Wifi op vakantieparken

Eigenlijk kunnen we niet meer zonder onze telefoon. Waar we ook heengaan, we nemen onze smartphone vrijwel overal mee naar toe. Ook als we op vakantie gaan, houden we onze telefoon voortdurend bij ons. Een opvallende ontwikkeling is dat we op vakantie ook steeds meer op internet zijn. Dat is onlosmakelijk verbonden met het feit dat steeds meer vakantieverblijven zoals hotels, parken en campings beschikking over een Wifi verbinding. Daardoor kunnen we gratis, of tegen een kleine vergoeding, op internet. Overigens kunnen er ook op vakantie natuurlijk problemen ontstaan met je telefoon. Je kunt jouw iPhone laten vallen waardoor een iPhone scherm reparatie noodzakelijk is. Ook dat kan op vakantie gewoon opgelost worden. 
 

Mobiel internet

Waar we vroeger onze telefoons vooral gebruikten om bereikbaar te zijn en zelf te kunnen bellen, kwamen er later steeds meer opties bij. Dat heeft geleid tot de smartphones waar we vandaag de dag gebruik van maken. Daarbij is vooral het internet erg belangrijk. Dankzij mobiel internet kun je namelijk vrijwel overal ter wereld online gaan. Wel zo handig. Op die manier blijf je bijvoorbeeld in contact met het thuisfront en kun je ook je social media accounts bijhouden. Het is immers wel zo leuk om foto's online te plaatsen als je iets leuks aan het doen bent. Doordat je jouw mobiel intensiever gebruikt, kan de batterij ook sneller kapot gaan. In dat geval moet deze vervangen worden. Wil je bijvoorbeeld een iPhone 6 batterij vervangen? Dat kan gelukkig overal. Een ander nadeel aan mobiel internet is wel dat de meeste abonnementen een beperkt aantal mb's hebben. Wanneer je daar overheen gaat, kan dat je ongelooflijk veel geld kosten. En in het buitenland is dat nog veel erger. Je hebt zelf vast ook wel eens de horror verhalen gelezen van mensen die later een rekening van honderden euro's kregen. Gelukkig beschikken steeds meer vakantieparken, campings en hotels over een Wifi verbinding. 
 

Wifi verbinding

Wifi is een draadloze internetverbinding waar je met je smartphone op in kunt loggen. Ontzettend handig tijdens je vakantie natuurlijk. Je verbruikt immers geen mobiele data waardoor je ook niet bang hoef te zijn voor een hoge rekening. Let er overigens wel op dat je Wifi assistentie uitzet bij de instellingen van je telefoon. Als dit aanzet, wordt er bij een zwakke Wifi verbinding alsnog gebruik gemaakt van mobiele data en dat is uiteraard niet de bedoeling. Een zwakke Wifi kan verschillende oorzaken hebben. Het kan aan de verbinding zelf liggen. Zeker bij gratis Wifi is het soms slechte kwaliteit in bepaalde delen van het park, hotel of camping. Ook kan het komen doordat er op bepaalde tijdstippen veel gasten gebruik maken van de Wifi. Tot slot kan het ook aan de moederboard van je smartphone liggen. Wanneer je bij je iPhone vaak last hebt van een slechte Wifi is het goed om daar eens naar te laten kijken. Wellicht moet de iPhone moederboard vervangen worden en wordt het probleem daardoor helemaal opgelost. Dat kost wel wat, maar je zult dankbaar zijn voor deze investering als het ervoor zorgt dat je voortaan beschikt over een uitstekende Wifi verbinding op je vakantieadres. 
 

Telefoon kapot op vakantie?

Wanneer je in Nederland op vakantie bent, kun je op verschillende locaties van Smart Repair de smartphone laten maken als deze kapot gaat. Wanneer je in het buitenland bent, is het verstandiger op te wachten tot na je vakantie. Je kunt dan bij deze zelfde reparateur terecht zonder dat je daar vooraf een afspraak voor hoeft te maken. Je telefoon wordt vervolgens binnen 24 uur gerepareerd.