Groepsrondreizen

Groepsrondreizen

U wilt veel zien? U wilt de wereld leren kennen, cultuur snuiven, kleuren zien, natuurschoon meemaken en genieten van een goed gezelschap? U wilt veel leren? Dan zou een groepsrondreis wel eens passend voor u kunnen zijn. Vaak kunt u dan onder begeleiding van een gids veel verschillende plekken zien, terwijl de zaken als eten en een slaapplaats voor u geregeld worden. Toch avontuurlijk reizen, maar wel met enige zekerheid over primaire behoeften.

Hoe te beginnen

Om erachter te komen welke soort groepsrondreis bij u past, kunt u kijken naar uw wensen. Bedenk naar welk land u wilt, of een actieve of een rustige rondreis wenst en of u veel cultuur wilt meemaken of dat u liever 24 uur per dag in de natuur verblijft. Vervolgens kunt u op internet opzoek gaan naar verhalen van mensen die ervaring hebben met groepsrondreizen. Op die manier kunt u zich verder inlezen over de mogelijkheden en ideeën opdoen voor uw eigen reis.

Advertenties van onze partners

Verschillende soorten reizen

Het is ook belangrijk om te kijken naar de soort groepsrondreis. Er bestaan reizen die voor iedereen toegankelijk zijn, maar er zijn ook reizen waar alleen mensen van 50 jaar of ouder kunnen deelnemen. Het is voor mensen van die leeftijd soms aantrekkelijk om voor een dergelijke reis te kiezen, omdat het activiteitenprogramma is aangepast aan de wensen van de gemiddelde persoon van 50 jaar of ouder. Er bestaan ook singlereizen, waar louter mensen die single zijn aan mee kunnen doen. Deze reizen zijn géén ‘datereizen’, dus u hoeft niet bang te zijn voor avances. Er bestaan wel zulke ‘datereizen’ waaraan mensen meedoen die met nadruk opzoek zijn naar een partner. Als het een dergelijke groepsrondreis betreft wordt dit altijd duidelijk aangegeven.

Populaire bestemmingen

U kunt wereldwijd een groepsrondreis boeken. U kunt dus op twee manieren zoeken: eerst bepalen waar u heen wilt en dan een organisatie zoeken, of eerst een organisatie zoeken en op basis van hun aanbod bepalen waar uw rondreis plaats zal vinden. Vakantie.org heeft een aantal populaire bestemmingen op een rijtje gezet. 1. Europa, denkt u vooral aan Turkije, waar u eeuwenoude schatten zult aantreffen. 2. Afrika, waar u onder andere Egypte, Kenia en Ghana vindt. Hier zult u op verschillende plaatsten zeer bijzondere en diverse culturen ontdekken. Afrika staat garant voor een avontuurlijke ontdekkingsreis! 3. Midden-Amerika, voor een avontuur in Panama, Mexico of Cuba kunt u een rondreis boeken in één van deze landen in Midden-Amerika. 4. Midden-Oosten, waar onder andere Egypte en Jordanië geweldige plaatsen als Luxor, Caïro en Petra bieden. U zult uw ogen uitkijken. Tijdens uw rondreis bent u in ieder geval zeker van verschillende en veel culturele activiteiten! 5. Zuid-Amerika, in Chili, Argentinië en Brazilië heeft u gegarandeerd een fascinerende en inspirerende rondreis. Maar denkt u ook aan landen als Indonesië, Italië en Tunesië.

Kosten

Hoe verzorgd wilt u het hebben? Wilt u luxe overnachten of gaat het u echt om de kick? Wilt u midden in de jungle slapen of wilt u de dag afsluiten met een cocktail aan de bar? Hoe exclusiever de vakantie, hoe meer geld u kwijt zult zijn. Ook is het aantal activiteiten dat bij de reissom inbegrepen is erg bepalend voor het totale kostenplaatje. Ook kan het zo zijn dat u niet telkens een gids bij u heeft, maar alleen zo nu en dan. Vaak is het wel voordeliger om met ene groep te reizen dan helemaal alleen, met name in dit soort landen. Tenminste, u zult niet kunnen liften, maar de huur van bijvoorbeeld een bus kan verdeeld worden over het aantal mensen dat er gebruik van maakt. Ook de bestemming en de reisduur hebben invloed op de prijs. Gaat u er in ieder geval niet vanuit dat een rondreis goedkoop is. U kunt zo hier en daar wel eens een leuke aanbieding tegenkomen, maar rondreizen zijn over het algemeen niet de goedkoopste vakantievormen. Over het algemeen geldt wel: hoe groter de groep, hoe goedkoper. Informeer dus naar maximale groepsgroottes. Zo kunt u op basis daarvan al een beetje zien of u met een dure of goedkope rondreis te maken zult hebben.

Overige tips

Vraag naar de samenstelling van de groep, zodat u ook een keuze kunt maken op basis van de groepssamenstelling. Het kan erg belangrijk te zijn om een rondreis te maken met mensen die ongeveer hetzelfde profiel hebben als u. Het kan echter ook erg verfrissend zijn om te reizen met mensen die juist totaal anders zijn. Let verder bij uw keuze op de zwaarte van de reis (kunt u de reis fysiek aan?), opdat u zich tijdens de rondreis niet hoeft te vervelen of hoeft uit te putten. Kies een groepsrondreis die bij u past, qua reisdoel, leeftijdscategorie en manier van reizen!