Campings Egypte

Campings Egypte

Egypte is een land dat steeds vaker wordt bezocht. En niet alleen door Nederlanders. Uit alle landen van Europa en ver daarbuiten komen toeristen genieten van al het goede dat het land biedt.

En Egypte hééft wat te bieden. De meeste toeristen komen voor het superaangenaam klimaat. Een woestijnklimaat en dat betekent dat het in de zomermaanden snik en snikheet is. Verkoeling kan gezocht worden in de schitterende aangelegde zwembaden van de vele hotels. Verkoeling kan gezocht worden in het warme water van de Middellandse Zee en van de Rode Zee. Verder moest er vertier komen om de toeristen bezig te houden. Daar is Egypte bijzonder goed in geslaagd.

Egypte staat natuurlijk bekend om zijn piramides, de Nijl, de kamelentochten en nog veel meer. Het land wordt overspoeld met vakantiegangers en er zijn er bij die graag willen kamperen. Het land staat nu niet bepaald bekend om campings maar er zijn wel enkelen te vinden.

Waarom een camping?

Op een camping heb je natuurlijk alle vrijheid van de wereld en het is hartstikke goedkoop. Het zijn daarom de jongeren die dat doen omdat een vakantiehuis, een hotel of appartement te duur is. Een andere reden is dat een camping altijd vlak bij de Rode Zee ligt of bij de Middellandse Zee. Je kunt bij wijze van spreken zó de zee inlopen. De campings zijn in het algemeen niet zo mooi ingericht als je misschien gewend bent maar óók dat is kamperen! Een leuke bijkomstigheid is dat je snel vrienden en vriendinnen maakt op de camping. In Egypte zijn weinig campings te vinden.

Waar kun je campings vinden?

Een prachtige camping in Egypte is The Ryan`s Valley. Deze camping ligt vlakbij de enige waterval die het land rijk is. Daarbij kun je heerlijk zwemmen in het meer waar het water neerplenst. Niet voor niets een viersterren camping en echt een camping voor verliefde paartjes. Verder is er op de camping alles aanwezig voor een fijne en onvergetelijke vakantie.

Camping Red Sea Marsa Shagra is gewoonweg een supercamping waar je van harte welkom bent met je tent. De perfecte plaats om de watersport te beoefenen of heerlijk aan het strand te luieren. Er zijn dertig plaatsen beschikbaar. Er is een restaurant waar je voortreffelijk kunt eten voor erg weinig geld. De plaats die daarbij hoort is Marsa Alam. Toch wel één van de betere campings van Egypte.

Er is een camping in de plaats Assuan. Hier is niks van bekend verder dus het is wel een uitdaging om deze te leren ontdekken. Zo zijn er wel meer campings aanwezig. Een andere ligt in de plaats Sharm el Sheikh. Nog zo`n camping ligt in El Alamein en die heet Sidi Abd el Rahman. In Giza ligt camping Saharamar Camp.

Toch enkele tips

Voordat je de tocht onderneemt naar Egypte moet je wel zeker weten dat je alle reisdocumenten in orde hebt. Stippel van tevoren de route uit die je wilt gaan rijden als je met de auto gaat. Probeer meer te weten te komen over de gewoonten van het land. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden maar drink nooit water uit de kraan, koop flessen water. Wees ook voorzichtig met eten. De Egyptenaren koken anders dan dat je gewend bent. Erg belangrijk is dat je niet te lang in de verzengende hitte bent. Ga op tijd in de schaduw of ga even zwemmen. Drink natuurlijk met mate en wees er altijd van bewust dat je te gast bent in een voortreffelijk mooi en aangenaam vakantieland. Veel campingplezier toegewenst in Egypte!