Actieve vakantie

Actieve vakanties

Heeft u zin in een actieve vakantie? Leest u dan vooral verder, want Vakanties.org heeft een aantal leuke, actieve vakanties geselecteerd.

Fietsen

Fietsen in Nederland of in het buitenland? Er is keuze genoeg! Lekker zelf op de fiets stappen en zien waar u uitkomt is altijd een optie, maar voor een fietsvakantie zijn ook veel arrangementen beschikbaar. Als u binnen Nederland wilt blijven, kunt u de bossen opzoeken bij Apeldoorn of Emmen, maar u kunt ook naar Texel. Texel biedt veel fietspaden en –routes om van uw vakantie een actieve gebeurtenis te maken. Heerlijk de hele dag fietsen, stoppen in de gezelligste stadjes en een drankje bestellen op een terras. En als u zin heeft om verder te gaan, dan fiets u verder en anders kijkt u of er een plek voor overnachting beschikbaar is. Om uw vakantie compleet te maken, kunt u overnachten in trekkershutten. Op campings of bij boeren vindt u vaak kleine hutjes die van een bed en een tafel voorzien zijn, maar die erg knus zijn. Als u in het buitenland wilt fietsen, kunt u er voor kiezen om de fietsen mee te nemen op reis en, zoals eerder al gezegd, onderweg te kijken waar u slaapt. U kunt ook vooraf een arrangement boeken, zodat de slaapgelegenheden al geregeld zijn en u niet onverhoopt nergens een slaapplaats kunt vinden als de avond aanbreekt. Een andere mogelijkheid voor een fietsvakantie is een groepsvakantie. Cycle Tours biedt fietsvakanties in vele landen aan. U fietst dan met een grote groep en u slaapt vaak in tenten. Uw bagage wordt met een buisje vervoerd, waarin tevens de koks rijden, die zorgen voor een maaltijd voor die avond. Dat is pas écht een actieve vakantie! Als u niet georganiseerd op fietsvakantie wilt, maar alles zelf uit wil zoeken is dit ook een goede optie. Wij raden u dan wel aan om van te voren goed op een fietsroute planner te kijken, zodat u van te voren kan plannen waar u precies allemaal heen wilt gaan en eventueel direct de juiste hotels te boeken.

Advertenties van onze partners

In de Pyreneeën kunt u ook fantastisch mountainbiken: actief door de bergen fietsen is een heelrijke manier van vakantie vieren. U zult onderweg genieten van de uitzichten. U kunt een vaste standplaats nemen, maar ook een trektocht maken. U kunt dan logeren bij verschillende bed & breakfasts. Een ander mooi gebied om te mountainbiken is Limburg. Hier vindt u mooie bossen waar u urenlang doorheen kunt fietsen. Het Taunusgebergte in Duitsland biedt leuke dorpen en steden aan die middenin het bos liggen. Het gebergte biedt fantastische uitzichten: ziet u zich al zitten met uw broodtrommel en flesje water tijdens een pauze? De Alpen kunnen natuurlijk ook niet uitblijven in dit lijstje: in België en Frankrijk zijn verschillende accommodaties, veelal bungalows, te vinden die een goede uitvalsbasis vormen voor een flinke fietstocht door de bergen. En wat een prachtige natuur vindt men daar! Meertjes, open vlakten, maar vooral ook heel veel bossen met wilde dieren.

Duiken

Wie de Rode Zee wil ontdekken, kan een vakantie naar een comfortabel beach resort boeken. Duiken in de zee en de hele onderwaterwereld ontdekken: dat is actief en erg inspirerend. Hurghada in Egypte is een van de snelst groeiende badplaatsen ter wereld. Het werd gesticht in het begin van de 20e eeuw en er zijn sinds 1980 veel investeerders geïnteresseerd geraakt in het gebied. U vindt er geweldige hotels en voorzieningen en kilometers wit strand en blauwe zee. Er zijn volop duikscholen, waar u les kunt nemen. Bij touroperator Nile Travel kunt u meer informatie inwinnen over een (duik)vakantie naar de Rode Zee. Er zijn natuurlijk veel meer mooie duikbestemmingen. Vakantie.org heeft een top vijf gemaakt van de mooiste bestemmingen:

