Vakantie Egypte

Vakantie Egypte

Het fijne van vakantievieren is dat je niks hoeft en, bijna, alles mag. Je kunt voor een bepaalde tijd de wekker wel aan de kant zetten. En in de ochtend niet het verplichte bordje pap, een kopje thee met een boterham met hagelslag. Nee, je gaat eerst eens heerlijk lang uitslapen. Daar wordt je humeur een stuk beter van. Even flitst het werk door je hoofd en je glimlacht en je denkt `zij bekijken het maar, zij moeten het voorlopig maar zonder mij doen`. Door die gedachte wordt je humeur nóg beter. En je gedachten gaan uit naar de vakantie in Egypte, wat een land zeg! En nu begin je zowat te schateren.

Advertenties van onze partners

Wat is dat toch lekker zeg, een week, twee weken of misschien nog langer niks hoeven te doen. De een brengt zijn of haar vakantie al vissend door, ook leuk, en je komt echt tot rust. De ander heeft zijn zinnen gezet om mooie steden te gaan bezoeken en dat is ook geweldig. Nog een ander gaat ver weg, naar het buitenland, naar de zon die daar altijd schijnt. En zo`n land is Egypte en dat land heeft nog altijd iets geheimzinnigs en mysterieus.

Je bent er helemaal klaar voor. Alles is geregeld en eindelijk, daar ga je dan. Het aparte is dat je nu heel anders naar alles kijkt. Het is allemaal wat minder gestrest, minder druk. En dan ga je je afvragen waarom je je zo druk maakt en hebt gemaakt. Was dat wel zo nodig? Je trekt de deur achter je dicht en glimlachend kijk je naar je huis. Even later ga je de straat uit, het gaan nú beginnen. En weet je al wat je gaat doen op je bestemming, wat je gaat ondernemen? Dat is soms best wel moeilijk want je wilt elke minuut benutten, elke minuut proeven. Je weet het misschien niet eens maar wat maakt dat toch uit, je hebt vakantie, weet je nog wel.

Nee, niet denken aan straks wanneer het weer voorbij is, zo profiteer je nóg niet optimaal. Laat de boel de boel en ga nu maar eens heerlijk genieten. Je hebt het meer dan verdiend, je hebt er recht op. Als je met die gedachte vertrekt dan zit het wel goed, dan zit het wel snor. Een voortreffelijke vakantie toegewenst! Naar Egypte met vakantie is nog steeds voor vele mensen een wens, een droom die beslist eens moet uitkomen. Egypte is het land dat steeds meer toeristen ontvangt en die droom laat uitkomen. Het land heeft nog altijd iets over zich wat niet eenvoudig te verklaren is. Het is het mysterieuze, het geheimzinnige, het ongrijpbare dat de toeristen aantrekt. Natuurlijk, de Nijl en de Rode Zee want daar liggen de beste en mooiste badplaatsen. Ook de piramides en de woestijn oefenen een geweldige aantrekkingskracht uit. En wat te denken van Cairo, echt wel een wereldstad hoor!

Als er één land is waar oud en nieuw zo nauw verweven met elkaar zijn, dan is dat Egypte. Het weer in Egypte is ongelooflijk en altijd mooi. Erge hoge temperaturen, zeker juli en augustus en daar gaan ook veel toeristen voor heen. De meeste zonuren vind je in Dakhla, wel 4000 uur. Het kwik kan daar makkelijk stijgen tot 50 graden! Het land heeft op de alsmaar toenemende stroom toeristen heel goed ingehaakt. In de badplaatsen zijn de allerbeste appartementen en hotels te vinden waar je verwend wordt als een vorst. En bij alle hotels zijn de mooiste zwembaden te vinden. De hotels liggen vlak aan zee en nadat je je vermaakt hebt op de mooiste stranden wacht er een geweldig nachtleven op jou. Want ook dáár is aan gedacht. In de badplaatsen zijn vele knusse kroegjes te vinden, de fijnste restaurants en, uiteraard, de vele discotheken. Al deze ingrediënten maken het vakantiefeest compleet.

Als je echt Egypte wil gaan bekijken ga dan eens een safaritocht doen. Ga eens de geheimzinnige piramides bezoeken en zeker weten dat je er compleet stil van wordt. Ga ook eens naar een plaatselijke markt. Je ruikt en proeft de sfeer hier zoals het vroeger was en nog steeds is. Egypte zal je vangen en je nooit meer loslaten. De bevolking staat goed bekend bij de toeristen. Vriendelijkheid, altijd behulpzaam zijn en geven is voor de plaatselijke bevolking normaal. En maak je vooral niet druk want dat doen de Egyptenaren ook niet. Ga maar eens naar Egypte. Laat je maar eens betoveren. Je kunt dan al overal geweest zijn, het is nergens zo voortreffelijk als in Egypte. Een supervakantie toegewenst!