Autovakantie Spanje

Autovakantie Spanje

Je hebt er al zoveel verhalen gehoord over hoe geweldig Spanje is, nu wil je er zelf wel eens heen. Je kunt op verschillende manieren in Spanje komen. Een fijne manier is met de auto. Voordat je gaat moet je zeker weten dat de auto in prima staat is. Vergeet niet de autopapieren. Klaar voor vertrek? Een prima autovakantie naar Spanje toegewenst!

Advertenties van onze partners

Voordelen

- Op de eerste plaats is met eigen auto een goedkoop alternatief. Ga je met enkele personen, dan worden de vakantiekosten nog lager. Dus de brandstofkosten, tolwegenkosten en andere autokosten.
- Je kunt om de beurt een stuk rijden mochten de andere metgezellen een rijbewijs hebben.
- Krijg je pech onderweg dan sta je er niet alleen voor.
- Je hebt altijd wat te praten onderweg.
- Bij een alternatieve route geniet je nog meer van de natuur.
- In Spanje kun je altijd overal heen met je auto. Je hoeft daar geen auto te huren.
- Je kunt bijvoorbeeld midden in de nacht vertrekken. Dan is er minder verkeer en kun je lekker opschieten.
Een autovakantie naar Spanje is zo gek nog niet hoor!

Nadelen

-Er gebeuren op de snelwegen richting Spanje vaak ongelukken. Wees altijd goed op je hoede!
-Er kunnen lange wachttijden zijn bij de grens. -Midden in het hoogseizoen zijn autofiles bijna altijd aanwezig.
-Kijk goed uit mocht je in het donker rijden. Je kent de wegen niet en de wegenkwaliteit is niet altijd zoals je gewend bent.
Als je die nadelen goed in je achterhoofd houdt dan zul je een prima reis hebben. Daarom is een autovakantie naar Spanje geweldig om te doen, je wordt zeker een ervaring rijker.

Autoroute naar Spanje (Alicante)

Het vertrekpunt is Utrecht. Je kunt via Luxemburg maar ook via Parijs. De afstand is ongeveer 2100 kilometer. Het is aan te bevelen deze reis in twee dagen te doen. In een dag kan maar dan kom je echt helemaal gebroken aan. Je rijdt vanaf Utrecht naar Maastricht. Daarna ga je Luxemburg in, richting Lyon. In Frankrijk aangekomen ga je richting Metz. Ga dan richting Nancy. Daarna richting Dyon. Je hebt nu zo`n beetje de helft erop zitten. Zoek een hotelletje, ga daar lekker eten en geniet van een goede nachtrust. Na een stevig maar niet te vet ontbijt zet je koers naar Spanje. Dat zal hoogstwaarschijnlijk wel naar één van de vele costa`s gaan. Houd er wel rekening mee dat er files onderweg zullen zijn, zeker in het hoogseizoen. Ook zal er tol moeten worden betaald. Reken op ongeveer 100 euro enkele reis. Zie je wel dat een autovakantie naar Spanje fijn en goedkoop is om te doen?

Natuurlijk zijn er vele andere wegen die naar Spanje leiden. Je kunt ook `binnendoor` gaan. Je ziet dan wel veel meer van het land waar je dan door rijdt . Daarentegen doe je wel langer over je reis.

Nuttige tips

Zorg dat je reispapieren in orde zijn, ook van je eventuele medepassagiers. Los elkaar regelmatig af dan wordt niemand moe. Neem regelmatig een pauze; twee uur rijden, een kwartier rust. Eet niet vet of te veel voordat je gaat rijden. Je wordt er loom van. Hou je altijd aan de snelheid, rij je sneller en je wordt gepakt dan is het meteen betalen. Weg vakantiegeld! De boetes zijn niet mals, zeker in Frankrijk. Ga niet met je nieuwe vrienden en vriendinnen overmatig alcohol nemen de avond voordat je weer teruggaat. Het is bekend dat dan de meeste ongelukken gebeuren. Rij ook niet in één keer terug. Doe als op de heenweg en neem een goedkoop hotel. Je autovakantie is goed begonnen; zo moet die ook weer eindigen.