Treinreizen

Treinreizen

Treinreizen zijn reizen die u maakt per trein en waarmee u op verschillende gebieden in de wereld kunt komen. Met de trein kunt u snel van de ene naar de andere plek reizen en daar een poosje blijven om vervolgens naar bijvoorbeeld een andere grote stad te gaan. Het is een betaalbare en relatief milieuvriendelijke manier van reizen en het grootste voordeel is dat u écht wat van de wereld ziet.

Wat doen

Vaak begint de reis met een opstap in Nederland en vervolgt u de rails naar een ander land, alwaar u een plaats zoekt voor enige tijd. U viert daar een heerlijke vakantie, maakt uitstapjes in de omgeving of blijft lekker met een boekje bij een glaasje wijn en een blokje kaas zitten. U bent vrij! En dat is het mooie van deze vakantievorm: u kunt een dag eerder of een dag later vertrekken, wat u maar wilt. Treinreizen zijn dus hele open reizen: u zult dingen beleven, gesprekken aanknopen in de trein, uistappen en gelukkig zijn en toch alle leuke dingen doen die u gewend bent te doen, zoals misschien wel shoppen, musea bezoeken en uit eten gaan. U kunt de tussenstops zo kort en lang maken als u op dat moment leuk lijkt. Daarbij is het vaak een hele belevenis om verschillende stations te ontdekken. In andere landen zijn dingen soms gewoon en anders en dat kan op treinstations wel eens het geval zijn, dus ontdek ze maar!

Advertenties van onze partners

Kosten

Treinreizen is relatief goedkoop. Bij een reisbureau zou u kunnen informeren naar eventuele kortingsmogelijkheden. Stel dan van tevoren wel een reisschema vast. Zo kan de medewerker van het reisbureau bekijken of er voor dat land, voor die periode en voor die reisduur een interessante kortingsmogelijkheid is.

Bestemmingen

De meeste mensen maken een treinreis door Spanje, Italië, Frankrijk of Turkije. De meeste treinen zijn veilig, maar houd u er rekening mee dat in sommige gebieden in de treinen niet het comfort wordt geboden dat u gewend bent – ook niet als u eersteklas boekt. In principe kunt u natuurlijk in ieder land een treinreis maken. Denkt u gewoon lekker na over verschillende streken en gebieden en bedenk welke u wilt ontdekken.

Meer tips

Er bestaan reisorganisaties die voor u de hotels en de treinkaarten boeken. U gaat dan op een georganiseerde treinreis. U hebt dan minder vrijheid – zo kunt u niet zomaar beslissen om nog twee daagjes langer op die ene leuke camping te blijven –, maar u krijgt er wel veel zekerheid voor terug. U weet namelijk zeker dat u met de trein zult reizen en verschillende plekken zult aandoen. Bekende reisorganisatoren organiseren vaak mooie treinreizen, die best te betalen zijn.

U kunt uw treinkaartjes van tevoren reserveren, maar dat is in principe niet nodig. Er gaat namelijk altijd wel een trein naar een andere leuke bestemming!