Jongerenreizen Duitsland

Jongerenreizen Duitsland

Duitsland is niet alleen bekend bij het wat oudere publiek, ook de jongeren hebben hier hun weg gevonden. En dat is ook logisch want het land heeft alles aan boord voor een meer van een succesvolle en geslaagde vakantie. Je kunt echt alle kanten op. Heb je als jongere interesse in grote oude steden dan zal de keuze moeilijk worden. Ben je meer voor aan het strand liggen dan moet je beslist naar de Oostzee toe. De kust is daar geweldig en in de badplaatsen is genoeg te doen, zeker in de nacht. Ben je sportief aangelegd dan kun je bijna overal heerlijk fietsen en wandelen. Hou je van feesten dan zijn er genoeg bier -en wijnfeesten te bezoeken. Erg bekend in Duitsland zijn de kuuroorden; er zijn er ongeveer 400. Ook voor de wintersport ben je in Duitsland aan het juiste adres. Lange pistes, gegarandeerd sneeuw, prima hotels en appartementen staan daar voor de wintersporter klaar. En wat te denken van de bekende feestjes na het wintersporten? Zo zie je maar weer dat Duitsland een aangenaam vakantieland is.

Advertenties van onze partners

Waar kun je zoal heen?

Aan de Oostzee ligt het Timmerdorfer Strand. Zeker als jongere kun je hier terecht want er zijn erg goedkope hotels en appartementen aanwezig. Natuurlijk is er een strand en ook voldoende restaurants en gezellige bars.

De alleroudste badplaats van Duitsland is Heiligendamm. Is van oudsher de badplaats voor de allerrijkste adel. Daarom is het strand daar zo mooi en wordt nu nog prima onderhouden. De stad doet erg sfeervol aan en er is alles om je te vermaken. Ook de natuur verdient zijn aandacht. Kortom, de moeite waard!

Badplaats Schönhafen is het bezoeken meer dan waard. Het strand is hier uit de kunst. Ligt in het gebied Sleeswijk-Holstein. Het is geen grote badplaats maar wel oergezellig.

Waar je ook uitstekend terecht kunt is in München in oktober. Dan is het jaarlijkse bierfeest. Het is één van de grootste feesten ter wereld en vele vele mensen komen hier op af. Het duurt in totaal 16 dagen en daarna kun je voorlopig geen bier meer zien! Je proeft hier bier maar ook de geweldige Duitse sfeer. Dit feest zul je nooooit meer vergeten!

Een ander feest is natuurlijk het Carnaval. Wordt vooral in het zuiden van Duitsland gevierd. Bekend zijn de immens mooie en grote optochten waar iedereen op af komt. In principe vindt dit knalfeest plaats in februari. Verkleed je maar snel en geniet hier maar eens van. En zeker weten dat je volgend jaar daar weer gaat carnavallen!

Ben je een echte stedenbezoeker dan mag een bezoek aan Keulen niet ontbreken. Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen. Er zijn vele oude gebouwen te bewonderen, vele musea en ongekend veel bezienswaardigheden. Deze stad kun je niet in één dag doen. Daar is de stad te groot voor maar vooral te mooi voor. Er zijn genoeg goedkope hotels en jeugdherbergen aanwezig voor een goedkoop onderdak. Een jongerenreis naar Keulen is zeer de moeite waard.

Een andere indrukwekkende stad is natuurlijk Berlijn. Het is de hoofdstad en heeft ongeveer 3,5 miljoen inwoners. Deze stad is niet alleen het centrum wat de politiek betreft. Ook qua cultuur en wetenschap staat de stad op een erg hoog niveau. Berlijn is een stad die heel veel heeft meegemaakt. Daarvan zijn nog restanten van te zien. Een grootse en geweldige stad. Ook hier zijn voldoende gelegenheden om de nacht door te brengen.

Ga je echt voor de wintersport dan moet je beslist naar het gebied Sauerland. Vooral Winterberg en Willingen zijn erg bekend. Jaarlijks komen hier dan ook duizenden en duizenden wintersporters naar toe. Om te wintersporten maar ook voor de gezellige sfeer. Natuurlijk is zo`n wintersportvakantie niet echt goedkoop maar om eens mee te maken is het uit de kunst.

Vervoer

Je kunt naar Duitsland met de auto, met de bus, met de trein en met het vliegtuig. Een busreis is één van de goedkoopste manier van transport. De trein is ook zeker wel betaalbaar. Met de auto, zeker met nog meer mensen, is spotgoedkoop. Het vliegtuig is het duurste vervoermiddel. Het zal voor iedereen anders zijn maar een jongerenreis naar Duitsland is in één woord geweldig!