Wintersport België

Wintersport België

Voor een wintersportvakantie hoef je beslist niet naar andere verre landen toe want België heeft met zijn Ardennen een uniek wintersportgebied. Het grote voordeel is meteen dat je niet zo ver hoeft te rijden en je treft ook geen grote files aan. De Ardennen worden daarom steeds populairder met nog meer voordelen. Je hebt geen last van files bij de skiliften, de prijzen vallen bijzonder mee en de sfeer is op zijn Belgisch dus erg gemoedelijk. Na het wintergeweld kun je `s avonds in je hotel genieten van een lekker drankje en lekker eten. Dat hoort ook bij de wintersport. Daarna kun je altijd naar het dichtstbijzijnde stadje rijden om uit te gaan of om eventjes te winkelen. Alles bij elkaar genomen is wintersport in de Ardennen een belevenis waar je later graag weer aan terugdenkt.

De beste tijd om te gaan

Natuurlijk is die in de winter. Vooral december, januari en februari geven de meeste kans op sneeuw. En in die tijd ligt er ook bijna altijd sneeuw. Wintersport in de Ardennen is bijzonder geschikt voor de beginnende skiër maar ook de meer ervarende skiër kan hier uitstekend terecht. Verder is het gebied uitermate geschikt voor de langlaufer. Hou je meer van sneeuwwandelingen maken dan zijn de Ardennen precies goed voor jou. Je kunt uitgebreid genieten van prachtige plaatjes.

Waar moet je dan heen?

Skigebied Mont des Brumes heeft enkele sleepliften en de langste afdaling is maar liefst 1000 meter. Het skigebied ligt bij Franchorchamps. Na het sporten kun je je hier in de avond prima vermaken.

Een ander geliefd skigebied en ook met dezelfde afdaling is Ferme Libert. Er is een sleeplift aanwezig, Het skigebied ligt bij Malmedy- Beverce. De maximale afdaling is ook 1000 meter. In het gebied zijn genoeg hotels en restaurants en ook het avond leven is hier helemaal niet verkeerd.

Skipiste van Signal de Botrange is één van de bekendste wintersportgebieden. I totaal 80 kilometer aan pistes liggen voor je klaar. Je kunt hier ook skimateriaal huren. Bekend dus bemind en daarom altijd gezellig druk. Er is daar meer dan wintersport alleen.

Skigebied Zosterbach heeft als langste afdaling in het gebied 650 meter. Er is een sleeplift aanwezig en het gebied ligt bij Elsenborn. Je zult hier niks te kort komen hoor na de sport.

Drie sleepliften en een maximale afdaling van 600 meter is het skigebied Ovifat. Het ligt bij de plaats Robertville. Volop mogelijkheden voor een supergezellige avond en nacht natuurlijk!

Informatie voor een fijne wintersportvakantie

Regel alles goed van tevoren dan voorkom je onaangename verrassingen. Zorg dat je auto in prima staat verkeert en zorg ook voor sneeuwbanden of sneeuwkettingen. Voordat je gaat moet je wel informeren of er al sneeuw ligt. Je moet er toch niet aan denken dat je heengaat en er ligt geen sneeuw…