Vakantie Duitsland

Vakantie Duitsland

Je kijkt naar buiten en ziet de regen. Je zucht want dit weer is al dagen zo, regen regen en nog eens regen. Daar word je inderdaad niet vrolijker van. En het is ook nog eens maandag vandaag. Een lange werkweek of schoolweek voor de boeg. Maar je begint nu ook te glimlachen. Je telde eerste de maanden af en daarna de weken. Volgende week ga je vakantievieren. En als er iemand is die vakantie heeft verdiend, dan ben jij het wel. Heb je er zin in…natuurlijk heb je er zin in. Je hebt er zo lang naar uitgekeken en volgende week is het zover! In feite maakt het niet uit waar je heengaat. Je kunt de Grote Plas over en dat is keigaaf. Je kunt ook naar één van de landen waar de zon gegarandeerd zal schijnen. Je kunt ook met je tentje op de hei gaan zitten. Vakantie doet goed, doet iedereen goed. En het maakt dus helemaal niet uit waar je heengaat.

Advertenties van onze partners

Alles is even anders

Als het maar even anders is dan elke dag. Niks opstaan om half zeven. Niks de hele ochtend door `goedemorgen` zeggen. Niks de hele sleur van de dag. Niks in de file en pas om zes uur thuis en daarna achter een bord met aardappelen met andijvie. Je wilt straks precies het tegenovergestelde. En dat is vakantie! Alles doen wat je normaal gesproken niet zou doen. En met die gedachte moet je dan ook weggaan. Je kijkt weer even door het raam. Het weer wil er maar niet beter op worden. Wat kan jou dat straks schelen, jij ligt op het strand en geniet van de warme zon. Laat de anderen maar werken maar jij niet. Je staat op en loopt de zee in. Wat is het water lekker zeg! Nee nee, je moet niet denken aan je werk of school. Nu even niet. Dus beste oude en jonge mensen, ga toch eens lekker vakantievieren. Neem het er maar van zolang het kan. Hebben is hebben en wat er verder gebeurt zie je wel weer wanneer je bent thuisgekomen. Ga nu meteen een vakantie boeken en geniet van de voorpret. En daarna de maanden, weken en dagen aftellen. En zo komt die dag dat je vertrekt. Eindelijk eindelijk!

Vakantievieren in Duitsland is wel een heel erge goede keuze hoor! En Duitsland is niet voor niks het meest bezochte vakantieland van Europa! Het land heeft alles en geeft ook alles. Een geweldig variërend landschap, kleine knusse dorpjes aan de mooiste rivieren, prachtige steden, gezelligheid en vriendelijkheid. Dat zijn allemaal flinke troeven. En je kunt in elk seizoen vakantievieren in Duitsland. In de zomer kun je naar de kust in het noorden. In de winter kun je naar hartelust wintersporten in het zuiden. Hou je van flora en fauna…het is er allemaal. Erg bekend zijn de wijn- en bierfeesten en de bevolking maakt van elke gelegenheid wel een feestje. De Duitsers staan bekend als harde werkers en dat is inderdaad zo. En na het werken nemen zij echt de tijd om heerlijk te ontspannen.

Bekende streken en plaatsen

Om meteen goed te beginnen. Winterberg. Deze naam zegt de meeste mensen genoeg. Je kunt daar zowel in de zomer als in de winter uitmuntend terecht. In de winter kun je daar grandioos de wintersport doen. In de zomer is het daar heerlijk wandelen en fietsen. En dat Winterberg zo geweldig is kun je zien aan de vele campings in de buurt. Ook zijn er veel hotels aanwezig en vaak kun je daar van een particulier een huisje huren. En wat te denken van Köln? Een grootse stad met vele musea en bezienswaardigheden. Erg bekend is natuurlijk de Dom. Het Zwarte Woud is inmiddels een overbekend begrip; wie is er nog nooit geweest? Eindeloos genieten van de meest prachtige natuur. Van de schitterende flora en fauna. Je kunt door de bossen lopen zonder iemand tegen te komen, heerlijk toch! Het bekende `Reisje langs de Rijn`. En steeds meer mensen ondernemen deze boottrip. Om de gezelligheid maar ook om de indrukwekkend mooie plaatjes die je onderweg ziet. Ja, inderdaad, Duitsland is een terechte keuze. Ga er maar eens lekker van genieten. Ga maar heerlijk en ontspannen vakantievieren in Duitsland. Je hebt het toch verdiend? Nou dan!