Weekendje weg

Weekendje weg

Heerlijk! Een ideale vakantievorm: een weekendje weg. Even uzelf onttrekken aan het dagelijkse leven, bijkomen in een andere omgeving. Bezig zijn, maar toch volledig ontspannen. Een korte vakantie doet veel mensen goed. Maar wat zijn nu de leukste weekendjes weg en waar kunt u deze vinden? vakantie.org heeft een aantal ideeën en tips op een rijtje gezet.

Stedentrip

Lekker de stad in: winkelen, mensen kijken en fantastisch uit eten gaan! En dan als afsluiter nog even dansen in dat leuke tentje. Dat kan allemaal als u een hotelletje in een grote stad als Rome, Parijs, Antwerpen, Utrecht, Amsterdam, Berlijn, Barcelona of Wenen boekt. De ene stad is wat duurder dan de andere stad, maar een stedentrip kan ook gemaakt worden als u niet heel veel geld op zak heeft maar er wel tussenuit wilt. U kunt namelijk vaak voor 20 euro per nacht al een knus hotel boeken. Wat u overdag uitgeeft heeft u natuurlijk zelf in de hand. Het is vaak al heerlijk om door de stad te lopen en alles op u af te laten komen. Beleef die stad, dan zult u werkelijk bijkomen en genieten van uw weekendje weg!Er zijn veel websites te vinden die verschillende arrangementen, zoals een shoparrangement of een culinair arrangement aanbieden. Het kan soms erg interessant zijn om gebruik te maken van een dergelijke aanbieding. Een weekendje weg is een ideale vorm van vakantie: één of twee nachten slapen in een hotel en overdag genieten van andere mensen en andere omgevingen.

Advertenties van onze partners

Kuuroord

Ga om totaal bij te komen een weekendje naar een kuuroord, of Spa. Voor de weekenden worden door Spa’s Als Thermae 2000 en De Zwaluwhoeve vaak leuke arrangementen aangeboden, waardoor u niet eens bakken met geld kwijt bent. Bij Thermae 2000 kunt u zelfs vanuit het hotel het water en de sauna in. Het zwembad is ook nog eens eerder geopend voor hotelgasten! Overdag kunt u genieten van sauna’s en zwempartijtjes. U kunt zich natuurlijk ook laten verwennen door een masseur. Tegen de avond kunt u in het restaurant van het kuuroord een hapje eten en daarna kunt u bij de open haard heerlijk bijkomen onder het genot van een drankje. Want een dagje Spa is best vermoeiend! Maar u zult er echt van opknappen! Een spa helpt u werkelijk om even helemaal los te komen van het dagelijkse leven. Optimale ontspanning!

Vakantiehuisje

Lekker naar de Veluwe! Als u daar een bungalow boekt, bent u van uw rust gegarandeerd. U kunt er lekkere fiets- en wandeltochten maken. Het kan erg rustgevend en romantisch zijn om een weekendje weg in een vakantiehuisje te boeken. Landal Greenparks biedt vaak luxe bungalows aan – zeker als u naar de last minutes kijkt – die voor een weekendje weg heel erg aantrekkelijk zijn. Ook aan zee zijn leuke appartementen en huizen beschikbaar voor een weekend.

Weekendje op de camping

Waarom zou u niet die schattige stacaravan in Friesland boeken? Of gewoon de tent opzetten en een kop chocolademelk drinken bij een lampje voor de tent? Kamperen kan erg ontspannend zijn. Veel campings bieden kant-en-klare tenten, bungalows, trekkershutten en stacaravans aan. Deze zijn ideaal voor een weekend weg! Maar als u uw eigen tent snel opgezet heeft, dan kunt u toch ook gewoon de boel in de achterbak gooien op vrijdagmiddag en heerlijk gaan genieten van het echte kamperen op één van de campings in Nederland (of buurlanden)?