Vakantieparken

Vakantieparken

Vakantieparken zijn er in verschillende groottes en verschillende prijsklassen. Het ene park biedt aan de faciliteiten dan het andere en de omgeving maakt ieder park uniek. Welk park is geschikt voor uw vakantie?

Wat is een vakantiepark?

Een vakantiepark is een park waarop allerlei vakantiehuizen staan. Deze huizen worden door de eigenaar van het park verhuurd aan vakantiegangers. Permanent mag er niet in deze vakantiewoningen gewoond worden. De huizen worden meestal per weekend, week of midweek verhuurd. Meestal zijn vakantieparken in de winter gesloten, maar sommige parken zijn het gehele jaar geopend. Een vakantiepark heeft meestal veel leuke voorzieningen, zoals een zwembad, een bowlingbaan, een tennisbaan, een filmzaal en een discotheek. Ook zijn er vaak speeltoestellen en wordt er door een animatieteam een activiteitenprogramma in elkaar geknutseld. Vakantie in een bungalow op een vakantiepark is dus ideaal als u met kinderen op vakantie gaat, want die kunnen zich dan ook gemakkelijk zelf vermaken! In Nederland en België behoort een groot aantal parken toe aan bedrijven als Center Parcs, Sunparks, RP Holidays (Roompot) en Landal Green Parks. Center Parcs en Sunparks zijn beide onderdeel van Pierre & Vacances.

Advertenties van onze partners

Welk park past mij?

Vakantieparken Nederland liggen vaak nabij een recreatiepark of midden in de natuur of aan het water. Het is dus belangrijk om te bedenken wat voor vakantieganger u bent: wat doet u graag tijdens uw vakantie en welke comfort vindt u een vereiste? Als u dat weet, kunt u bedenken naar welk land of gebied u wilt gaan. Als u deze zaken weet, kunt u gemakkelijker een vakantiepark vinden dat bij u past.

Soorten vakantie

Op een vakantiepark vindt u verschillende accommodaties, zoals bungalows, trekkershutten en villa’s. U kunt zelf kiezen wat voor accommodatie geschikt is voor u en welke net niet aan uw wensen voldoet. Het kan verstandig zijn om de accommodaties van verschillende vakantieparken te vergelijken: de meeste parken zijn leuk, maar ze hebben wel allemaal verschillende huisjes.

Dan kunt u ook nog eens bedenken wat voor soort vakantie u wilt. Hoe lang wilt u bijvoorbeeld weg? U kunt een vakantiehuis op een vakantiepark vaak voor verschillende perioden (qua tijdsduur) huren. En wat wilt u gaan doen? Op het park zelf is veel vertier te vinden, maar als u bijvoorbeeld van zeilen houdt, kan het handig zijn dat u op een vakantiepark aan het water zit, zodat u er gemakkelijk met de boot op uit kunt gaan.

Het prijskaartje

Hoe meer luxe er op het park te vinden is, hoe duurder de huur van een bungalow op het park zal zijn. Sommige parkeigenaren houden de faciliteiten simpel, waardoor ze op een rustig publiek doelen. Meestal kunt u op dergelijke parken ook voordeliger een vakantiehuis huren.