Lastminute België

Lastminute België

De uitdrukking `last minute` is afkomstig uit de Engelse taal. Het betekent vrij vertaald dat een reis moet worden geregeld op het allerlaatste tijdstip. Dat kan zijn in de vorm van vliegtickets of van vakantiereizen. Het kenmerk is dat een vliegticket of een vakantie wordt aangeboden tegen een zo`n laag mogelijke prijs. Moet je opeens snel weg wees er dan zeker van dat al je reispapieren in orde zijn. Een paspoort of ID-kaart aanvragen duurt best wel lang en daar kun je niet op wachten.

Advertenties van onze partners

Wanneer wordt een last minute reis aangeboden?

Er zijn vakantieaanbieders die er niet in slagen al hun hotels en vliegtuigstoelen te verkopen. Dat betekent dat een hotelkamer of een vliegtuigstoel leeg blijft. Dat betekent vervolgens dat er verlies op wordt geleden. Om te redden wat er nog te redden valt proberen de aanbieders toch die hotelkamer of die vliegtuigstoel aan de man te brengen. Dat gaan zij dan doen tegen een heel aantrekkelijke prijs. Er wordt daarom een korting gegeven die wel kan oplopen tot 60 procent van de originele prijs. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een last minute reis kwalitatief minder zou zijn. Nou, dat is dus niet waar. Het maakt geen enkel verschil of je nu een gewone reis boekt of een last minute reis. Als je in de gelegenheid bent voor een lastminute België , dan moet je die beslist nemen. Nog een goed adres voor een lastminute reis naar België.

Voordelen

- Allereerst is dat natuurlijk de lage prijs. Goedkoper kan niet.
-De meeste last minute reizen zijn in het voor- of in het najaar. Het voordeel is dat zeker in het voorjaar de natuur op zijn mooist is.
-Voor de ouderen onder ons is het nog niet zo erg druk en dat wordt als erg prettig ervaren.
-Je hebt nergens wachttijden en ook een plaatsje op het strand is daarom snel gevonden.

Nadelen van een last minute

-Het aanbod is niet zo heel erg groot. -Je moet wel kijken of je partner of je kinderen meekunnen. Dat is nog wel eens moeilijk met school- gaande kinderen.
-Wees er van overtuigd dat je in die periode vrij kunt krijgen van je werk of van school.
-Alle evenementen zijn niet altijd open, zeker voor de jeugd is dat een nadeel.
-Het weer. In de lente of in de herfst is het weer vaak minder mooi dan midden in de zomer.

In België

België heeft veel te bieden. Dat geldt voor elk seizoen. In de zomer is het erg aangenaam in de Ardennen of aan de Belgische badplaatsen zoals Knokke en Blankenberge. Ook heeft het land veel te bieden wat oude en interessante steden betreft. Bij vele toeristen staan vooral Brugge, Antwerpen en Brussel hoog op het verlanglijstje. In de winter kun je de wintersport gaan beoefenen in de Ardennen.

Knokke is dé badplaats aan de kust. Iedereen die een ander wil zien of zelf gezien wil worden moet daar heen. Het strand is prachtig breed en wordt ook goed onderhouden. Blankenberge is een begrip, niet alleen in België maar ook zeker bij de Nederlandse jeugd. Het strand is voortreffelijk te noemen evenals de schitterende boulevard. Veel café`s, restaurantjes en disco`s dragen bij tot een geslaagde vakantie. Brugge is een stad die bekend staat om de vele kunst die er te zien is. De stad is niet erg groot maar wel in alles wat zij heeft. Zeer de moeite waard hoor! Antwerpen, wie is er nog nooit geweest? Nee…ga er dan maar eens heen. Een prachtige grote stad met vele verrassingen. Brussel is ook zo`n topstad. Hier wordt tweetalig gesproken, Nederlands en Frans. De stad heeft oud en nieuw bij elkaar gebracht en het resultaat moet je zelf maar eens gaan bekijken.

Tot slot

Een last minute reis naar België is voor weinig geld optimaal genieten. Je bent gek als je van deze gelegenheid geen gebruik maakt. Er zijn overal veel hotels en campings te vinden. Mooie steden, mooie stranden maar ook ruige natuur is er aanwezig. België heeft echt alles in huis maar dat alles moet je zelf maar eens meemaken, ervaren en beleven. Een bijkomend voordeel is dat je er vanuit Nederland zo bent en dat is ook weer mooi meegenomen.