Last minutes

Last minutes

Een last minute vakantie is een vakantie die u vlak voor vertrek boekt bij een reisoperator. Meestal krijgt u een fikse korting op de reissom. Op deze manier proberen touroperators nog de campingplaatsen en vliegtuigstoelen vol te krijgen, want als ze leeg zijn verdienen ze er niks op.

Voordelen

Het kan voor u voordelig uitpakken, zo´n vakantie op het laatste moment boeken. Kortingen kunnen tot wel 70% oplopen! Daarbij vindt u wellicht een vakantie waaraan u nooit had gedacht, maar die wel erg goed bij u past of die u eens iets verrassends anders schenkt.

Advertenties van onze partners

Nadelen

Als u veel eisen heeft (denk hierbij niet louter aan de locatie en de verblijfsruimte, maar ook aan de duur, de reisvorm en het aantal sterren van het hotel of de luxe van het appartement of de campingplaats), dan is het vaak vervelend als u geen vakantie vindt die aan al; die eisen kan voldoen. Het is echter zo dat als wanneer tot het laatste moment wacht met het boeken van een vakantie, u afhankelijk bent van het aanbod. U heeft niet meer onbeperkt keuze en het is daarom vaak moeilijker om de perfecte vakantie te vinden. Nog veel belangrijker is het om te vermelden dat veel reisorganisaties een last minute als lokkertje voorstellen. U betaalt dan achteraf nog veel geld, als alle belastingen bij de reissom die u in eerste instantie werd voorgehouden, is opgeteld. Let hier op voordat u de vakantie definitief boekt.

Tips

Een last minute vakantie is natuurlijk ook vaak een erg leuke verrassing: u weet niet al maanden van te voren of u op vakantie zult gaan en zo ja, waar de reis dan heen zal gaan. Last minutes zijn ook erg geschikt voor even een weekendje weg: houd websites van reisorganisatoren in de gaten (en meld u eventueel aan voor de nieuwsbrief). Indien u wel zeker wilt zijn van de locatie van uw wensen, kunt u deze al wel op tijd boeken. Voor een goedkope vlucht of treinreis kunt u dan later nog op pad gaan. Meestal boekt u een goedkoop ticket meestal tot zes maanden voor de reis, maar vliegtuigmaatschappijen en spoorweginstanties bieden ook last minute tickets aan, hetgeen inhoudt dat u voor uw vakantie op het laatste moment nog voordelig vervoer kunt regelen. Er zit natuurlijk wel een risico vast aan deze manier van uw reis boeken – u bent niet 100% zeker van een (voordelig) ticket –, maar het kan erg interessant zijn om te besparen op uw vlieg- of treinticket. Als topbestemming raden wij u een last minute Gran Canaria aan.