Zonvakantie Spanje

Actieve vakanties

Het noorden en noordwesten van het land staat onder invloed van Atlantische lagedrukgebieden. Hier valt dan ook de meeste neerslag en het weerbeeld is erg wisselvallig. De zon maakt hier ongeveer 1800 uren. Meer naar het zuiden toe worden het er meer. In het binnenland schijnt de zon wel 10 uur per dag midden in de zomer. Aan de kust ligt het aantal op ongeveer 8 uur. Midden in de zomer ligt de temperatuur in het binnenland rond de 30 graden. Er zijn uitschieters tot wel 40 graden. Aan de kust is het ietsjes minder warm, gemiddeld rond de 22 graden. De meeste regen valt aan de kust in de wintermaanden, meer zelf dan in Nederland. Wel blijft de temperatuur op een aangenaam niveau. De kusten aan de Middellandse Zee hebben een mediterraan klimaat. Dat houdt in lange hete zomers en vochtige maar zachte winters. Juli en augustus zijn aan de kusten de topmaanden, er valt geen neerslag. Mocht er wat vallen dan is het een korte regenbui. De temperatuur in deze topmaanden ligt gemiddeld op 28 graden. Ook hier zijn uitschieters mogelijk tot wel 40 graden, voorwaar, bloedheet dus. De zon is dan ook nadrukkelijk aanwezig met ruim 10 uur per dag.

Advertenties van onze partners

Kust

Logisch dat de lange kust van Spanje erg goed bezocht worden. De stranden zijn kwalitatief geweldig en de Spanjaarden doen er alles aan om dat zo te houden. Toerisme aan de kust is verreweg de belangrijkste bron van inkomsten. Niet te ver van het strand staan vele hotels en appartementen om de stroom toeristen op te vangen. Niet alleen overdag is het prima in Spanje. Ook aan eetgelegenheden, bars, kroegjes en discotheken is gedacht. Je kunt hier dan ook dag en nacht doorgaan. Voor een zonvakantie in Spanje kun je op vele plaatsen terecht.

Waar naar toe?

Spanje heeft vele bekende badplaatsen. Toeristen uit alle windstreken komen hier hun zonvakantie doorbrengen. Enkele costa`s zijn:

Costa Blanca

Hier liggen ondermeer de badplaatsen Benidorm en Alicante. De stranden bij Benidorm gaan door als de witste stranden van Spanje.

Costa Brava

Aan deze kuststrook liggen de superbekende badplaatsen zoals Malgrat de Mar, Roses, Lloret de Mar, Blanes en Calella. Ook hier werden en worden nog steeds grote hotels en appartementen gebouwd want het toerisme naar die plaatsen neemt alleen maar verder toe. Een zonvakantie in een van deze badplaatsen zul je nooit meer vergeten.

Costa del Sol

Marbella is hier één van de bekendste badplaatsen. En wat natuurlijk te denken van Torremolinos? Daar gaat heel Nederland op zonvakantie en niet zonder reden. Je krijgt hier de zonvakantie waar je over gedroomd hebt.

Costa de la Luz

Cadiz City is misschien minder bekend maar het is een erg mooie badplaats waar je een zonovergoten zonvakantie zult hebben. Ook leuk is het plaatsje Conil de la Frontera.

Costa Dorada

Een begrip inmiddels in vele landen is Salou. Het is ook meer een badplaats voor jongeren. Je vindt hier de ene discotheek naast de nadere, het ene restaurant naast het andere en de ene kroeg naast de andere. Het uitgaansleven is dan ook ongekend geweldig. Er zijn openluchtdiscotheken waar je kunt swingen totdat de zon zich weer laat zien!

Een zonvakantie in Spanje is een succes en zal altijd wel een succes blijven. Dat geldt niet alleen voor de kuststreken maar zeker ook voor een vakantie in de binnenlanden van Spanje. Want daar is heel veel te zien aan natuurschoon. Verder zijn er in Spanje genoeg mooie grote steden om die eens te bezoeken.