Vakantiehuizen Egypte

Vakantiehuizen Egypte

Egypte is ongeveer 25 keer groter dan Nederland en heeft een kustlijn van bijna 2500 kilometer. Dat is erg veel. Het Suezkanaal snijdt het land doormidden en zorgt voor de verbinding tussen de Rode Zee en de Middellandse Zee. Ruim 95 procent van het totale oppervlak van Egypte is woestijn. Waar echt kan worden gewoond zijn de gebieden langs de Nijl, de kustgebieden langs de Rode Zee en de Middellandse Zee en enkele oasen in de Westelijke Woestijn. Er zijn twee hoge bergen. Deze liggen op het schiereiland Sinaï. De eerste heet Dzjebel Katharina en is 2640 meter hoog. De andere heet Dzjebel Musa en meet bijna 2300 meter.

De levensader van Egypte is natuurlijk het Nijldal en is hiermee de grootste oase ter wereld. Het land heeft over het algemeen een woestijnklimaat dus erg heet in de zomer en zeer mild in de winter. Omdat de zon altijd schijnt wordt ook het water van de Rode Zee flink opgewarmd en heeft midzomer een temperatuur van tegen de 30 graden. Daarom komen er steeds meer toeristen naar Egypte. De meesten nemen een hotel maar ook velen een vakantiehuis.

Waar te vinden?

Dahab is de plaats waar je helemaal weer bij kunt komen van alle beslommeringen. In die plaats staat jouw vakantie huis, Villa Habibi. Dit vakantiehuis staat vlakbij een adembenemend mooi strand en is heel goed ingericht. De sfeer in de plaats is bijzonder relaxed en de bewoners zijn enorm hulpvaardig. Dit vakantiehuis is een absolute aanrader dus op tijd boeken!

Een andere absolute topper wat vakantiehuizen betreft is vakantiehuis Nubian House. Een heerlijk onderkomen voor de tijd dat je daar bent. Het is te vinden in de plaats Aswan. Je hebt alles binnen handbereik, de plaatselijke bevolking is meer dan vriendelijk en dat alles staat garant voor een onvergetelijk verblijf in Egypte.

Een ander fijn onderkomen vind je in Marsa Alam. En dat is ook de naam van het vakantiehuis. Erg geschikt voor twee personen. Het huisje is van alle gemakken voorzien en binnen enkele minuten lig je op het hete strand.

In Hurghada is een vakantiehuis met dezelfde naam als de stad. Je kunt er met drie personen in. De winkels bezoeken kan in een minuut. Natuurlijk wil je naar het strand en dan moet je ongeveer een kilometer lopen. Het huis is smaakvol ingericht en je zult er prima slapen.

De naam van dit vakantiehuis is Ghanna Lodge en ligt in de plaats Nuweiba. Het huis is een prima basis om de woestijn eens te ontdekken. Het ligt vlak aan zee, ver van de toeristenplaatsen. Hier kom je beslist tot rust. Je kunt hier met vier personen terecht.

Voordelen

Natuurlijk zijn er meer dan duizenden andere vakantiehuizen om een prima vakantie door te brengen. Een voordeel van een vakantiehuis is dat je helemaal vrij bent. Verder hoef je weinig tot niets mee te nemen omdat de vakantiehuizen volledig zijn ingericht. Je hebt alles bij de hand zoals een keuken, een royale woonkamer en één of meerdere slaapkamers. Met een beetje mazzel heb je er ook nog een zwembad bij. Een badkamer is er aanwezig en een toilet dus echt alles in één. En wat is er aangenamer om op je eigen terras in de warme avond een lekker glas wijn of een koud glas bier te drinken…ja, dat is nog eens genieten in en van Egypte. Ga je met meer mensen dan kun je alle kosten delen en dan heb je wel een héél goedkope vakantie!