Vakantiehuizen

Vakantiehuizen

 

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten: van trekkershut tot luxe, grote villa’s. U wilt graag een vakantiehuisje huren voor uw vakantie en nu zoekt u een vakantiehuis dat bij u en uw vakantie past? Dat komt goed uit! Vakantie.org heeft zich namelijk verdiept in deze vakantievorm en wil graag enige kennis met u delen.

Rechtstreeks particulier huren

Als u hebt besloten dat u in een bepaald gebied opzoek gaat naar een vakantiehuis, dan kunt u de advertenties in de kranten of op het internet een beetje in de gaten houden. Veel particulieren die een vakantiehuis bezitten verhuren het huisje in de tijd dat zij er zelf niet zijn. Vaak is particulier huren een stuk voordeliger, maar u heeft meestal geen huurcontract of iets dergelijks, waardoor u als huurder minder rechten hebt.

Advertenties van onze partners

Op de camping

U vindt niet alleen in de dorpjes en midden in de natuur mooie vakantiehuisjes. Campings hebben er vaak ook een aantal in de verhuur staan. Een voordeel van een vakantiehuis op een camping is dat u vaak meer voorzieningen in de zin van een activiteitenprogramma, een supermarkt en een zwembad in de buurt hebt. Zeker als u met kinderen op vakantie gaat, kan het erg leuk zijn om het gezellige van een camping en het comfort van een vakantiehuis te combineren!

Een vakantiehuis kopen

Wat een investering zal dat zijn: dat prachtige vakantiehuisje op dat idyllische plekje in het hart van Toscane. Een heerlijk plekje voor een glaasje rosé met de wind door de haren en de zon op uw huid. De kinderen zijn in voor een duik in het zwembad, terwijl u geniet van dat boek dat u al zolang wilt lezen en waar u nu eindelijk de tijd voor heeft. In alle rust. Indien u in het bezit bent van een vakantiehuis, waar dan ook, heeft u de mogelijkheid om er vaker (korte periodes) tussenuit te gaan en om de hele zomervakantie door te brengen op die plek. Natuurlijk is een vakantiehuis kopen niet voor iedereen weggelegd. Second Home organiseert ieder jaar een beurs voor tweede huizen in het binnen- en buitenland. Als u dus meer informatie over de aankoop en de mate van investering van een vakantiehuis in een bepaald gebied wilt hebben, dan zou u een dergelijke beurs – er zijn er nog wel meer – eens kunnen bezoeken. Een vakantiehuis kan ook financieel gezien een goede investering zijn. Als u een woning in een bepaald land wilt kopen, vindt u verschillende organisaties in Nederland die gespecialiseerd zijn in de huizenmarkt van een bepaald gebied. Het is echt verstandig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen, zeker als u van plan bent om in het buitenland te kopen!

Kosten

De kosten van de huur van een vakantiehuis variëren per land en dan weer per streek. Natuurlijk speelt de grootte van het huis en de luxe ervan (bijvoorbeeld een eigen sauna en zwembad) wel een grote rol! Voor de aankoopsprijzen van een vakantiehuis geldt hetzelfde. Net zoals de prijs van gewone huizen van gebied tot gebied kan variëren, geldt dat ook voor vakantiewoningen. Maar, laten we zeggen dat u voor een ton in Italië en Spanje toch wel een leuk vakantiehuisje kunt vinden!