Tennisvakanties

Tennisvakanties

Nog even ’s avonds een balletje slaan of juist de dag ermee beginnen. Tennissen is een heerlijke, sportieve manier om te ontspannen! Wist u dat er ook tennisvakanties bestaan? vakantie.org heeft voor u een aantal opties en handige tips voor een dergelijke vakantie op een rijtje gezet.

Tennis op het eiland van de eeuwige lente

Waar gaat uw reis naartoe? Tennisvakanties worden over de gehele wereld georganiseerd, maar vooral op de plaatsen waar het heel mooi is. Zo organiseert de tennisreisorganisatie Camelot reizen naar Jandia Playa, het eiland van de eeuwige lente. Populaire locaties zijn dus vooral de eilanden in Griekenland en de Caraïben, waar de natuur echt prachtig is. U tennist met op de achtergrond het geruis van de zee en het geluid van brekende golven, terwijl u voor zich een wit huisje tegen een groene wand ziet staan. Ja, daar zult u slapen vannacht. Tennisreizen zijn dan ook de reizen van het luxe en het mooie. Maar ook in landen als Frankrijk, Oostenrijk, Nederland en Italië kunt u goed terecht voor een tennisvakantie.

Advertenties van onze partners

Opties bijboeken

Een tennisreis is doorgaans een prijzige reis. Maar ook nu geldt: u kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Vele organisaties bieden u verschillende opties, zoals een huurauto, een luxer hotel, eten inbegrepen, et cetera aan. Soms kunt u een all-inclusive-tennisreis boeken, maar vaak verblijft u in een hotel op basis van logies of halfpension, hetgeen inhoudt dat u uw diner zelf nog moet betalen.

Zelf een reis samenstellen

U kunt natuurlijk ook zelf een plaats op een camping, een appartementje of een hotelkamer boeken, eventueel een auto huren en bepalen op welke banen u wilt spelen. U heeft dan echter niet per definitie de lessen die u wel zou (kunnen) hebben als u een tennisvakantie bij een reisorganisatie boekt die gespecialiseerd is in dergelijke vakanties. Ook heeft u niet alvast de baanreserveringen die u anders wel zou hebben. Sterker nog, het zou nog wel eens moeilijker kunnen zijn om tijdens de vakantie ook daadwerkelijk op die banen te spelen waarop u dat zo graag zou willen doen. Aan de andere kant is het gemakkelijker om het tennissen met bijvoorbeeld winkelen, een dagje strand of museumbezoek te combineren. Zeker als u met meerdere mensen gaat (die niet allemaal van tennis houden), is dit een ideale manier om vakantie te houden. Zo heeft u het plezier en de sportiviteit van een tennisvakantie en de gezelligheid van de mensen met wie u zo graag op vakantie gaat.

Vervoer

Het vervoer is vaak niet bij de prijs inbegrepen. Sommige organisaties bieden wel de mogelijkheid aan om direct een trein- of vliegticket en een transfer te bestellen als u de reis boekt. Naar sommige plaatsen kunt u natuurlijk ook met de auto gaan. Zeker als u met een man of vier gaat, kan dit voordeliger zijn dan wanneer u een trein- vliegticket koopt.