Wintersport Duitsland

Wintersport Duitsland

En Duitsland heeft wintersport hoor! In het zuiden uiteraard. En de beoefenaars komen niet alleen uit Nederland. Vroeger gingen de wintersporters niet zo gauw naar Duitsland. Zij gingen naar andere landen toe. Dat is nu wel veranderd! Duitsland hoort er helemaal bij. Het wintersportseizoen loopt van half december tot half maart. Dan is er normaal gesproken volop sneeuw.

Advertenties van onze partners

-De wintersportplaatsen zijn gemakkelijk te bereiken, vanuit Nederland ben je er in één dag.
-De mogelijkheden zijn hier net zo goed als in andere wintersportlanden.
-De sfeer is erg gemoedelijk. Dat kan niet van alle andere landen gezegd worden.
-Vooral de skiër en de langlaufer zullen het hier geweldig naar hun zin hebben.
-Geen overvolle pistes, geen wachttijden bij de liften.
-De prijzen zijn in tegenstelling tot andere landen, uiterst interessant.

Wintersportplaatsen

Een erg goede is Oberstdorf. Bekend van het jaarlijkse Vierschansentoernooi. Ook beginnende skiërs kunnen hier uitstekend terecht. Kinderen zijn hier welkom en kunnen skiles krijgen op een speciale piste. Er zijn skischolen genoeg. Sneeuwwandelaars kunnen rustig lopen en genieten op vrijgehouden wandelpaden. Langlaufers kunnen bijna 90 kilometer lopen en meteen genieten van de bossen en rivieren.

Winterberg is enorm populair. Er zijn niet alleen Duitsers aanwezig. Ook Nederlanders zijn er graag. Natuurlijk zijn de wintersportmogelijkheden voortreffelijk. Buiten dat is er een geweldige gezellige sfeer die kenmerkend is voor Duitsland. Zeg maar gewoon het gezelligste dorp van heel Sauerland!

Willingen behoort tot de top tien van de meest populairste vakantiebestemmingen. En dat komt zomaar niet aanwaaien! Daar is heel veel voor gedaan en dat gebeurt nog steeds. Fijne pistes staan garant voor de heerlijkste afdalingen. Na een vermoeiende wintersportdag hoef je je in de avond zeker niet te vervelen. Er zijn prima restaurants in het dorp, knusse café`s waar je van harte welkom bent en nog veel meer entertainment.

Ook een gigatopper is natuurlijk Garmisch-Partenkirchen. Ligt aan de voet van de Zugspitze en deze berg is bijna 3000 meter hoog. In 1936 werden er de Olympische Spelen gehouden. In het dorp zelf wonen ongeveer 28.000 mensen. In de winter enkele tienduizenden meer. Die worden keurig opgevangen in prachtige hotels. Er zijn vele restaurantjes, bars en disco`s. Als er één wintersportplaats is met een geweldige uitstraling dan is dit dorp het wel!

Er zijn veel wintersportgebieden in het zuiden van Duitsland. Maar één ding is zeker, je bent altijd aan het juiste adres. Het belangrijke kenmerk is dat het wintergebeuren allemaal erg gemoedelijk aandoet én ook is. Dat is één van de charmes van een geslaagde wintersportvakantie in Duitsland.