Zonvakantie België

Zonvakantie België

België is uitermate goed geschikt om je zonvakantie door te brengen. Erg gewilde plaatsen en gebieden zijn natuurlijk de badplaatsen en de Ardennen. Ook erg geliefd zijn de campings die zich bevinden net over de grens ten zuiden van Eindhoven.

Het klimaat en het weer

Over het geheel genomen heeft België een gematigd klimaat. Dat wil zeggen dat de zomer koel en vrij vochtig is. De winter heeft als kenmerken dat het zacht is met vrij veel neerslag. Zoals bij elk klimaat komen er grote uitzonderingen voor. Een zomertemperatuur van 35 graden is heel goed mogelijk. Een wintertemperatuur tot -20 komt ook wel voor, vooral in de Ardennen. De wind komt meestal uit het westen tot zuidwesten. De luchttemperatuur wordt bepaald door de hoogteligging en de afstand tot de zee. Dat houdt in dat het aan de kust minder warm is dan in het binnenland wat de zomer betreft. Wat de winter aangaat is het aan de kust wat warmer dan in het binnenland.

Advertenties van onze partners

Neerslag

De meeste regendagen zijn in de maanden december en januari. Het aantal minste regendagen zijn te vinden in de maanden van mei tot en met juli. De meeste sneeuw valt uiteraard in de Ardennen, dat kan variëren van 30 centimeter tot soms wel 80 centimeter. Dat komt omdat de sneeuwval toeneemt met de hoogte dus hoe hoger een gebied ligt, des te meer sneeuw dat er valt. De eerste sneeuw in België is eind november, in de Ardennen ongeveer twee weken eerder. Op de Ardennen blijft de sneeuw ook twee weken langer liggen dan elders in België.

Waar moet je zijn voor de zonnige vakantie?

Waar het heerlijk goed verblijven is in de zomer, is badplaats De Panne. Het strand is erg breed, mooi en prima onderhouden. Omdat het strand zo breed en ook lang is, zul jij je plekje daar wel vinden.

Een andere gegarandeerde topper wat betreft jouw zonvakantie is Blankenberge. Ook hier is het strand van topkwaliteit en nooit zo druk dat er voor jou geen plaats meer is. Het stadje heeft een uitgaanswereld waar vele andere grote steden jaloers op zouden zijn. Nog steeds aan dezelfde grandioze kust ligt de badplaats Oostende. Een prachtige plaats met een strand waar je `u` tegen zegt. Vele toeristen uit binnen- en buitenland brengen hier hun zonvakantie door. Kenmerkend is, en niet alleen voor Oostende maar voor alle badplaatsen, één keer geweest en je gaat er weer naar toe. Het waarom is niet te verklaren dus moet je dat zelf maar eens gaan uitzoeken.

In de Ardennen is het ook in de zomer prima vertoeven. Een erg bekende plaats is La Roche. Toevallig gaan hier vele Nederlanders naar toe. Op de eerste plaats om het mooie weer maar ook om de verrukkelijke mooie natuur. Er zijn veel campings en in de stad zelf kun je prima uitgaan. Er is een keur aan restaurantjes, cafeetjes en disco`s. Ja, deze plaats mag best wel een voltreffer worden genoemd.

Net over de grens ten zuiden van Eindhoven liggen ook mooie dorpjes en gehuchtjes. Bekend is onder andere het plaatsje Lommel. Daar komen erg veel Nederlanders want er zijn veel campings waar vooral de gezelligheid helemaal bovenaan staat. Een ander klein gehuchtje is Retie waar wel enkele campings zijn te vinden. Dat geldt ook voor het prima bekendstaande Postel.

Voor een zonvakantie in het buitenland kun je in principe dichtbij blijven. Je hebt in de zomer zo goed als zeker aangenaam vakantieweer in België. Maar het land heeft zoveel meer te bieden; eigenlijk te veel om op te noemen. Wil je alles zien en meemaken dan mag je wel over een héle lange vakantie beschikken want zo snel kun je alles niet bevatten. Een goede raad is daarom op zijn plaats. Ga volgend jaar maar weer terug en België zal je weer omarmen. Fijne zonvakantie!