Korte vakantie

Korte vakantie

Er even lekker tussenuit voor een korte vakantie, dat doet veel mensen goed. Maar wat zijn nu de leukste weekendjes weg? En waar vindt u die? Vakantie.org zet een aantal ideeën voor een korte vakantie op een rijtje.

Ontspannen in een Spa

Om even helemaal bij te komen: een paar daagjes naar een Spa. Spa’s als De Zwaluwhoeve en Thermae 2000 hebben regelmatig leuke arrangementen van bijvoorbeeld twee dagen. Dit zijn goede voorbeelden van mooie weekend weg aanbiedingen. Overdag geniet u van massages, sauna’s en zwembaden en ’s avonds blijft u eten en logeren in het hotel van de Spa zelf. Vaak kunt u de volgende ochtend eerder dan normaal al een duik in het zwembad nemen. Een spa helpt u om even helemaal los te komen uit het dagelijkse leven en u kunt er optimaal ontspannen. Heerlijk voor een korte vakantie dus!

Advertenties van onze partners

Een romantisch hotelletje

Wilt u juist een rustige omgeving of lekker kunnen winkelen in een stad? Hotels zijn overal wel te vinden. Een romantisch arrangement, een winkelarrangement of gewoon alleen logies: alles is mogelijk. Een leuk weekendje weg is bijvoorbeeld Brussel of Antwerpen: u kunt met de trein of de auto, u hoeft niet ver te reizen, maar u heeft wel het gevoel er even helemaal uit te zijn als u door de straten van deze steden loopt. In Nederland zijn Valkenburg, Maastricht en Groningen echte aanraders. Ook de Wadden en de kust zijn erg geschikt voor een korte vakantie: lekker een paar dagen uitwaaien en gezellig op het terras zitten of dineren in een knus restaurant.

Bijkomen in een huisje

Ook een bungalow op de Veluwe, midden in de bossen, kan heerlijk zijn voor een paar daagjes vakantie. Landal biedt vaak luxe bungalows met veel comfort aan, ook voor korte vakanties. Bij Center Parcs kunt u een all-inclusivearrangement boeken. Dan hoeft u zich alleen nog maar te ontspannen, want zelf het eten en drinken worden voor u gergeld! Aan zee kunt u ook veel leuke huisjes en appartementen vinden, die te huur zijn voor een weekend of midweek. Het is echter zo dat gedurende de schoolvakanties de huizen alleen voor een week beschikbaar zijn. Als u buiten die vakanties omgaat, kunt vaak op alle dagen van de week aankomen. Vaak bent u buiten de vakanties om ook nog eens goedkoper uit.

Actief kamperen is heel ontspannen

Ook kamperen kan heel ontspannen zijn: lekker bij een lamp of een vuurtje voor de tent met een kop koffie in je handen, na een lange wandeling die dag. Ziet u het al voor zich? Als u een korte vakantie houdt, kunt u misschien beter niet te ver weg gaan. En in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk kunt u hele leuke campings vinden. Denkt u voor Nederland eens aan Friesland: even een weekendje uitwaaien op de boot. Friesland biedt veel leuke campings aan, die vaak bij of aan een meer liggen. Echt goede en gezellige campings zijn onder andere RCN De Potten en De Kuilart. Ook kamperen bij de boer is erg vermakelijk. Zeker met het gezin! De kinderen kunnen zich uren vermaken op een boerderij en u kunt heerlijk tot rust komen. Als u buiten de schoolvakanties omgaat, bent u vaak voordelig uit op een grote camping. Kamperen bij de boer is vaak sowieso al vrij voordelig. U kunt het er ook gemakkelijk op gokken dat er nog een leuke lastminute voorbij komt. Dan bespaart u geld én heeft u (onverwachts) een leuke, korte vakantie!