Goedkope vakantie Griekenland

Goedkope vakantie Griekenland

Griekenland, en in het bijzonder de eilanden, is iets dat met je doet. Het is onverklaarbaar maar bij het noemen van bepaalde plaatsnamen gaan bij vele mensen het hartje sneller kloppen. Wat doet Griekenland bij al die toeristen die er al eens geweest zijn en weer teruggaan? Heeft het land dan iets magisch en ook magnetisch want het blijft aan je trekken? Het land is als een lokvogel die alsmaar roept `kom maar terug, kom maar terug`. En het blijkt te werken, eens geweest en je gaat, nee, je moet weer terug! Is het die niet gespeelde nonchalance die indruk op je maakt of de echt vriendelijke sfeer die je proeft. Is het de gastvrijheid en de geweldige manier van een land presenteren…niemand kan en zal er echt een juist antwoord op kunnen geven. En dat is dan ook meteen de charme.

Advertenties van onze partners

Daarom!

En daarom wil iedereen naar Griekenland. Heb je een volle beurs dan bof je, heb je de portemonnee wat minder vol, het zij zo. Je wilt gewoonweg enorm genieten. Van de zon, van de zee en strand. Je wilt ook heerlijk uit gaan eten en drinken. Je wilt het nachtleven meemaken. Wat er ook gebeurt, je moet erheen.

Hoe dan?

Griekenland ligt om en de nabij de 3000 kilometer van Nederland. Een flinke afstand. Okay, je kunt met een bus gaan. Lang zitten hoor, niet het meest ideale transportmiddel. De trein kan ook maar je moet vaak overstappen en daarna nog met een boot naar één van de eilanden. Met de auto is ook een optie. Je moet dan wel over genoeg tijd beschikken maar het kan zeker. Net zoals met de bus gaat de reis een lange onderneming worden. Dan blijft uiteindelijk het vliegtuig over.

Met het vliegtuig

Tegenwoordig kun je een alles inclusief reis boeken. Je betaalt drie zaken. De vlucht heen en terug dus naar en van je bestemming. Op de tweede plaats betaal je je verblijf in een hotel of appartement. En ten derde betaal je voor je eten en drinken en dat is in principe onbeperkt. Je hoeft dus niet ergens anders te gaan eten en te drinken wanneer je dat niet wilt. Met andere woorden, je kunt je portemonnee thuislaten wat een alles inclusief reis betreft.

Prijzen

Daar zit ook nog wel eens een best verschil in. Is ook vaak afhankelijk wanneer je gaat. In het voorseizoen of in het late seizoen liggen de prijzen een stuk lager van zo`n alles inclusief reis. Dan heb je uiteindelijk een goedkope vakantie. Het voordeel van vroeg of laat is dat het wat minder druk is. Ook de natuur is dan op zijn mooist en de temperatuur is niet meer zo hoog. In Griekenland, zeker in het binnenland, kan het midden in de zomer wel 40 graden worden. Op de eilanden is het dan wat minder heet omdat er altijd een wind aanwezig is. Een nadeel kan zijn dat nog niet alle gelegenheden open zijn. Het is dus waar je voor kiest.

Informatie

Wellicht overbodig maar zorg dat je reispapieren in orde zijn. In Griekenland wordt het eten anders bereid als in Nederland. Neem altijd pillen mee tegen buikloop. Het kan je vakantie helemaal bederven! Wees voorzichtig met in de zon liggen. Smeer je in maar ga niet te lang in de loeihard brandende zon liggen. Je verbrandt zonder dat je er iets van merkt maar vaak is het dan al te laat. Ga niet overmatig veel alcohol gebruiken, je schiet er niks mee op. De volgende dag voel je je alleen maar slecht. Drink geen water uit de kraan. Koop flessen en ga geen risico lopen voor die paar centen.