Bagage meenemen op uw reis

Moment dat je op reis gaat, is het inpakken van de koffer een van de eerste zaken waar je tegenaan loopt. Is het warm? Is het koud? Op ieder weertype wil je voorbereid zijn en zoveel mogelijk meenemen. Toch hebben de luchtvaartmaatschappijen een aantal spelregels opgesteld. 1: Je mag maar een beperkt aantal kilo meenemen. 2: Het formaat voor handbagage mag maar een bepaalde grootte hebben. Neem je een grotere koffer mee? Ook dan gelden er enkele regels en voorwaarden. Maar, welke koffer is nu geschikt voor een bepaald type reis? Voor een driedaagse stedentrip is een grote koffer te veel van het goede, maar is een handbagagekoffer voor een drie weken durende reis naar Australië ook niet handig. Koffers zijn er in allerlei formaten waardoor er voor iedere reis een geschikt item te vinden is. Om te ondervinden welke koffer voor jou geschikt is, zijn hieronder wat verscheidene typen opgesomd. 

Handbagage koffer

Een handbagage koffer is klein van formaat en ontworpen om mee te nemen in het vliegtuig. Dit model neemt weinig ruimte in beslag en kan gemakkelijk worden meegenomen aan de hand. De kleine koffer is voorzien van wieltjes en een uittrekbaar handvat. Dit type kan zowel een harde als zachte buitenkant hebben waarbij de harde uitvoering toch iets meer bescherming voor de inhoud biedt. De handbagage koffer beschikt veelal over vakken met ritssluitingen of inpakriemen waarmee het model praktisch ingedeeld kan worden. Kies je voor een stedentrip of kortdurende reis? Dan is een handbagage koffer een geschikte keuze. Het is wel verstandig per vliegmaatschappij te controleren wat deze, qua formaat, onder 'handbagage' verstaat. 

Trolley koffers

Een trolley koffer is voorzien van twee of vier wieltjes waarbij het materiaal meestal van hard kunststof of van een zachte stof is vervaardigd. De grootte van trolley koffers kunnen variëren van het formaat 'handbagage' tot een koffer van 82 cm hoog waarbij de wieltjes worden meegerekend. Een klein formaat hoeft daarbij niet ingecheckt te worden op de luchthaven. De trolley rolt als een 'hond' naast je, wanneer deze vier wielen heeft, waardoor er nauwelijks lichamelijke inspanningen aan te pas komen. De trolley is, afhangend van het formaat, geschikt voor meerdere doeleinden, zoals stedentrips of langere reizen. Dit type koffer kan, afhangend van het formaat, genoeg ruimte aan spullen bieden die men op dat moment voor de reis nodig heeft.

Lichtgewicht koffer

Op reis wil men meestal zoveel mogelijk meenemen. Echter zijn luchtvaartmaatschappijen streng als het om kilo's gaat. Heb je een zware koffer, dan kun je ook minder meenemen. Het voordeel van een lichtgewicht koffer is, niet alleen de lichte gewicht, maar ook het feit dat deze kilo's bespaart die opgevuld kunnen worden met eigen spullen. De fabrikanten speelden in op het 'nadeel' van de harde koffer en gingen hier mee aan de slag: ze maakten gebruik van 'polycarbonaat'. Zo werd de koffer niet alleen hard en stevig, maar had het tevens een laag gewicht. Wanneer het formaat onder 'handbagage' valt, kan de koffer, middels zijn gewicht, ook sneller opgeborgen worden in het vliegtuig. Wil je dus graag wat meer mee kunnen nemen, dan is de lichtgewicht koffer een goede oplossing. 

Harde koffer

De harde koffer, zoals de naam al doet vermoeden, heeft een verharde buitenkant. Tijdens 'de reis naar het vliegtuig' reizen de koffers over een lopende band met een behoorlijke snelheid. Bij het eindstuk klappen ze behoorlijk hevig op elkaar en moet de harde koffer tegen een stootje kunnen. Een verharde buitenkant biedt goede bescherming waarbij dit type in vele formaten te krijgen is. Van kleine items voor handbagage tot grote modellen. Dit maakt de koffers voor vrijwel ieder type reis geschikt. De koffers zijn veelal voorzien van wieltjes en hebben uittrekbaar handvat om het geheel soepel en comfortabel te vervoeren. De binnenkant is veelal voorzien van vakken met ritssluitingen. De inpakriemen zorgen voor een praktische indeling. Heeft het item daarnaast een opvallende kleur, dan kun je deze snel herkennen wanneer deze zich op de bagageband begeeft. De koffers zijn verkrijgbaar in moderne prints, felle kleuren of klassieke tinten.

Backpack

Wanneer je besluit een rondreis te maken, is een 'backpack' de meest verstandige optie. Een koffer meetrekken door de jungle is erg onpraktisch. De backpack is voorzien van een grote inhoud waarbij de rugzak zich aangepast heeft op functionaliteit. Een speciaal drinksysteem, een ruimte voor natte kleren, een ventilerend gehalte; het zijn allemaal praktische zaken die de reis aangenamer maken. Daarnaast biedt het ruimte voor diverse spullen die men meeneemt tijdens zijn trektocht en kunnen opgeborgen worden in de verscheidene vakken. Naast ruimte voor kleding biedt het zelfs plek aan een slaapzak mocht je ergens plotseling overnachten waar geen bed aanwezig is. De backpack wordt op de rug gedragen en kent verschillende maten waarbij de lichaamslengte een voorname rol speelt. De regenhoes zorgt voor bescherming van de spullen tijdens mindere weersomstandigheden. 

Geschikte koffer

Naar welke bestemming je ook gaat, voor ieder type reis is er een geschikt en bijpassend 'vervoersmiddel' voor je spullen. Van lichtgewicht koffers, de kleine typen voor handbagage tot ruime en functionele backpacks voor avontuurlijke trektochten. Zo is er voor iedere reis een geschikte koffer te vinden. Van groot tot klein en licht tot zwaar. De spullen zijn beschermd en jij kunt met een gerust hart op reis gaan.