Vakantie België

Vakantie België

Iedereen is druk vandaag de dag. Alsmaar rennen, telefoneren, mailen, boodschappen doen, sporten en eindelijk ben je thuis. Je bent volledig gesloopt en dat is te begrijpen. Nog even de warme hap naar binnen schuiven en dan knikkebollen voor de televisie. En dat vijf dagen in de week. Hoezo over sleur en stress gesproken. Dan is het weekeinde en je wilt van alles gaan doen en van alles gaan ondernemen. Vaak werkt het weer dan ook nog eens niet mee dus ook dat schiet niet op. En voordat je er erg in hebt gaat op maandagmorgen de wekker weer. Zo gaat het week in, week uit, maand in en maand uit. Je wordt langzaam maar zeker steeds meer ontevreden. Is dat nu alles, is er dan niks anders? Het antwoord is duidelijk, ja, er is zeker iets anders. En er is meer dan je denkt en het is zo heerlijk dichtbij. Er is één woord die je even afhelpt van de sleur en van de stress en dat woord is `vakantie`.

Advertenties van onze partners

Kijk, jouw gezicht begint al aardig op te klaren, goed zo, en nu, wat ga je er aan doen? Ook weer goed, je gaat vakantieplannen maken maar uhhh…ga je dan ook echt weg? Alleen, met je partner,met je gezin, met je vrienden of vriendinnen. Natuurlijk ga je weg, alleen de vakantiebestemming nog uitkiezen. En het uitkiezen is al een feest op zich, dat is de echte voorpret en die is ook zeker belangrijk. Met je partner, gezin, vrienden en vriendinnen zul je heerlijke avonden hebben want jullie hebben het alleen maar over vakantie. En eindelijk, de bestemming is gekozen. Nu nog boeken via internet of via een reisbureau. Het grote aftellen gaat vanaf vandaag beginnen en je voelt je elke dag vrolijker. Ook dat is een positieve invloed van vakantie. Je hebt iets om naar uit te kijken, je hebt iets in het verschiet. Ja, je fleurt helemaal op.

En dan komt de grandioze dag aan. Je hebt aan alles gedacht en er kan niks meer fout aan. Je gaat genieten van jouw vakantie en vakantie heb je nodig. Je hebt eten en drinken nodig, je hebt ook vakantie nodig en dat niet alleen hoor. Je hebt er keihard voor gewerkt, je hebt het verdiend als geen ander! Een hele fijne vakantie toegewenst en gezond weer thuis want ook dat is erg belangrijk. Voor ons Nederlanders is België aardig in de buurt, zelfs al woon je in het noorden. En vakantievieren in België is méér dan een belevenis want dat land heeft alles om jou te vermaken. Wil je bijvoorbeeld aardige heuvels zien dan moet je beslist naar de Ardennen gaan. Zomer of winter, het is daar altijd heel speciaal. Wil je hartstikke leuke plaatsjes zien, ga dan eens naar Spa of Gent. Of hou je meer van kunst en cultuur dan is Brugge dé stad. En wat te denken van Brussel, een wereldstad hoor, letterlijk en figuurlijk. Heb je Antwerpen wel eens bezocht, zeker doen hoor, wat een grandioze stad. Wil je naar de zee, wil je naar de mooiste stranden en naar de gezelligste badplaatsen? Ook dat heeft België natuurlijk bijvoorbeeld Knokke, Damme, Oostende en Blankenberge.

Weet je wat er allemaal zo apart aan is? Ben je er één keer geweest dan ga je gegarandeerd weer terug. Over cultuur gesproken, in welk land vind je zoveel soorten bier en waar eet je de allerlekkerste friet…alleen in België. Er is één land in de wereld waar bijvoorbeeld een frietmuseum is en dat museum staat in België. Over het klimaat geen slecht woord hoor. Hetzelfde als in Nederland maar nét iets beter. Het staat alom bekend dat de Belgen erg vriendelijke mensen zijn en dat is inderdaad zo.

Hou je toevallig van mooie natuur? In België kun je heerlijk wandelen en fietsen door de bossen en uitgestrekte natuurgebieden. Kortom, België doet iets met je en daarom is het onmogelijk om je niet te vermaken. Zeker in de badplaatsen is het uitgaansleven voortreffelijk. Eerst lekker wat drinken, daarna heerlijk dineren in één van de vele restaurantjes en dan de disco in tot vroeg in de ochtend. Op zoek naar een hotel hoeft eigenlijk niet want er zijn er genoeg. Kamperen aan de kust kun je overal en dat allemaal tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Alle ingrediënten zijn in dit fijne, mooie, gezellige en fantastische land aanwezig voor een geslaagde vakantie. Ga er maar eens heen en laat je vooral aangenaam verrassen. Veel plezier toegewenst enne…niet te veel Belgisch bier drinken hoor!