Jongerenreizen Spanje

Jongerenreizen Spanje

Spanje is het vakantieland voor de jongeren. En dat is al heel erg lang zo. Jaren en jaren gaan de jongelui naar Spanje om daar hun vakantie te beleven. En terecht want Spanje biedt wat weinig andere landen kunnen bieden. Een ideale mix van aan het strand luieren tot optimaal uitgaan. Daarbij komt ook nog eens dat het land relatief niet erg duur is. Spanje heeft zich prima ingesteld op het massatoerisme. Er zijn vele appartementen te huur, goedkope- en dure hotels, jeugdherbergen en vele honderden campings. De meeste jongeren gaan naar de bekende badplaatsen maar Spanje heeft zoveel meer! Er zijn natuurlijk de grote interessante steden met zijn musea en bezienswaardigheden. Wat meer dan de moeite waard is zijn de kleine dorpjes op het platteland. Daar vind je de lokale kroegjes waar de flamengo nog wordt gespeeld met de gitaar. Waar de flamengo nog wordt gedanst. Spanje is een heel oud land en daar is nog veel van terug te vinden. Ook dat is Spanje! Naar welke bekende badplaatsen gaat de jeugd zoal heen?

Advertenties van onze partners

Benidorm

Dit oude vissersdorp ligt aan de Costa Blanca. Op zich wonen er nog geen zeventigduizend mensen maar in het hoogseizoen wonen er wel een half miljoen. In de zomer en ook in de winter is het weer bijzonder aangenaam. Benidorm is de droogste zandstreek van Europa, het regent hier bijna nooit. De stad is inmiddels bekend door de vele overwinteraars. Zij komen uit diverse landen zoals België, Duitsland en Nederland. In Benidorm vind de jeugd de jeugd. Een jongerenreis naar deze oude vissersplaats is dan ook geweldig!

Blanes

Ongekend populair bij de jongeren. Blanes is de meest zuidelijk gelegen stad van de Costa Brava. De stad kent nog geen veertigduizend inwoners. Erg interessant is dat eind juli in Blanes een internationaal vuurwerkconcours wordt gehouden. Bijna 600.000 kilo vuurwerk wordt er dan de lucht in geknald. Blanes is niet alleen bekend bij de Nederlanders, ook uit de noordelijke landen komen vele toeristen om hier hun vakantietijd aangenaam door te brengen.

Salou

Salou betekent meer dan zon,zee en strand. Je vindt hier ook vele bekende discotheken zoals Flash Back, Pachito en de allerbekendste, Pacha. Salou heeft ook als voordeel dat vlakbij de stad een luchthaven ligt. Jongeren uit heel Europa nemen dit stadje in bezit tijdens het hoogseizoen.

Marbella

Bijna helemaal in het zuiden van Spanje te vinden. Marbella is best wel een grote stad want het heeft ongeveer honderdtwintigduizend inwoners. Het ligt aan het bekende Costa del Sol. En dat zegt genoeg want de zon schijnt hier bijna elke dag. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur ligt op maar liefst 19 graden! Het is een echte toeristenstad geworden. In enkele jaren zijn hier vele appartementen en hotels uit de grond gestampt om de toeristenmassa op te vangen. Een jongerenreis naar Marbella is dan ook zeer de moeite waard.

Hoe gaan de jongeren naar Spanje?

Het mag bekend zijn dat de jeugd niet ruim in het geld zit. De meesten moeten hun vakantiegeld verdienen met een vakantiebaantje. En vaak moeten de ouders nog wat bijleggen. Uiteindelijk komt alles goed en klaar voor vertrek.

Je kunt natuurlijk met een auto gaan. Je neemt nog enkele vrienden of vriendinnen mee en je deelt de kosten. Ben je zeker niet duur uit. In Spanje neem je een camping en jouw vakantie is geregeld. Een prima alternatief is natuurlijk de bus. Supergoedkoop en je bent er in één dag. En met de bus is zeker gezellig. Het zijn allemaal jongeren dus een praatje is zo gemaakt. Erg geschikt vervoersmiddel voor een jongerenreis naar Spanje. Een andere mogelijkheid is met de trein. Ook redelijk te betalen, ook gezellig aan boord. Met het vliegtuig kan ook. Wel een stuk duurder en je bent best wel wat tijd kwijt.

Er worden vele jongerenreizen aangeboden. Het is dus zeker de moeite waard eens wat prijzen naast elkaar te leggen. Doe hier zeker je voordeel mee en scoor wat extra vakantiekorting. Een jongerenreis naar Spanje is hoe dan ook een geweldige onderneming, geniet er maar lekker van!