Vakantie Griekenland

Vakantie Griekenland

Je kunt het wel uitschreeuwen van plezier. Je hebt een vakantiereis geboekt. Met je partner. Of met je partner met jullie kinderen. En wat zullen die blij zijn zeg! Zij weten nog van niks. Je partner is aan het werk en de kinderen zitten ijverig te blokken op school. Wat zullen die opgewonden zijn wanneer zij het blijde nieuws horen. Het liefst willen ze dan morgen al weg maar dat kan niet. Jullie moeten allemaal nog even geduld hebben. En dat geeft niks want je voorpret zal aanstekelijk werken. Hoera, hoera, je gaat vakantievieren. Je kijkt op de kalender en je rekent het aantal dagen uit die je nog door moet zien te komen. En let maar op; het is net alsof de dagen nu veel langer gaan duren! Maar je gaat, jullie gaan, dat is zeker. Elke avond praat je er over. Waar je heengaat,wat je gaat doen, wat je gaat bekijken ter plekke en hoe mooi het strand daar wel niet is. En over het eten en het uitgaansleven. Je ziet het allemaal allang voor je. En verdiend heb je je vakantie, zeker weten! Elke dag gaat er een streepje gezet worden door de dag die weer voorbij gekropen is.

Advertenties van onze partners

Alsof er geen eind aan komt!

Dat is altijd zo. Dat komt omdat je er zo naar toeleeft, jij, je partner en de kinderen. Natuurlijk moet er het nodige nog worden gekocht. Pas die bikini je nog wel of moet je nog een nieuwe zwembroek hebben. En heb je wel de juiste kleren om daar uit te gaan? Schitterend toch, zo`n voorbereiding. Dat is ook al vakantievieren. De fijne voorpret is een goed teken. Alle papieren en reisdocumenten liggen klaar. Jullie zijn er helemaal klaar voor!

En dan

En dan breekt de grote dag aan. Je vertrekt. Je hebt gister afscheid genomen van je collega`s. Of van je vrienden of vriendinnen. Heb je gemerkt hoe jaloers zijn waren…leuk hoor! Niet echt jaloers natuurlijk want zij gaan zelf ook vakantievieren. En gelijk hebben zij. Je moet er echt eens tussenuit, eventjes helemaal niks doen, niks hoeven en niks presteren. Alleen maar dingen doen waar je zin in hebt. Een lekker glas bier of wijn op zijn tijd. Lekker je laten bedienen in een knus restaurantje. Lekker hangen aan een bar. Daar heb je naar uitgekeken of niet dan! Maar voor je weet komt er ook aan jouw vakantievieren een eind. Jammer, maar de vakantie heeft je enorm goed gedaan. Je bent weer topfit en voelt je helemaal okay. Dat doet een vakantie met jou. En volgend jaar weer want je hebt de smaak geweldig te pakken. Tot volgend jaar! Hoeveel zangers en zangeressen hebben al over Griekenland gezongen en doen dat nog steeds? En waarom over Griekenland? Het antwoord is erg eenvoudig. Ga er heen; je weet na je vakantie wel waarom.

Jaa, want dan ga je wat meemaken hoor. Vakantievieren in Griekenland is genieten vanaf het begin tot het einde. Erg bekend zijn natuurlijk de Griekse eilanden zoals Kos, kreta, Corfu,Lesbos en Rhodos. Daar gaan dan ook de meeste toeristen heen. Zeker in de zomer gegarandeerd prachtig, zonnig en lekker warm weer. Griekenland heeft als hoofdstad Athene en is één van de oudste steden van de wereld. Wil je echt eeuwenoude cultuur opsnuiven, dan is Athene de stad. Er zijn echt vele musea, erg veel bezienswaardigheden en vele oude gebouwen. Natuurlijk ga je hartje zomer naar Griekenland maar wist je trouwens ook dat het land een wintersportgebied heeft? En weet je wat ook interessant is om te doen? Trek het platteland eens in en ga kennis maken met de dorpsbewoners. Zij zullen je alles geven want zij zijn erg vriendelijk, gul en gastvrij. En zo is Griekenland.

Griekse eilanden

Naar Kos. Een eiland waar je van gaat houden. Zo mooi, zo lief, zo prachtig! En je kunt je prima vermaken op dit eiland. De stranden zijn geweldig. De zon schijnt in de zomer van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Het nachtleven is zo cool en daarom gaan vele toeristen naar Kos. En omdat de stroom toeristen alsmaar blijft toenemen worden hier nog steeds hotels en appartementen gebouwd. Een groots eiland! Kreta is ook zo`n parel onder Griekenland. Een relatief groot eiland met alles erop en eraan. Vele hotels en appartementen zijn ook hier aanwezig want iedereen wil het leven op dit eiland wel eens meemaken. De stranden zijn altijd goed bezet maar niet hinderlijk vol. Het zeewater is hemelsblauw en heeft een bijzonder aangename temperatuur. Er is ook een fantastisch nachtleven op Kreta. En de volgende ochtend slaap je je roes uit op het strand.

Lesbos is ook zo`n toeristentrekker van de eerste orde. Eén van de grootste Griekse eilanden. Het eiland biedt vele en mooie wandelvakanties aan. Natuurlijk is het strand enorm aangenaam en is er alles om de toerist te vermaken. Rhodos. Wie daar nog niet is geweest moet er beslist maar eens heengaan. Een voortreffelijk eiland waar je de echte Griekse sfeer nog aantreft. Buiten de stranden en buiten het uitgaansleven is er genoeg te zien wat flora en fauna betreft. Ook de stad zelf, Rhodos, heeft genoeg in huis. Je hebt het oude en het nieuwe gedeelte. Ga er maar eens heen en laat je verrassen!