Campings Portugal

Campings Portugal

Een ideaal vakantieland, dat is Portugal zeker. Niet alleen om de stranden, zon en de zee. De natuur in het binnenland is weergaloos mooi en het is daar heerlijk stil. Daarom is het land erg geliefd bij jongeren maar zeker ook bij de wat oudere generatie. De jeugd gaat het liefst kamperen en dat zal zeker gaan lukken in Portugal. Kamperen is altijd gezellig én goedkoop. Er zijn campings genoeg; te veel om op te noemen. Hier volgt een kleine opsomming.

Advertenties van onze partners

Camping Campismo rural Convivio ligt in het noorden van het land ongeveer 45 kilometer van de stad Ponte de Lima en in de plaats Candemil. Deze camping is niet groot maar wel erg groen en er zijn 25 staanplaatsen te verdelen. Heel apart, er is een zoutwaterzwembad op de camping. Er is verder een fijn café en een goed restaurant aanwezig. In de nabije omgeving ligt het grootste natuurpark van Europa, Peneda –Geres. In de stad is genoeg vertier aanwezig in de zomer om je prima te vermaken. Er wordt door de leiding Nederlands gesproken.

Quinta Valbom is een klein maar bijzondere fraaie camping. Toch zijn de 30 standplaatsen ruim ingericht en groen is op de camping het kenmerk. Het sanitair is onlangs vernieuwd en er is een luxe zwembad. De omgeving is méér dan schitterend en zeker weten dat je op een dag fijn gaat wandelen. Het strand is in de buurt. In de avond is het genieten geblazen op een groot terras van echte Portugese gerechten. Ideale familiecamping waar je gewoon Nederlands kunt spreken. De camping ligt in de plaats Ribas op ongeveer 15 kilometer afstand van Fafe.

Om echt tot rust te komen is camping Quinta d`Alijó jouw paradijsje. Je waant je in een onbewoonde wereld, heerlijk hoor, wat een rust! Toch ligt het op slechts 45 kilometer van Braga. De camping is van alle moderne gemakken voorzien. Wil je keer iets anders ga dan een bezoekje afleggen in Porto, Amarante of Barcelos. Er zijn slechts 20 staanplaatsen te vergeven dus opschieten met boeken. Met je Nederlands kun je hier uitgebreid met de leiding praten.

In de Algarve, echt in het zuiden van Portugal ligt camping Quinta Odelouca. Klein maar fijn, zo kun je deze camping het beste omschrijven. Er zijn 21 plaatsen dus snel reserveren voordat alles weg is. De camping ligt niet helemaal aan zee. De omgeving zal je de broodnodige rust geven. Je kunt mooie wandelingen maken door voortreffelijke landschappen en langs vele kleine rivieren. Deze oase van rust is te vinden vlakbij het dorpje Sao Marcoda Serra. Nederlandse leiding aanwezig op deze prima camping met alles erop en eraan.

In de buurt van de hoogste berg van Portugal, Estrela, ligt een dorpje met de naam Nabainhos. En daar ligt camping Quinta das Ceqonhas. Een camping in echte rust en hier kun je je lichamelijk en geestelijke weer helemaal voltanken. Uitgebreid wandelen en fietsen geven je nieuwe kracht. Na een paar dagen wil je hier nooit meer weg! Logisch dat de 30 plaatsen zo uitverkocht zijn. Je kunt ook kamers of een appartement huren. Een knusse bar en restaurant aanwezig. En ook nog eens Nederlandse leiding.

In Monte Gordo, in de Algarve ligt deze eenvoudige maar goeie camping Parque Municipal de Camp. Er zijn 500 staanplaatsen en die staan zowat in de zee. Je hoeft de camping niet af want aan alles is gedacht. De plaats waar je de camping zult vinden is Vila Real de Santo António.

Een topper in de Algarve is camping Albufeira en ligt in Albufeira. Een beetje mondain, dat wel maar het is dan ook een superverblijf. Maar liefst 1000 plaatsen te verdelen. Dat lijkt misschien erg veel maar zij zijn zó weg! Er zijn enkele zwembaden en mooie zonneterrassen waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Ook voor een wijntje kun je daar terecht. Alleen erg druk in de zomermaanden. In de winter is hier weinig te beleven.

In de Alte-Alentejo ligt Camping Rural Os Anjos, een kleine terrassencamping met een mooi weids uitzicht. Je kunt hier heerlijk genieten van de rust en de natuur. De camping ligt maar 1,5 km van het stadje Campo Maior met al zijn voorzieningen. Je kunt mooie wandel en fietsroutes maken , welke de Nederlandse eigenaren graag aan je uitleggen. Cultuur liefhebbers kunnen hier in de omgeving vele plaatsen bezoeken onder andere Campo Maior zelf en Elvas 20 km. De camping ligt 15 km van de Spaanse grens Badajoz. Het heeft een klein zwembad met terras en een bar. De camping heeft 25 ruime plaatsen.