Lastminute Spanje

Lastminute Spanje

Het is een naam voor vliegtickets of vakantiereizen die op het allerlaatste moment kunnen worden geboekt. Het supergrote voordeel is dat de prijs van zo`n ticket of reis flink lager is. De prijs is een stuk lager omdat een lege hotelkamer of vliegtuigstoel geen geld opbrengt. En beter iets dan niets, zo wordt er dan geredeneerd dus dan maar een hotelkamer of vliegticket voor een lage prijs. Kortingen kunnen soms oplopen tot wel 60 procent en dat is wel de moeite waard!

Advertenties van onze partners

Het begrip is inmiddels bekend bij iedereen. Vooral door de intrede van het internet worden veel last minute reizen aangeboden en die kunnen meteen gekocht worden. Er zijn verschillende soorten lastminute reizen. Je hebt lastminute vluchten, lastminute zonvakanties en lastminute sneeuwvakanties.

Voor wie?

Voor diegene die eigenlijk nog niet goed weet wanneer hij of zij naar Spanje wil gaan. Dan moet je tot het laatste moment wachten en kun je kiezen voor een lastminute reis. Voor diegene die niet over een volle portemonnee beschikt maar toch naar Spanje wil. Ook afwachten en op het juiste moment toeslaan.

Op wat voor soort reizen is een lastminute van toepassing? Eigenlijk op alles. Je kunt een lastminute boeken voor een busreis, vliegreis, treinreis, autoreis, bootreis,hotel, appartement en op vakantiewoningen. De kwaliteit van een lastminutereis is even goed als van een gewone reis.

Wie bieden lastminute reizen aan? Bijna elke reisaanbieder en bijna elke luchtvaartmaatschappij heeft altijd lastminute reizen in de aanbieding.

Waar kun je dan naar toe in Spanje met een lastminute? Naar wat jij wilt. Wil je naar de bekende superbadplaatsen, dan kan dat met een lastminute. Wil je naar één van de grote steden, er is altijd wel een lastminute in de reclame. Wil je je vakantie doorbrengen op het platteland, ook dat kan worden geregeld.

Badplaatsen

Salou. Deze badplaats in toch wel de bekendste badplaats in Spanje. Het blijkt een geweldige aantrekkingskracht te hebben op jongeren. Ze komen niet alleen uit Nederland maar uit alle Europese landen. Dat komt omdat het strand supergoed is. De zon schijnt in het hoogseizoen meer dan tien uur per dag. Het zeewater is helder en prima van temperatuur. Ook een luchthaven is in de buurt. Verveel je je in Salou, dan doe je echt iets verkeerd. Het uitgaansleven is eigenlijk niet met een pen te beschrijven. Dat moet je gewoonweg meemaken, echt supergaaf hoor!

Marbella. Jaa, echt een toeristenstad aan de Costa del Sol. Nu heb je het echt over een superbadplaats. Marbella is ook een grote stad met meer dan honderdduizend inwoners. In het hoogseizoen komen er tienduizenden en tienduizenden bij. En wat te denken van een zomerse temperatuur van tegen de 30 graden aan of nog wel hoger! De avonden en nachten zullen lang zijn.

Blanes is een begrip bij de jeugd maar ook bijzonder aantrekkelijk bij gezinnen. En dat is niet voor niks. Allereerst waar iedereen voor komt is de zon, zee en strand. Maar Blanes geeft veel meer weg. Een boeiend uitgaansleven, natuurlijk maar ook voor de kleintjes is er genoeg te doen, te zien en te beleven. Iedereen krijgt daarom in Blanes zijn eigen vakantie.

Alicante is een grote stad met bijna 350.000 inwoners. Het ligt aan de Costa Blanca en heeft een vliegveld in de buurt. In deze mooie stad, rijk aan geschiedenis en cultuur, kun je tot het oneindige blijven doorfeesten. De stranden staan bekend als de mooiste en breedste van heel Spanje. Het is helemaal gericht op de toeristen, vele appartementen en hotels staan bijna in de zee. Een oord om prima vakantie te vieren.

Prima anders vakantievieren

Malaga hoort bij de top vijf van de grootste steden van Spanje. Bijna 600.000 Spanjaarden. De stad werd al 1000 jaar voor Christus opgericht. Daarvan is nog wel een en ander bewaard gebleven. Natuurlijk komen de meeste toeristen hier voor de zon maar malaga heeft veel meer te bieden. Ga het allemaal maar eens ontdekken tijdens je lastminute vakantie.

Nadeel

Je hebt natuurlijk niet meer de keuze uit alle mogelijkheden. Je moet dan aannemen wat dan op dat moment nog vrij is. Een ander nadeel is dat je soms enkele dagen van tevoren pas kunt boeken. Soms zelfs op de dag zelf. Je moet dan zeker weten dat je dan vakantiedagen kunt opnemen of dat je geen andere verplichtingen hebt. Je moet ook zeker weten dat je reisdocumenten nog geldig zijn. Een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen duurt best wel lang dus het kan je lastminute reis in de weg staan. Dat geldt voor inentingen. Regel dat allemaal ruim van te voren. Omdat er in het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties weinig lastminute reizen worden aangeboden, komen gezinnen in de regel niet in aanmerking voor een lastminute reis.

Tenslotte

Een lastminute reis naar Spanje is helemaal zo gek nog niet. Je geniet van een stevige korting en daar draait het allemaal om. Dat je iets beperkter bent in de accommodatie en zo meer moet je op de koop toenemen. Steeds meer toeristen maken gebruik van dit fenomeen. Een lastminute reis naar Spanje nemen is meer dan de moeite waard. Succes met je lastminute reis en veel plezier toegewenst!