Wandelvakanties

Wandelvakanties

Uren wandelen over de heide, zichten bekijken als de bossen zich ineens open schuiven en u een uitzicht krijgt voorgeschoteld dat absoluut adembenemend is. En dat in combinatie met een gevoel van ruimte, vrijheid en veel vrije tijd. Dat alles creëert het absolute vakantiegevoel!

Wandelen in Nederland

Wilt u de heuvels van Zuid-Limburg wel eens leren kennen? In Nederland kunt u een hotelwandelreis maken als u bijvoorbeeld het Pieterpad bewandelt. Onderweg overnacht u dan in hotelletjes. Deze slaapplekken zijn vaak van tevoren geboekt. Dat is op zich handig, want dan hoeft u zich over die overnachtingplaats en dat maal in ieder geval geen zorgen meer te maken! Andere mooie wandelroutes vindt u in Friesland: een tocht om het Lauwersmeer brengt u langs Friese schoonheden, zoals de lieflijke dorpjes en de geweldige natuur. In Gelderland kunt u langs de twaalf “kastelen” van de Achterhoek wandelen. Deze route gaat dwars door de mooiste bossen van Nederland. Onderweg komt u fraaie landgoederen tegen.

Advertenties van onze partners

Wandelen in het buitenland

Wilt u echt de wildernis induiken? In het buitenland vindt u prachtige wandelgebieden. Vakantie.org heeft een aantal aanraders voor u op een rijtje gezet. 1. La Creuse, Frankrijk. Zelfs de Fransen vinden dit gebied het echte Frankrijk. U kunt in dit gebied fantastisch van het Franse landschap genieten terwijl u urenlange wandelingen maakt. 2. Samos. In de Egeïsche Zee ligt het Griekse eiland Samos, dat bekend staat om zijn eigen natuurschoon. De flora zijn daar zoals ze vroeger daar ook al waren en dat is erg indrukwekkend. Wandel het hele eiland rond en ontdek de schoonheid der Grieken. 3. Sumava gebergte, Portugal. In Portugal vindt u het Sumava gebergte. De uitlopers van dit gebergte zijn goed bewandelbaar. 4. Glarner Alpen, Zwisterland. De Alpen in? Zwitserland heeft niet alleen leuke huisjes in de gebergten staan, de natuur is er ook nog eens zo ongedwongen! Voor een rustige wandelvakantie, kunt u naar de Glarner Alpen gaan. De meest voordelige wandelreizen vindt u overigens in Oostenrijk en in de Belgische Ardennen.

Individueel of met gids

U kunt uw wandelvakantie individueel of in een klein groepje doen, natuurlijk. Daarbij kunt u vaak kiezen of u een gids mee wilt. Het voordeel van een gids is dat hij u plekjes kan laten zien die erg bijzonder zijn en die u wellicht zelf over het hoofd had gezien. Ook kan een gids veel vertellen over de routes, de flora en de fauna in het gebied. Als u echter zonder gids gaat, bent ú degene die de route bepaalt. U zult op ontdekkingtocht gaan in een onbekend gebied en dat gevoel is ook heel veel waard. Er bestaan ook wandelvakanties waarbij u met een grote groep achter een gids aangaat. Uw bagage wordt dan meestal per bus vervoerd. Er bestaan verschillende soorten wandelreizen, zoals reizen voor ouderen, jongeren, alleenstaanden en gezinnen. Het kan erg leuk zijn om met een aantal mensen die u nog niet kent op pad te gaan.

Waar boeken

Als u besluit om een wandelvakantie te houden, bereid u dan goed voor! Zorg voor goed passende kleding. Korte broeken kunnen vaak gaan schuren bij de binnenklant van de bovenbenen. Met een driekwartsbroek is dit probleem al opgelost. Natuurlijk is goed schoeisel ook van groot belang. Loop de schoenen in en ga niet met splinternieuwe schoenen op pad. Dan heeft u binnen no time blaren. Zorg verder voor een stevig uitrusting, zoals een goede rugzak (grootte afhankelijk van de hoeveelheid spullen die u mee moet nemen) en zaken als een bidon, blarenpleisters en een handdoekje bij de hand. Een wandelvakantie kan echt prachtig zijn, maar akelige pijntjes kunnen de genietingen van het landschap behoorlijk in de weg zijn.