Autovakantie Duitsland

Autovakantie Duitsland

Vakantievieren in Duitsland is heerlijk. Een heerlijk land met ongekende vakantiemogelijkheden. En de auto geeft je volledige vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt op plekjes komen waar je anders niet zou komen. Wanneer je naar je favoriete bestemming rijdt, kun je eens binnendoor rijden. Het gaat dan allemaal niet zo snel maar er is veel te genieten onderweg. Hou je van opschieten, dan moet je over de autosnelweg gaan. Daar kun je stevig planken.

Advertenties van onze partners

Auttobahn

Dit is de betekenis voor autosnelweg en werd in 1930 geïntroduceerd door de Duister Robert Otzen. De eerste echte autobahn kwam er in 1935 en was tussen Frankfurt en Darmstadt. Een autosnelweg heeft geen gelijkvloerse kruisingen en heeft tenminste vier rijbanen. Deze rijbanen worden gescheiden door een middenberm. Op de Duitse autobahnen is geen maximum snelheid bekend. Het totale wegennet betreft ongeveer 360.000 kilometer. 13.000 kilometer hiervan is autosnelweg.

Winterbanden verplicht?

Over deze vraag zijn al vele discussies gevoerd. Het antwoord is `nee`.Winterbanden zijn niet verplicht maar het niet hebben van winterbanden kan wel sneller leiden tot medeaansprakelijkheid. Er wordt door Duitsland als volgt gedacht. Stel, je krijgt een ongeluk, jouw schuld of buiten jouw schuld en het gebeurt in winterse omstandigheden. Zonder winterbanden kun je dan slechter reageren op een bepaalde situatie. Met winterbanden had je dat misschien kunnen voorkomen. Dus ga je naar de wintersport, doe dan winterbanden onder je auto. Je kunt je er een hoop ellende mee besparen, en het is beter voor je eigen veiligheid. Deze winterbandentoestand is ook van toepassing op kampeerauto`s maar weer niet voor caravans. Winterbanden moeten op alle wielen komen dus niet alleen op de wielen die worden aangedreven. Er zijn natuurlijk vele merken en type banden. Laat je bijzonder goed voorlichten. Wat zijn de voordelen om met de auto te gaan? -Je bent van niemand afhankelijk, je hebt de totale vrijheid. -Je kunt heen- en teruggaan wanneer jij dat wilt. -Met meer personen kun je de autokosten delen dus veel goedkoper uit. -Je kunt onderweg overnachten. Je verlaat de autosnelweg en in het eerste beste plaatsje is wel een hotelletje te vinden. Natuurlijk zijn er nadelen, welke dan? -Zeker in het hoogseizoen is de kans op flinke files ruimschoots aanwezig. -Je kunt altijd autopech krijgen, dat is nu eenmaal niet te voorkomen. Zorg dat je financieel in staat bent om een eventuele reparatie te betalen.

Tips

Hou je altijd aan de verkeersregels zoals die in Duitsland gelden. Schaf een boekje aan waar alles instaat over het verkeer in Duitsland. Doe altijd je veiligheidsgordel om, is verplicht, ook voor de andere passagiers. Natuurlijk geen gebruik van alcohol of andere middelen. Wees er zeker van dat je auto in prima technische staat verkeert. Heb je alle autopapieren wel bij je? Nu dan, een fijne vakantie toegewenst en vele veilige kilometers en ook weer gezond thuiskomen.