Culturele vakantie

Culturele vakantie

U bent helemaal toe aan musea en sides bezoeken en de cultuur van een (ander) land proeven? Vakantie.org heeft een aantal exclusieve tips voor een geslaagde culturele vakantie op een rijtje gezet.

Londen, Rome en Parijs

Het hart van de wereld vind je in Rome. De stad leeft, ademt. Je proeft er het Europese, je proeft er de Italianen en het allermooiste is dat je in Rome de Oudheid in je voelt, diep in je hart wortelt zij zich en zij laat je niet meer gaan. Dé topper onder de cultuurvakanties is dus echt de stad van de Tevere, de stad met de zeven heuvels. Een andere stad die op zeven heuvels gebouwd is én een rivier heeft die dwars door de stad stroomt, namelijk de Seine, is Parijs. Parijs is de crème de la crème van de Europese beschaving. Je kunt er fantastisch winkelen, eten en uitgaan en je proeft er de Franse cultuur. Hoogstaand is ze, de stad. Parijs is tevens het middelpunt van de mode-industrie. Maar ook Londen, een bruisende stad, is een stad om naast Rome en Parijs te noemen. Londen is één van belangrijkste kunstcentra ter wereld. Bezoek bijvoorbeeld het Victoria And Albert Museum met maar liefst tien kilometer tentoonstellingsruimte, waar de Nationale Collectie van decoratieve kunst is gevestigd. Ook het Natural History Museum biedt veel moois, zoals de Earth Galleries en de dinosauriërs. Er is veel kunst te vinden in Londen!

Advertenties van onze partners

SRC Cultuurvakanties

Ieder volk heeft zijn eigen cultuur en daarom kun je voor een cultuurvakantie ook overal wel terecht. Wil je echt de stadjes en dorpjes in om de bevolking te leren kennen of wil je liever sides en musea aandoen om meer over de geschiedenis van het land of de streek te leren? Denkt u eens aan een land als China. China is ontzettend aan het groeien en maakt een gigantische ontwikkeling door. Het land kent ook een eeuwenoude geschiedenis met veel culturele aspecten die erg inspirerend en intrigerend zijn. De onontdekte schatten van het immense Chinese rijk worden tentoongesteld en u kunt ervan genieten. SRC Cultuurvakanties organiseert cultuurvakanties in China, maar ook op veel andere plaatsen ter wereld kunt u met SRC Cultuurvakanties genieten van een zorgeloze culturele vakantie. Ontdek ook Ierland, India en Indonesië. Deze drie landen hebben zo ontzettend veel te bieden!

Logeren op een erfgoed

Lijkt het u wat om op een antiek zeilschip te logeren? Dat is natuurlijk wel eens iets anders dan een gemiddeld hotelletje of juist een vijfsterrenresidentie in Den Bosch. Het boek Bijzondere logeeradressen Nederland & België (ISBN-13: 9789077090251) geeft een overzicht van meer dan tweehonderd bijzondere logeeradressen, die vaak cultureel erfgoed zijn. Dan kunt u straks in een kerk, een molen, een echt herenhuis of een kasteel overnachten. Dat is pas écht cultuur vakantie vieren. Overigens, als u op zoek bent naar een boek met bijzondere logeeradressen in een bepaald land, informeert u dan even bij uw locale boekhandel. Meestal kan men daar wel een gepast boek voor u vinden.

Eliza Was Here

Als u die bijzondere locaties, zoals de hierboven genoemde, in het buitenland wilt vinden, kunt u de organisatie Eliza was Here raadplegen. Deze organisatie heeft een groot aanbod van reizen naar erg bijzondere accomodaties in onder andere Frankrijk, Portugal, Madeira, Andalusië en op Malta, Kreta, Tenerife en Ibiza. Met Eliza Was Here vindt u de couleur locale van een land of streek. Eliza biedt juist de niet-toeristische plekken aan, opdat u volop van een culturele vakantie kunt genieten. U zult er weinig toeristen vinden en juist veel plaatselijke gebruiken, winkeltjes, barretjes, restaurants en natuurschoon. Voor een goed geregeld, mooie cultuurvakantie is deze organisatie een echte aanrader en daarom verdient zij ook een plek in deze lijst.