Natuurvakantie

Natuurvakantie

Genieten van de rust om u heen, of genieten van hard stromend water of dierengeluiden. Voor sommige mensen is de natuur de hemel op aarde. Van de longen van de wereld tot de Drentse heiden: Vakanties.org geeft u de beste informatie voor een geslaagde natuurvakantie.

Mooiste natuurgebieden

Amerika, Lapland, Griekenland… Er zijn verschillende gebieden die prachtig natuurschoon kennen. Maar waar komt u als natuurliefhebber nu het meest aan uw trekken? Wat Vakanties.org betreft is dan in Lapland, waar de natuur nog écht ongeschonden is en waar u prachtig wild vindt dat niet in reservaten leeftijd maar in de vrije natuur. Ook in de winter is Lapland verrassend mooi, met ijs en bevroren landschappen. Op Kreta vindt u ook prachtige natuurgebieden, die u een zicht op de mooiste flora van Griekenland bieden. Naar Kreta kunt u het hele jaar door wel voor een natuurvakantie te houden, want het klimaat zorgt voor mooi weer. Vergeet u ook niet het natuurgebied rondom de Rocky Mountains te overwegen als bestemming voor uw natuurvakantie. Dit gebied, dat in het westen van Noord-Amerika ligt, is weliswaar een stuk toeristischer dan Lapland, maar het heeft imponerende bergen. De hoogste top is de Mount Elbert in Colorado, die op 4402 meter boven zeeniveau is gelegen. Het Amazoneregenwoud wordt ook wel de longen van de wereld genoemd. Dit tropisch regenwoudgebied is het grootste regenwoud op aarde. Het heeft een oppervlakte van zeven miljoen km². Het gebied is verspreid over negen landen, waaronder Brazilië, Venezuela, Suriname en Frans-Guyana. In Brazilië zijn verschillende resorts gevestigd waarheen u uw vakantie kunt boeken en waarvandaan excursies door het regenwoud worden georganiseerd. U kunt naar deze resorts informeren bij een reisbureau of zelf zoeken via een zoekmachine op internet. Als laatste willen wij niet om Nederlands bos- en heideprovincie Drenthe heen. Drenthe kent kilometers bos en uitgestrekte heidevelden, waar u heerlijk kunt genieten van rust en gefluit van vogels. U ziet tegen zonsondergang en bij zonsopkomst vaak reeën lopen. U kunt in de natuurgebieden van Drenthe vaak fantastisch wandelen, fietsen en paardrijden. Er is ook een groot aanbod, zowel particulier als bij bedrijven, van bungalows in Drenthe. Vaak is er ook de mogelijkheid om uw eigen paard mee te nemen.

Advertenties van onze partners

Ecotoerisme

Als de natuur centraal staat, dan hebben we het over ecotoerisme. Tenminste, dat zou goed kunnen. Ecotoerisme wordt vaak ook als duurzaam toerisme beschouwd, maar dan gaat men al wel een stukje verder. Natuurgebieden worden soms beschermd met zogenaamde ecotoeristische activiteiten. De bewoners van het natuurgebied verdienen dat geld aan het toerisme, waardoor de natuur de inkomstenbron van de lokale bevolking wordt. Dit systeem stimuleert het behoud van de natuur. Een goede tip voor wanneer u opzoek bent naar een natuurvakantie: bestel de Groene Gidsen bij Eceat. Hierin staan uiteenlopende vakantiebestemmingen voor een prachtige natuurvakantie. Als u specifiek zoekt naar een avontuurlijke rondreis in de natuur, ga dan langs in Amsterdam bij Baobab (maakt u wel eerst even een afspraak: 020 – 6275129). De medewerkers van dit vakantiebedrijf kunnen u helpen aan de meest geweldige en pure natuurvakanties. U kunt kiezen uit de mooiste bestemmingen van de wereld en u krijgt professioneel advies.

Safari

Een heel bijzonder onderdeel van de natuurvakantie is de safari. Als u een echte safari wilt, met wilde dieren zoals leeuwen en olifanten, boekt u een reis naar Afrika. Daar kunt u onder begeleiding of zonder begeleiding (dat hangt van de plaats af) een safari maken in bijvoorbeeld een Jeep. U geniet dan van de prachtige natuurreservaten waar in heel natuurlijke omstandigheden dieren leven. Ook in Nederland kunt u terecht voor een safari. Op de Veluwe kunt u overdag en ’s nachts safaritochten over het park maken. Een gids informeert u over de flora en fauna en u komt vast een prachtig Edelhert tegen. Informeer naar de mogelijkheden bij het park De Hoge Veluwe. Safaripark De Beeksebergen biedt ook mogelijkheden aan om een safari te combineren met een vakantie. Op de camping die niet ver van het park ligt, zijn plaatsen genoeg voor een safarivakantie.

Naturisme

Jaren geleden was naturisme is onbetamelijks en tegenwoordig wordt naturisme gezien als de puurheid van het bestaan. Naaktheid wordt door mensen die ervoor openstaan gezien als iets bevrijdends. Naaktheid levert voor naturisten een grote bijdrage aan de kwaliteit van het bestaan op. In Nederland zijn vele naturistencampings en –stranden, waar het toegestaan is om zonder kleren over het terrein te lopen. Nederland kent ook een federatie die adviseert bij het aanleggen van deze campings en stranden: de NFN (Naturisten Federatie Nederland). Er zijn meer dan zestig naturistenterreienen bij de NFN aangesloten. Naturisten hebben dus keuze genoeg: kamperen bij de boer of in de bossen, lange vakanties of een weekendje weg. Iedere camping biedt voldoende faciliteiten voor een geslaagde natuurvakantie!