Op vakantie met kleine kinderen

Het gemak van een draagdoek op vakantie

Als je met je baby op vakantie gaat, dan is een draagdoek ideaal! Zeker als je op vakantie veel wil gaan wandelen, of als je met het vliegtuig reist. Hieronder zetten we de voordelen van een draagdoek op vakantie voor je op een rijtje!

#1. Een draagdoek bespaart een hoop ruimte en gesleep

Zelfs op de momenten dat je hem niet gebruikt, neemt een draagdoek vrijwel geen ruimte in. Dat is wel zo prettig, want met een baby heb je natuurlijk al meer dan genoeg spullen die je mee moet nemen! Met een draagdoek hoef je niet ook nog eens een buggy, kinderwagen of Maxi-Cosi met je mee te slepen.

#2. Een draagdoek is ergonomisch voor je baby én voor jou

In een draagdoek heeft je baby (mits je hem of haar met het gezicht naar je toe draagt) een natuurlijke houding, met een iets bolle rug en de knieën hoger dan de heupen. Deze houding is erg prettig voor baby’s en zorgt voor een goede doorbloeding en spijsvertering. En als je een goede draagdoek aanschaft die het gewicht van je baby zo gelijkmatig mogelijk verdeeld, is dit voor jou ook ergonomisch; je neemt automatisch een betere houding aan, en je traint tegelijkertijd je buik- en rugspieren. Met een kwalitatief hoogwaardige draagdoek kun je je baby zonder problemen de hele dag dragen.

#3. Een draagdoek geeft een gevoel van veiligheid

Baby’s vinden het doorgaans erg fijn om gedragen te worden. Je kindje ligt dicht tegen je aan, voelt je lichaamswarmte en je hartslag, ruikt je geur en hoort te stem. Maar je baby dragen geeft ook jou een gevoel van veiligheid, omdat je je kindje altijd dicht bij je hebt. En dat is natuurlijk wel zo prettig als je in een vreemd land bent waar je de weg niet kent en de taal niet spreekt.

#4. Er zijn ook zomerdraagdoeken voor warme landen verkrijgbaar

Als je op vakantie gaat naar een warm land, dan kan het dragen van je kindje in een gewone draagzak soms te warm zijn. In dat geval is een draagzak die vervaardigd is van een ventilerend materiaal ideaal! Zo zijn er bijvoorbeeld lekker luchtige linnen draagdoeken verkrijgbaar.