1. Hurghada: Arabische schoonheid vindt u nergens mooier.
2. Nederlandse Antillen: opzwepende muziek op het strand, altijd wind en een warme zon. Op de Nederlandse Antillen geniet je van het leven in de zee en van het leven op het land.
3. Belize: aan de Caribische zee, grenzend aan Mexico, vindt men het op één na grootste barrièrerif ter wereld.
4. Micronesië: de Pacific onthult (of niet) de grootste geheimen van de wereld.
5. Borneo: superlatieven vindt men in het duikwater van Indonesië. (Informeer echt eens naar de duikmogelijkheden van dit land!)
6. Brazilië: duik in de Atlantische Oceaan en zwem met zeeschildpadden.
7. Costa Rica: het juweel van Midden-Amerika biedt u volop gelegenheid om in alle rust uw duikvakantie te houden.
8. Yucatan: Mexico biedt niet alleen cultuur, maar ook prachtige duikgelegenheden!
9. Malediven: u duikt zo vanaf de parelstranden en ontdekt het helderblauwe water van de zee.
10. Trinidad & Tobago: op dit eiland, een goed bewaard geheim, bent u verzekert van rust en schoonheid.

Zeilen

Een kajuitboot of een Valk? Sommige mensen hebben het geluk met hun eigen boot de wateren verkennen, maar u kunt op veel plaatsen ook een boot huren. In Nederland kunt u voor een zeilvakantie terecht in Zeeland. U zeilt dan met name op zee. Friesland is echter hét zielgebied van Nederland en niet om minieme redenen: Friesland heeft veel mooie, grote meren die diep genoeg zijn om erop te zeilen en die allemaal met elkaar verbonden zijn. U kunt van dorpje tot dorpje zeilen. Als u liever naar het buitenland gaat, zijn Italië en Kroatië echte aanraders: er zijn genoeg wateren om te zeilen. Met name aan zee kunt u ook arrangementen boeken die u gelegenheid bieden om met een professionele bemanning te zeilen. Dat kan vooral op zee best handig zijn.

Wandelen

In Frankrijk vindt men de Pyreneeën: hét wandelgebied bij uitstek. U kunt er bergbeklimmen en door grote vlaktes wandelen. Lo Closo is een bezoekje waard als u een vakantie in de Pyreneeën overweegt. De natuur van de Pyreneeën is in ieder geval adembenemend. Denkt u voor een wandelvakantie ook eens aan Lapland, waar u wilde dieren in een fantastische natuur vindt. Ja, Lapland staat met stip op één van de mooiste natuur- en wandelgebieden.

Paardrijden

Als we het over de Pyreneeën hebben, dan kunt u daar ook op een andere manier - of maak er een combinatievakantie van – actief vakantie houden, namelijk te paard! De paarden die in de Pyreneeën worden gebruikt voor de trektochten zijn vaak rank, maar erg bergvast. U krijgt goede begeleiding mee en de overnachtingen zijn er meestal in hostels of bij mensen thuis die het leuk vinden om gasten te ontvangen. Het leuke van deze slaapplaatsen is dat het eten dat u krijgt erg gevarieerd maar wel optimaal Frans is. Italië biedt vaak ook mooie gelegenheden voor trektochten. De overnachting is dan vaak in een tent, die mee gaat achterop het paard, of samen met de andere bagage vervoerd wordt in een busje. Maar de topper onder de paardrijvakanties vindt men in Andalusië: rijden op echte Andalusiërs. Een droom voor vele paardenliefhebbers. In Nederland zijn ook ruietersportcentra te vinden die bungalows op het terrein hebben. Ponypark Slagharen biedt zelfs bij ieder vakantiehuisje een Shetlandpony voor de kinderen aan!