Zonvakantie Oostenrijk

Zonvakantie Oostenrijk

Er zijn maar liefst vier klimaatsoorten aanwezig. In het noordwesten een zeeklimaat. In het oosten een landklimaat, in het zuiden een subtropisch klimaat en een bergklimaat in grote andere delen van het land. Oostenrijk bestaat voor driekwart deel uit gebergte namelijk de Alpen. Aan bergen zeker geen gebrek want er zijn er meer dan achthonderd en die zijn allemaal hoger dan 3000 meter. De hoogste bergen liggen in Vorarlberg en in Tirol. De hoogste berg in Oostenrijk is de Grossglockner die bijna 3800 meter hoog is. Verder heeft Oostenrijk meer dan duizend gletsjers. Veel bergen dus veel weiden en die zijn boven de 1800 meter aanwezig. De eeuwige sneeuw begint boven de 2800 meter. Dat wil zeggen dat op alle achthonderd bergen eeuwige sneeuw ligt, bijna niet voor te stellen! Vanuit het oosten worden de bergen steeds lager, gaat over in heuvelland en eindigt in een laagvlakte.

Advertenties van onze partners

Het weer

Hoe hoger, des te kouder. De neerslag in de bergen valt in de vorm van sneeuw. Vandaar dat Oostenrijk zoveel wintersportgebieden heeft. De meeste zonuren zijn in de dalen. In het mooie dal bij Lienz maakt de zon jaarlijks gemiddeld 1900 uur. Ga je nog verder richting Slowakije dan krijg je de meeste zonuren namelijk bijna 2200 uur. Het vaakst onweert het bij de grens met Duitsland. In de bergen onweert het eigenlijk nooit, zeker niet in Zuid- Tirol. Het zuidoosten van Oostenrijk wordt wel vaak getrakteerd op hevige onweersbuien. In de zomer valt de meeste neerslag in het westen, erg veel zelfs. In het oosten valt erg weinig. De meeste neerslag komt naar beneden in de stad Graz.

Waar zijn de hoogste temperaturen?

In het oosten van Oostenrijk omdat daar de bergen een flink stuk lager zijn. In de maanden juli en augustus wordt het tussen de 25 en 30 graden met uitschieters tot bijna 40 graden. Daarom gaan de meeste toeristen naar de dalen en daar zijn dan ook de meeste campings te vinden. Vooral geliefd is de streek Zuid- Tirol.

Waar vind je de beste campings en vakantiehuizen?

Een echte fijne camping is camping Schwartzsee. Een prima plaats om je tentje op te slaan. Alles is er aanwezig en je bevindt je in een heerlijke streek dus dat wordt genieten geblazen. Te vinden in Kitzbühel, wie kent het niet, in Tirol. Ook leuk en met garantie voor een supervakantie is Seecamping Berg. Voor de kinderen, de grotere jeugd en voor de oudere generatie erg geschikt. Is in de regio Karinthië, om precies te zijn in de plaats Villach- Landskron. De moeite waard! Tenslotte is een verblijf zeker aan te bevelen op camping Lampenhäusl. De camping ligt in de buurt van de hoogste berg van Oostenrijk. De plaats heet Grossglockner in de regio Salzburg.

Ben je op zoek naar jouw ideale vakantiehuis, dan staat die voor jou klaar in de plaats Fugen. De plaats ligt in de regio Tirol. Maximaal 8 personen zullen worden getrakteerd op een werkelijk schitterend en adembenemend mooi uitzicht over het Zillertal. De naam van het huisje is Haus Rangler.

Nog zo`n geweldig vakantiehuis staat ook in Tirol in het erg bekendstaande plaatsje Kirchdorf. Maximaal vier personen zullen na de zonvakantie verschrikkelijk heimwee hebben. En zeker te weten dat zij er volgend jaar weer naar toe zullen gaan. Er zijn weinig plaatsen in Oostenrijk waar het zo gezellig is in de zomer. Ga er maar eens heen, echt doen hoor! De naam luidt Haus Zum Löwen. Hou je meer van rust en van imponerende natuur dan moet je naar de plaats Obsteig gaan. Ligt ook in de regio Tirol. Je loopt de deur uit en je bent meteen in de bossen. Wil je naar het centrum dan hoef je maar een klein eindje te lopen. Huisnaam is Chalet Westermeyr.

Een zonvakantie in Oostenrijk is erg fijn. In de zomer altijd lekker weer en altijd plaats op een camping of in een gehuurd vakantiehuis. Niet alleen het mooie weer speelt een belangrijke rol. Ook de Oostenrijkers doen mee aan het slagen van jouw vakantie. Daarom, een aangename zonvakantie toegewenst!