Vliegtickets Egypte

Vliegtickets Egypte

Vliegen is zoals bekend de meest veilige manier van transport. Omdat Egypte een echt vakantieland aan het worden is vliegen er steeds meer luchtvaartbedrijven er naar toe. De prijzen en de vliegtijden zijn onder voorbehoud want beiden kunnen behoorlijk fluctueren. Daarom kunnen aan beiden geen rechten worden ontleend.

Advertenties van onze partners

Schiphol

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en één van de grootste van Europa en bij de top vijftien wat betreft het aantal passagiers. Er zijn zes banen en die zijn ook nodig om de alsmaar toenemende hoeveelheid passagiers te kunnen vervoeren.

Abu Simbel Airport

Abu Simbel Airport. Deze luchthaven heeft een landingsbaan met een lengte van 3000 meter. Er worden op jaarbasis ongeveer 550.000 passagiers verwerkt.

KLM is jouw vliegvriend naar Egypte, naar Abu Simbel. Je hebt een tussenland in Cairo voordat je aankomt op Abu Simbel Airport. Vertrek vanaf Schiphol om 20:45 uur. Je bent wel even onderweg want om 02:00 uur in de nacht zet je voet aan wal. Royaal de tijd om zelf bij te tanken want je vliegt pas verder om 06:00 uur. Nog eventjes op de tanden bijten want je gaat definitief landen om 08:45 uur. Deze vlucht is op basis van retour en per persoon. De prijs ligt rondom de 2100 euro en een ticket is te verkrijgen bij een vliegticketaanbieder.

Naar Abu Simbel vliegen doet ook British Airways met een tussenlanding in Londen en Cairo. Je vertrekt uit Nederland om 16:45 uur in de middag. Op Engels grondgebied al om 16:30 uur. Koffie en een broodje kan makkelijk want pas om 17:55 uur ga je op weg naar Cairo. Deze vlucht duurt best wel lang want de volgende dag, om 00:40 uur plaatselijke tijd ben je op Egyptisch grondgebied. Je moet nu enkele uren wachten want je vliegtuig vliegt naar de eindbestemming om 06:00 uur. Om 08:45 uur ben je in Abu Simbel. Voor bijna 3400 euro heb je een ticket die je kunt reserveren bij één van de vele vliegticketaanbieders. Deze prachtreis is per persoon en natuurlijk mag je ook weer terug.

Cairo Airport

Cairo Airport is veruit de drukste luchthaven van Egypte en de thuishaven van EgyptAir. Vier startbanen zijn er en één hele grote goederenterminal. De grootste baan heeft een lengte van 4000 meter en is geschikt voor het grootste vliegtuig ter wereld de Airbus 380.

Wil je een tussenlanding maken in Zwitserland, in Zürich, dan moet je met Swiss meegaan. Uiteraard vertrek je vanaf Schiphol en wel om 07:05 uur dus echt vroeg uit de veren. Je komt in Zürich aan om 08:30 uur. Een dik uur de tijd om goed wakker te worden want om 09:45 uur vlieg je in één streep naar Cairo. Je kunt de Egyptenaren gaan bekijken om 14:40 uur. Per persoon en retour natuurlijk. Een ticket voor deze reis is te bemachtigen bij een vliegticketaanbieder. Je gaat er ongeveer 300 euro voor betalen.

Weet je wie je ook naar Cairo wil brengen? Niemand minder dan Turkish Airlines. Je maakt dan wel een tussenstop in Istanbul. Je gaat weg uit Amsterdam om 17:30 uur. Na een lange vlucht kom je eindelijk in Istanbul aan om 22:00 uur. Ruim een uur de tijd om een en ander te bekijken want om 23:10 uur gaan de motoren weer brullen. Het vliegtuig komt van de grond en gaat weer op de grond in Cairo om 01:25 uur plaatselijke tijd. Leuke vlucht hoor en dat voor rond de 420 euro. Als je interesse hebt gekregen dan kun je een ticket regelen bij een vliegticketaanbieder. Deze vlucht is natuurlijk ook voor retour en per persoon.

Hurghada Airport

Hurghada Airport heeft één landingsbaan maar die is wel lang namelijk 4000 meter dus ook geschikt voor de Airbus 380.

De eerste die je weg wil brengen naar dit vliegveld is Alitalia. Niet rechtstreeks want je gaat eerst een bezoek brengen in Rome en daarna in Cairo. Deze vlucht is op retourbasis en per persoon. Je gaat de Nederlandse hoofdstad verlaten om 13:40 uur. Om 15:55 uur land je in Rome. Je hebt erg veel tijd voordat je verder gaat dus ga Rome maar eens verkennen. Wees echter terug om 22:05 uur want dan ga je alweer de lucht in. Naar Cairo dus waar je aankomt om 02:25 uur plaatselijke tijd. Ook Cairo kun je even gaan bekijken want het laatste stuk van de reis vangt aan om 06:00 uur. Nog een uurtje vliegen want om 07:00 uur ben je op je bestemming. Ticket te koop bij een vliegticketaanbieder en voor de ongeveerprijs van 775 euro.

Nu is er een hele andere vliegtuigmaatschappij die jou wegbrengt. Het is niemand minder dan EgyptAir. Ook deze vlucht kent twee tussenlandingen. De eerste is in Frankfurt, de tweede is in Cairo. Hoe ziet je vliegfeestje eruit? Het begint allemaal in Amsterdam om 08:50 uur. Je bent in Frankfurt om 10:05 uur. Heerlijk lang de tijd om ergens te gaan eten want je doet de vliegtuiggordel weer om om 15:10 uur. Ruim vijf uur later strijk je neer in Cairo om 20:15 uur. En wéér ruim de tijd om te gaan eten en drinken. Het laatste gedeelte vangt om 23:40 uur aan. In Hurghada om 00:40 uur plaatselijke tijd. Op basis van een retourvlucht en per persoon gaat dit meesterwerkje ongeveer 1200 euro kosten. Ticket is te bestellen bij een vliegticketaanbieder.

Sharm El Sheikh Airport

Lufthansa staat te popelen om je weg te brengen naar deze bijzondere mooie toeristenoord. En dat gaat gebeuren vanaf Amsterdam om 07:15 uur. Je maakt je eerste tussenstop om 08:25 uur in Frankfurt. Twee uur lekker relaxen daar want je gaat weer verder om 10:20 uur. De koers is nu gezet naar Cairo en die afstand wordt overbrugd want om 15:15 uur ga je daar landen. Weer twee uur de tijd om je te vermaken want om 17:15 uur ga je voor het laatste stukje. Je komt in Sharm El Sheikh aan om 18:15 uur. Interessante vlucht hoor en dat voor ongeveer1300 euro op basis van per persoon en ook weer terug naar huis. Ticket te bestellen bij een vliegticketaanbieder.

Vlak anders niet onze KLM niet uit want die wil ook graag naar Egypte vliegen. Je gaat van Amsterdam naar Istanbul en je vertrekt om 12:00 uur. Een lange zit want om 16:20 uur ben je pas in de Turkse hoofdstad. Heel veel tijd om bij te komen is er want om 20:10 uur vlieg je pas verder om in Cairo aan te komen om 22:20 uur. Je kunt nu Cairo bij nacht eens meebeleven want om 06:10 uur ga je pas verder. Hè hè, om 07:10 uur ben je eindelijk bij je bestemming. Ruim 1900 euro dien je neer te tellen voor deze retourvlucht en per persoon en ook weer veilig terug.