Individuele rondreizen

Individuele rondreizen

Individueel rondreizen, dat wil zeggen in je eentje of met twee of drie man, is een avontuurlijke manier van reizen en ontdekken. U komt op veel verschillende plaatsen en leert zo veel verschillende mensen, dieren en stukken natuur kennen. Ook is rondreizen vaak nog meer een manier om uzelf te leren kennen.

Het begin

Een eerste tip voor het begin van een individuele rondreis: kijk eens rond op het internet. Vaak staan er op verschillende websites ervaringsverhalen van mensen die al eerder een individuele rondreis hebben gemaakt. Als u nog geen idee hebt waar u naartoe wilt gaan, dan kan het interessant zijn om dergelijke verhalen te lezen en op die manier ideeën op te doen. Maar ook voor handige tips op ander gebied zijn dergelijke verhalen een geweldige bron. Op het internet vindt u overigens ook verschillende reisorganisaties die u begeleiden bij het samenstellen van uw rondreis.

Advertenties van onze partners

Profiel schetsen

Tijdens het opdoen van ideeën voor een bestemming kunt u alvast een schets maken van uw eigen profiel: wat voor persoon bent u en wat zijn uw wensen? Wilt u graag veel actieve dingen doen in de vorm van sport of wilt u graag veel musea bezoeken? Bent u opzoek naar contact met de plaatselijke bevolking om uzelf te laten baden in de plaatselijke cultuur of wilt u liever een beetje luieren op mooi plaatsen, zoals stranden, bossen of aan een meertje? Dergelijke dingen zorgen voor een beter beeld van uw wensen en kunnen uzelf en eventueel de organisatie die naast u staat helpen bij het vinden van de perfecte rondreis. Schroomt u vooral niet om een en ander op papier te zetten. Schrijven helpt vaak om tot nog meer ideeën te komen.

Vooraf plannen of op de bonnefooi

U heeft een bestemming of een aantal bestemmingen gevonden, een aantal mooie plaatsen die u tijdens uw individuele rondreis wilt aandoen. Wilt u vooraf al de overnachtingsplaatsen en activiteiten plannen of wilt u gewoon een ticket boeken en ter plaatse zien waar u overnacht? Uiteraard vindt u tussen deze twee extremen veel verschillende vormen. Denkt u eraan dat het handig kan zijn om in ieder geval voor de eerste één of twee nachten een overnachtingsplaats te hebben, zo heeft u wat tijd om de omgeving te leren kennen en wat te acclimatiseren zonder dat u zich druk hoeft te maken over een slaapplaats voor die avond. U kunt natuurlijk ook bepaalde delen van de reis vastleggen en andere delen openlaten. Op die manier heeft u én zekerheid én vrijheid tijdens uw individuele rondreis.

Backpakken of luxe

In principe liggen alle mogelijkheden voor de manier van rondreizen open: u kunt gaan liften, een auto huren, met de trein reizen, fietsen en noem maar op. Uit de eerder genoemde ervaringsverhalen kunt u misschien al een beetje opmaken welke manier van reizen het beste bij u past.

Populaire bestemmingen

Maleisië, Australië, Thailand, Nieuw-Zeeland, Cuba en Zuid-Afrika zijn veelgehoorde en geliefde bestemmingen van mensen die individuele rondreizen maken. Deze gebieden bieden veel natuurschoon en cultuur. Het exotische van de gebieden is waarschijnlijk wat ze aantrekkelijk maakt. Overwegend veilig zijn deze landen ook, maar niet ieder gebied is goed bereikbaar. Ook heeft u niet overal openbaar vervoer. Ongetwijfeld zult u zich echter goed inlezen over de natuur, de mogelijke activiteiten en de gevaren die ieder gebied kent. Nogmaals, ook over de bestemming kan een expert veel vertellen.

Kosten

Gemak dient de mens. Dit is een veel gehoorde uitspraak binnen de reisbranche. Er zijn enorm veel mogelijkheden: een privé-gids, een luxe hotel of een chauffeur die u naar alle gewenste plekken rijdt. U kunt zoveel comfort kiezen als u wilt. Er hangt echter aan alles een prijskaartje tijdens uw rondreis. Omdat u vaak van tevoren niet helemaal kunt bepalen wat het totale bedrag voor de reis zal zijn, is het verstandig om rekening te houden met calamiteiten en wat geld achter de hand te hebben voor het geval u enkele dagen in een (wat duurder) hotel moet overnachten, omdat u geen andere overnachtingsplaats kunt vinden. Een rondreis is vaak maatwerk en daarom is het handig om van een bepaald budget uit te gaan. Zo zult u goed voorbereid aan uw individuele rondreis beginnen!