Vakantie Turkije

Vakantie Turkije

Vakantiegevoel, wat is dat nu precies? Het is voor elk persoon verschillend. Vakantie kan bijvoorbeeld een week lang vissen zijn of een weekje zeilen. Zo zijn er ontelbare mogelijkheden om van je vakantie te genieten. Maar wat erg geweldig is, is acht dagen of vijftien dagen naar Turkije! Als je besloten hebt op vakantie te gaan, alleen, met je partner of met je gezin dan ga je daar naar toeleven. De voorpret is al bijna vakantie! Je gaat allerlei reisgidsen bekijken of het internet op. Bij het zien van al die zonnige plaatjes begint het al aardig te kriebelen. Je ziet mooie Turkse stranden, prachtige zeegezichten, schitterende hotels en foto`s van restaurants. Maar zover is het misschien nog niet, even wachten nog.

Advertenties van onze partners

Vakantie heb je gewoon nodig, zeker vandaag de dag. Elke dag is hectisch en druk, druk, druk. En daar moet je even aan ontsnappen. Even weg uit het dagelijkse tumult en even bijkomen op een vreemde plaats. Vergeet je werk, vergeet je collega`s, vergeet de files en vergeet de sleur. Je gaat in Turkije lekker aan het strand liggen. Af en toe neem je een duik in de zee en met een drankje in de hand geniet je van het mooie uitzicht. Je ziet in de verte een scheepje varen of een motorbootje voorbij gaan. Nee, een horloge heb je niet nodig want je hoeft niks.

Elke dag genieten van een uitgebreid ontbijt, een heerlijke lunch en van prima avondeten. In de avond op het terrasje zitten met een koud pilsje of met een wijntje. Jonge jonge, dat is nu echt vakantie beleven. En dat gaat alsmaar door. Ja, Turkije zorgt erg goed voor jou dus profiteer er maar goed van want aan alles komt een eind. Ben je nog niet moe na zo`n vakantiedag dan kun je eens de stad aan bekijken en er zijn winkeltjes genoeg. Nog niet moe…dan kun je je nog verder uitleven in de disco van je hotel. Je hebt helemaal de vakantiedag benut, je hebt geen seconde verloren laten gaan. Goed zo want zo hoort het. Je gaat tenslotte niet elke dag met vakantie.

Je gaat niet elke dag naar het indrukwekkende Turkije. Neem vooral veel foto`s want die zullen altijd herinneringen blijven geven. Met weemoed zul je die straks thuis bekijken en één ding weet je nu al zeker. Volgend jaar weer naar Turkije toe. En je weet nu ook hoe het is om met vakantie te gaan. Hou dat gevoel maar lang vast!

Turkije is hét vakantieland en dat al voor heel wat jaren. Waarom gaan er dan zoveel mensen naar Turkije toe? Op de eerste plaats dat je daar `all inclusive` heen kunt. Dat wil zeggen dat je een bepaalde som betaalt. Daar krijg je veel voor terug. De vliegreis heen en weer. De busreis naar en van je hotel. Alle maaltijden en drankjes en je overnachtingen. Alles in één. Wanneer je dat apart zou moeten betalen dan zou je veel en veel duurder uit zijn.

Op de tweede plaats is het het prachtige land. Huur maar eens een auto en rij de binnenlanden maar eens in, je weet niet wat je ziet, geweldig hoor!

Het klimaat. De zon schijnt in de zomermaanden altijd en de temperatuur kan dan tot hoge waarde stijgen. De stranden zijn perfect en worden ook perfect onderhouden.

Tenslotte de Turken. Altijd vriendelijk, altijd behulpzaam en altijd tijd om een praatje te maken. Wat ook veel toeristen aantrekt is de relaxte sfeer. Loop maar eens een drukke winkelstraat in. De winkeliers leven buiten. Natuurlijk word je verzocht om in hun winkeltje te komen kijken, en kopen. Speel het spel mee en mocht je iets kopen dan moet je wel afdingen. Dat hoort erbij en de winkelier rekent erop dat je het ook doet. Het leven in Turkije is lekker ongedwongen, het leven wordt heel anders geleefd als in Nederland. Je wordt er zelf rustig van tijdens je verblijf daar. En dat voelt goed en dat is goed. En na enkele dagen in Turkije heb je je helemaal losgemaakt van Nederland. Je doet misschien niks, je presteert niks en je hoeft niks, dát is het vakantiegevoel en dat moet je beslist volhouden. Dán pas kom je tot innerlijke rust en zo ontstaan vaak de beste ideeën. En je kunt je geheugen helemaal leegmaken en weer vullen met andere zaken.

Kortom, een vakantie in Turkije doet niet alleen het lichaam goed maar ook de geest en daarvoor ben je gegaan. Ook je partner en de kinderen zullen de vakantie van hun leven hebben. Iedereen is blij dat er gekozen is voor Turkije en nogmaals, dat is logisch want het landt biedt erg veel. Je hoeft het alleen maar aan te pakken. Een supergave vakantie toegewenst in het wonderbaarlijke mooie land, Turkije.