Goedkope vakantie Egypte

Goedkope vakantie Egypte

In Egypte is het heerlijk vakantievieren en dat wordt door steeds meer mensen ondervonden. En terecht want dit land heeft enorm veel te bieden en biedt dat ook aan. Op de eerste plaats gaan de toeristen voor het echt voortreffelijke weer. Dit weer tref je nergens anders aan in Europa en misschien wel ver daarbuiten.

Advertenties van onze partners

Op de derde plaats zijn de badplaatsen in één woord geweldig. Oude geschiedenis en ultra moderne appartementen en hotels liggen hier naast elkaar. Zwemmen, snorkelen en duiken in de Rode Zee, wie wil dat niet…en dat met een watertemperatuur van rond de dertig graden!

Egypte is een erg veelzijdig land en je komt er nooit uitgekeken. Nieuwsgierig geworden…ga er eens heen en al je fantasieën komen tot leven.

Hoe kom je er?

Om in Egypte in komen kun je gebruik maken van een bus. Niet eenvoudig, je moet er wel de tijd voor uittrekken maar het is wel een erg goedkope manier om in Egypte te komen. Neem je dan ook je tentje mee dan ben je nóg goedkoper uit. Je kunt ook met de trein reizen. Ook deze manier is erg omslachtig en je bent best wel veel tijd kwijt. Ook goedkoop, dat wel. Een betere optie is de auto. Natuurlijk, de reis is erg lang maar er is veel te genieten onderweg. Kost je ook enkele dagen en neem je vrienden en vriendinnen mee dan ben je ook erg goedkoop uit. Je kunt ook met het vliegtuig gaan en je probeert op een camping te komen. Een vliegtuigticket naar Egypte is vrij prijzig maar het is ook een optie.

Een last minute reis?

Is helemaal nog niet zo verkeerd maar er zit een `maar` aan. Een last minute reis is er niet of nauwelijks in het hoogseizoen. Want dan zitten alle vliegtuigen naar Egypte en hotels in Egypte vol dus die kans is erg klein. Lukt het je wel dan kun je met een stevige korting naar de badplaats van je dromen.

Een `alles inclusief` reis?

Ook zeker het overwegen waard. Je betaalt één prijs en daar krijg je veel, heel veel voor terug. Allereerst de vliegreis naar je bestemming. Dan de busreis naar je hotel. Alles wat eten en drinken betreft en reken er maar op dat dat allemaal prima voor elkaar is. In je mooie hotelkamer zit vaak een prachtige douche en het beddengoed wordt regelmatig vervangen. Nadat je vakantie ten einde is, word je weer opgehaald met een bus die je naar het vliegveld brengt. Je vliegt gratis naar huis. Deze vorm van vakantievieren komt steeds meer voor. Je betaalt één bedrag en verder kun je de portemonnee thuislaten. De meeste jongeren willen in de zomer en dan moet je toch wel behoorlijk betalen voor dit type reis.

Waar wil je naar toe?

Natuurlijk wil je naar de plaatsen waar de vakantie echt wordt beleefd. Dan moet je dus naar de supergave badplaatsen toe. Om meteen met een klapper te beginnen: Sharm el Sheikh. De stranden zijn in die badplaats van hoogstaande klasse. Je kunt vele watersporten beoefenen. De hotels en appartementen zijn uitzonderlijk goed. Het zeewater is meer dan aangenaam en er is een ongekend geweldig nachtleven. Je kunt doorfeesten totdat de zon weer op je gezicht schijnt en je kunt daarna gaan slapen op het strand. Vakantievieren in deze badplaats zul je nooit meer vergeten.

Nog zo`n topper is Hurghada. Ook hier komen vele toeristen uit alle streken van de wereld. Jong en oud hebben hier de tijd van hun leven. De waterfanaten kunnen alle kanten op. De stranden zijn schitterend mooi en worden erg goed onderhouden. Zwemmen is heerlijk in de warme Rode Zee. En ook hier gaat het leven vierentwintig uur door. Je zult tijd te kort komen want deze badplaats heeft alles voor jou in huis.

El Gouna is ook zeker waard om te worden ontdekt. Het is de nieuwe vakantietopper aan de Rode Zee. Het landschap en de natuur in het algemeen is van ongekende klasse. Er zijn vele kunstmatige lagunes in deze badplaats en de stad kreeg hierdoor de bijnaam `Venetië van Egypte`. Het centrum van de stad heet Kafr el-Gouna en daar is genoeg te beleven. De badplaats staat verder bekend om enkele openluchtdiscotheken dus je kunt eindeloos doorgaan met dansen. Kortom, een goedkope vakantie kun je heel goed maken in deze badplaats.

In Dahab word je bij wijze van spreken opnieuw geboren. Allemachtig, wat is dit een mooi stad! Men beweert zelfs dat dit de mooiste stad is van heel Egypte! Ligt aan de Rode Zee en dat staat voor watersport, luieren aan het strand, luxe hotels, kleine kroegjes en restaurantjes en discotheken. Mocht je van voortreffelijke prachtige uitzichten houden dan heb jij je paradijs gevonden.

Goedkoop?

Ja, dat kan best in Egypte. Je moet eerst goed overwegen wat je wilt, hoe je er naar toe gaat en waar je naar toe wilt. Er zijn genoeg mogelijkheden om een goedkope vakantie te realiseren, ook in Egypte. Veel succes met het uitzoeken van je vakantie en een geweldig verblijf toegewenst in Egypte