Goedkope vakantie

Goedkope vakantie

Wilt u niet heel veel geld uitgeven aan uw vakantie? Of heeft u even niet veel geld, maar wilt u er wel even tussenuit? Vakantie.org heeft een aantal handige tips voor een goedkope vakantie op een rijtje gezet. Fijne vakantie!

Last minute

Als u wilt besparen op vliegtickets, accommodaties, treintickets, et cetera, dan kunt u laat boeken. Last minutes zijn aanbiedingen die vaak vlak voor de vakantieperiode ingaat worden neergezet. Vakantieparken proberen zo hun huisjes en campingplaatsen nog vol te krijgen en de vliegtuigmaatschappijen vliegen liever niet met lege stoelen en beiden daarom die stoelen tegen lage tarieven aan. Let wel op bij last minutes, want vaak zijn de aanbiedingen lokkertjes en betaalt u met alle belastingen erbij nog een hoop geld. Lees dus wat er exact wordt aangeboden voordat u de reis boekt!

Advertenties van onze partners

Werkvakantie

Veel touroperators zoeken begeleiders voor kinderactiviteiten op campings en koks of begeleiders voor rondreizen. Een werkvakantie is een mooie manier om te genieten van uw vakantie en de vakantie tegelijkertijd terug te verdienen. Zo creëert u een erg goedkope vakantie! Vaak hoef je niets te betalen, maar ontvangt u wel zakgeld of salaris. U kunt op internet gemakkelijk werkvakanties vinden. Ook in het buitenland is er een groot aanbod van werkvakanties. Denk daarbij ook aan vrijwilligerswerk. U kunt een werkvakantie ook voor een aantal maanden boeken. Er zijn diverse organisaties die u bij een langdurig vrijwilligersproject in het buitenland kunnen begeleiden.

Fietsvakantie

De fiets is een goedkoop vervoersmiddel. Het is gezond en leuk om te fietsen en een fietsvakantie is sportief én ontspannend. U kunt van tevoren de route helemaal bepalen en eventueel een overnachting bij een goedkoop adresje boeken. Denk ook eens aan de trein: hiermee kunt u grotere afstanden afleggen om eens even helemaal in een ander gebied te fietsen. Zo kunt u ook de grote steden vermijden en het fietsen bewaren voor in de natuur, als u dat op prijs stelt. Goedkope overnachtingen onderweg kunt u ook bij familie en vrienden vinden. Misschien heeft u wel familie in het buitenland wonen waar u naartoe zou kunnen fietsen.

Woningruil

Ruil eens van woning met een bekende of met iemand die u helemaal niet kent! Op veel websites worden advertenties geplaatst van mensen die opzoek zijn naar woningruil voor de vakantie. Kijk bijvoorbeeld eens bij Intervac. Er komt dan wel een vreemde in uw huis wonen, maar u hoeft geen oppas te regelen voor uw dieren en planten. Woningruil kan heel verhelderend zijn en een fijne vakantie bieden. Vooral als u ruilt met iemand die in een heel ander gebied woont. Het vertrouwen speelt bij deze vorm van vakantie natuurlijk wel een enorm grote rol, maar van een goedkope vakantie bent u bij woningruil wel verzekerd. Twee families die met gesloten beursen hun vakantie vieren.

Oppassen

U wilt wel in het huis van iemand anders verblijven, maar u heeft geen huis om zelf ter beschikking te stellen? Misschien kunt u wel ergens oppassen of als au pair werken. Dan kunt u natuurlijk ook naar het buitenland. Er zijn vaak ook buitenlandse gezinnen die een au pair voor de zomervakantie zoeken, die dus mee gaat op vakantie. U zorgt dan een paar uur per dag voor de kinderen, maar verder heeft u vrije tijd en dus een goedkope vakantie. Vaak krijgt een au pair zakgeld en kost en inwoning.

Stayokay

Voorheen had Stayokay jeugdherbergen, maar nu noemt het bedrijf zijn slaapplaatsen hostels. Deze hostels bieden een bed voor allerlei soorten gasten: families, individuen, trekkers of mensen die een stedentrip maken. Voor weinig geld kunt u in een hostel overnachten. Het beddengoed en het ontbijt zijn vaak bij de prijs inbegrepen. Er is zelfs een Stayokay Card waarmee u nog meer korting kunt krijgen.

Prijzen vergelijken

Schroomt u vooral ook niet om bij verschillende reisbureaus langs te gaan of om op verschillende websites te kijken. Prijzen vergelijken is altijd goed en kan u een hoop geld besparen! Maak er echter geen ellenlange tocht van: de meeste reisbureaus beschikken over een vergelijkbaar aanbod. Toch loont het vaak wel om zo hier en daar te vergelijken en vaak kunt u zo een goedkope vakantie die helemaal bij uw wensen aansluit vinden.