Zonvakantie Egypte

Zonvakantie Egypte

Het zal niet verbazen dat Egypte een uitgesproken woestijnklimaat heeft. Kenmerken van dat type klimaat zijn erg hete zomers en zeer zachte winters. In de woestijn is het temperatuurverschil per etmaal erg groot. Overdag is het bloedheet terwijl het in de nacht erg koud is. Er valt in Egypte weinig tot helemaal geen neerslag. De grootste hoeveelheid valt in het Middellandse zeegebied.

Advertenties van onze partners

In Alexandrië kan per jaar rond de 200 millimeter vallen. Ga je verder naar het zuiden dan valt er ongeveer 10 millimeter per jaar. Ga je nog verder naar beneden dan valt er helemaal geen neerslag meer. De watertemperatuur van de Rode Zee is in oktober ongeveer 21 graden. Kom je in juli en augustus dan is het water tegen de 30 graden aan. Heerlijk om in te zwemmen, heerlijk om te duiken en te snorkelen.

Waar moet je zijn?

Dahab betekent in het Egyptisch `goud`. En dat komt door de schitterende goudgele stranden die in deze badplaats aanwezig zijn. Vrij lang geleden stond Dahab bekend als een `flower power` plaats. Inmiddels is de plaats erg geliefd bij duikers want het ligt aan de Rode Zee. Dahab is nog niet echt overspoeld door de massa en dat heeft zeker voordelen. De hotels zijn zeer zeker betaalbaar en dat geldt ook voor de restaurants. Het nachtleven is niet zo indrukwekkend als van andere badplaatsen en ook dat maakt de stad populair.

Sharm el Sheikh ligt in het zuiden van de Sinaï en is een paradijs voor de duikliefhebbers. Buiten het duiken om komen de meeste toeristen voor de fijne zandstranden, voor de zon die altijd schijnt en voor de koraalriffen in de Rode Zee. Ook meer dan indrukwekkend zijn de vele prachtige landschappen. Deze badplaats heeft natuurlijk de mooiste appartementen en de beste hotels. In de avonduren kun je je vermaken in de vele café`s, restaurants en natuurlijk in de discotheken.

El Gouna staat wel heel goed bekend bij de toeristen. Het wordt inmiddels beschouwd als de meest vriendelijke badplaats van Egypte. De plaats zelf ligt boven Hurghada op het vasteland aan de Rode Zee. Ook de watersporters kunnen hier geweldig hun gang gaan en natuurlijk is het hier ook uitgebreid genieten van de zon. Erg veel toeristen gaan hier naar toe maar is nog niet overspoeld. Uiteraard appartementen en hotels en vele gelegenheden om je nooit te hoeven vervelen. Erg geliefd is de openluchtdiscotheek `El Arena`.

Hurghada is veruit de meest bekende badplaats die ook aan de Rode Zee ligt. De stad zelf heeft ongeveer 170.000 inwoners. In de zomer zijn er veel meer natuurlijk. De watersportfans kunnen hier volledig hun gang gaan. Om de grote stroom gasten te kunnen herbergen worden er nog steeds vele hotels bij gebouwd. Een voordeel is dat de stad een internationale luchthaven heeft. Er zijn tevens vele soorten excursies mogelijk. Wil je snel van wat geld af dan kun je een bezoek brengen aan het casino. Het nadeel van de grote populariteit is dat het allemaal is geschoeid op de westerse cultuur. Je weet bijna niet eens meer dat je in Egypte bent en dat is jammer..

Taba ligt aan de Golf van Akaba en aan het Sinaïgebergte. Een unieke ligging waar veel toeristen naar toekomen. En dat is te merken want er zijn en worden veel hotels gebouwd.

Alexandrië ligt in het noorden van het land aan de Middellandse Zee. De stad is gebouwd lang voor onze jaartelling door Alexander de Grote en was de vroegere hoofdstad van Egypte. Er wonen nu ruim vier miljoen mensen en is geliefd bij de rijke mensen vanwege het klimaat. De wereldstad heeft namelijk een zeeklimaat dus veel minder warm.

Luxor ligt aan de oevers van de Nijl. Hier vind je vele oude bezienswaardigheden en de meest opvallende is ongetwijfeld de Tempel van Luxor. Je kunt dit oude schitterende gebouw niet missen. Gelukkig is het nachtleven nog niet helemaal ingesteld op de toeristen en kun je nog echt genieten van Arabische muziek. En natuurlijk met de buikdanseressen. Ook de zon en het strand doen mee en garanderen een heerlijke vakantie in deze plaats.

Als er één land is waar je een zonvakantie kunt doorbrengen dan moet je in Egypte zijn. Geen neerslag, hoge temperaturen, zeker in de zomer, warm zeewater en prachtige goudgele stranden. De badplaatsen zijn allemaal geweldig met appartementen, hotels en vele uitgaansmogelijkheden. Om al deze redenen gaan er steeds meer toeristen daar hun zonvakantie doorbrengen. Egypte is daarom een terechte keus.