Zonvakanties

Zonvakanties

Lekker de hele dag genieten van de zon. Op vakantie gaan naar de zon heeft voor vele mensen als grootste voordeel dat ze lekker kunnen bijkleuren, ook het goede weer doet velen besluiten een zonvakantie te boeken. Een zonvakantie kan in verschillende vormen voorkomen. vakantie.org heeft voor u de meest voor de hand liggende vormen van de zonvakantie overzichtelijk neergezet, voorzien van tips en andere informatie.

Bestemmingen

Een zonvakantie staat meestal in verband met watersporten en lekker luieren op het strand. De hele dag in de zon kunnen liggen is voor vele mensen de ultieme zonvakantie. Daarom is een zonvakantie aan de kust ook een populaire vakantievorm. vakantie.org heeft voor u een top vijf van zonvakanties aan de kust gemaakt:

1. Griekenland: Kreta en Kos zijn eilanden, hetgeen betekent dat men er kilometers strand vindt. Het grote voordeel van deze bestemmingen is dat ze betaalbaar zijn. De vliegtickets zijn meestal ook tegen een leuk tarief te koop. Een groot nadeel is het feit dat er veel toeristen op de eilanden komen. Maar het natuurschoon, het blinken van de zee en de zon die er veel schijnt maken dan weer heel veel goed.

2. Spanje: Mallorca is dé zonvakantiebestemming van Spanje. Het is er erg toeristisch, maar er zijn zoveel uitgaans-, winkel- en zwemgelegenheden dat het een heerlijke bestemming is voor een vakantie.

3. Turkije: de Turkse rivièra kent veel natuurschoon en mooie stranden, waar u heerlijk van de zon kunt genieten. Voor urenlange waterpret en mooie hotels bent u hier op de goede plek.

4. Italië: als u in de zon wilt watersporten, zoals zeilen en windsurfen, kunt u het best naar Italië reizen. De Italiaanse zon schenkt u die mooie bruine kleur op uw huid en de Italiaanse cultuur schenkt u een gevuld hart, want buiten alle mooie natuur en watersportgebieden om, is Italië vooral ook een warm land (zowel letterlijk als figuurlijk) met een prachtige bevolking. Beste bestemmingen: Adriatische kust, Sicilië en Sardinië.

5. Curaçao: als u uw zonvakantie wilt combineren met duiken, dan gaat u naar Curaçao. Als er namelijk één eiland is waar u geweldig kunt duiken in een helderblauwe zee met prachtige natuur onder water, dan is het Curaçao, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, wel. Ook de zon schijnt hier volop. Een echte aanrader dus!

Advertenties van onze partners

U hoeft echter niet per se het strand op om van de zon te kunnen genieten. Ook het binnenland kan u vele uren zon geven. Vaak kunt u uw zonvakantie dan combineren met bezoekjes aan sides en musea, hetgeen ook veel mensen aantrekt. In Egypte kunt u bijvoorbeeld vanuit Luxor naar Gizeh, waar u prachtige piramides vindt en een ritje op een dromedaris kunt maken. Ook hebben de meeste hotels in Egypte wel een zwembad op het dak, dat voor enige verkoeling kan zorgen. Een ander zeer geschikt land voor zonvakanties op het land is Italië. Steden als Florence, Rome en Venetië brengen u urenlang plezier met hun musea, winkels, terrasjes en bevolking. Rond de grote steden zijn vaak campings, waar u kunt kamperen. Zo hoeft u niet per se een hotel ín de stad te boeken. Maar ook het platteland van Italië in Toscane is beeldschoon. In Toscane vindt u een ongelofelijk grote culturele erfenis en vele kunstschatten. (Overigens maakt de stad Florence deel uit van dit gebied.) Toscane is goed te berijden met de auto, waardoor het niet zoveel uitmaakt waar u precies verblijft. En als u dan toch naar Toscane vertrekt voor de zon en het natuurschoon, doe vooral ook Lucca en San Gimigniano aan. Dit kan in één dag. U zult versteld staan en vanzelf zien waarom dit advies hier staat. Italië kent vele dagen zon, dus voor een combinatie van cultuur en zon, bent u er op de goede plek.

Cruisen

Luierend in de zon met een boekje, terwijl u de golven tegen de boeg van een immens schip hoort slaan? Lijkt u dat wat? Oftewel, bent u helemaal klaar voor een fantastische cruise? Cruisen is een droom van veel mensen: een zonvakantie op zee. Heerlijk genieten van de rust van de zee en van de warmte van de zon, terwijl u geniet van de luxe van een comfortabel bed en een goed restaurant in handbereik. De ultieme vakantiedroom dus voor velen. Is cruisen dan zo duur dat het voor vele bij een droom blijft? Op zich is een cruise, vergeleken met andere zonvakanties, wel de wat duurder. Wilt u een betaalbare cruise, dan kunt u het beste eens informeren bij Hollandamerica, een onderneming die luxe doch betaalbare cruises organiseert. Aan te raden bestemmingen voor een zonvakantie zijn Italië (Middellandse Zee) en de Caraïben. U kunt er vaak ook voor kiezen om eerst met het vliegtuig naar een zonnig gebied te vliegen en daar op de boot te stappen. Zo bent u zo’n beetje gegarandeerd van zon aan boord. Vlieg bijvoorbeeld naar Lissabon en vertrek vanuit Portugal naar de Canarische Eilanden. U bent dan werkelijk verzekerd van een onvergetelijke vakantie in de zon.

Overige

vakantie.org wil ook nog vermelden dat echte zonvakanties in het centrum van grote steden als Barcelona en Rome wel mogelijk zijn, maar dat u meer buitengevoel en meer uren zon pakt als u op een camping in Frankrijk zit. Dat is logisch, want kamperen is lekker buiten leven, terwijl u in de stad toch al snel de schaduw van gebouwen heeft en u vaak in een hotel niet de gelegenheid heeft om lekker buiten te zitten. Wat Vakanties.org betreft zijn kamperen en cruisen dus de ultieme vakantievormen voor een zonvakantie. Maar ook een luxe appartement met zwembad aan de kust biedt u gelegenheid om optimaal van de zon te genieten. Een zonvakantie is vooral een vakantievorm waarin u zich niet druk hoeft te maken over het weer en waarin het beeld ontstaat dat u onbezorgd kunt genieten van uw omgeving onder het genot van een drankje in de zon.