Goedkope vakantie Spanje

Goedkope vakantie Spanje

Spanje is natuurlijk hét vakantieland bij uitstek. Vele mensen zijn er geweest, velen zullen er nog heengaan. Waarom dan Spanje? Spanje heeft alles te bieden voor elke type toerist. De ene houdt van de geweldig mooie stranden. De ander van de rijke geschiedenis en de oude cultuur. Nog een ander trekt het binnenland in om de Spanjaarden beter te leren kennen. De meeste toeristen gaan vooral in het zomerseizoen om te genieten van de warmte en van een onbezorgd uitgaansleven. Zij willen er helemaal even tussenuit. En dat kan zeker in Spanje.

Advertenties van onze partners

Nu is het zo dat de ene toerist meer geld tot zijn beschikking heeft dan de ander. Vooral de jeugd wil zo goedkoop mogelijk naar Spanje en zo goedkoop mogelijk vakantievieren in Spanje. En Spanje heeft voor iedereen een plaatsje onder de zon.

Vroeger

Het fenomeen `liften` zie je niet veel meer. Je ging dan alleen of met zijn tweeën langs de snelweg staan. Je had een tentje bij je, een slaapzak, een plunjezak en een gitaar. En je kreeg in die tijd best wel snel een lift. Als je geluk had kon je een heel eind meerijden. Dat kostte allemaal niks en je was vrij snel op de plaats van bestemming. In die tijd had de jeugd weinig geld te besteden dus liften was de meest ideale manier van reizen. De vakantie industrie heeft zich het lot van de jongeren aangetrokken en is begonnen met goedkope vakantiereizen.

Onderkomen

Natuurlijk kun je nog een tentje meenemen want er zijn vele campings in de buurt van de toeristenplaatsen. Je kunt ook een tent huren. Dat kun je allemaal laten regelen. Kom je aan in je bestemming dan staat de tent al voor je klaar. Tegenwoordig zijn er vele goedkope appartementen en hotels te huur. Je kunt ook terecht bij de vele jeugdherbergen. Op deze manier ben je verzekerd van een goedkope vakantie in Spanje.

Naar Spanje

Je weet inmiddels waar je gaat vakantievieren. De vraag is:hoe kom je daar? Er zijn verschillende manieren om zo goedkoop mogelijk in Spanje te komen.

Je kunt met de auto gaan. Als je gaat met meerdere personen, dan deel je de kosten. Een nadeel is als je in het hoogseizoen gaat, dat het erg druk is op de weg. In feite maakt dat niks uit want je hebt tenslotte vakantie dus tijd genoeg. Een voordeel is nog dat je geen auto hoeft te huren. Je kunt in Spanje overal heenrijden. Met meerdere personen heb je op deze manier een goedkope vakantie.

Ook een fijne en goedkope manier om in Spanje te komen is met de bus. Afhankelijk waar je naar toegaat ben je in principe snel op de vakantiebestemming. Met de bus heb je al snel sociale contacten, je hoeft zelf niet te rijden en het is altijd gezellig aan boord.

Je kunt ook voor relatief weinig geld met de trein. Deze manier biedt ook voordelen. Een treinreis is beslist niet duur. Geen last van files. Je kunt er slapen en je komt uitgerust aan. Ook in de trein heb je zo een praatje gemaakt en voordat je het weet ben je al in Spanje. Ook weer een voorbeeld van een goedkope vakantie naar Spanje.