Jongerenreizen Oostenrijk

Jongerenreizen Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend als hét vakantieland bij de jongeren. Je kunt er in de zomer heen en in de winter. In de zomer zitten alle campings tjokvol met toeristen en die komen niet alleen uit Nederland. In de winter hetzelfde verhaal. De hotels zijn erg goed bezet en niet alleen door wintersporters uit ons land. Oostenrijk is een land dat eg veelzijdig is. Natuurlijk de zomertijd en de wintertijd maar het land heeft ook bijzondere mooie steden zoals Wenen, Salzburg, Linz en Klagenfurt. De natuur is zo indrukwekkend dat je er stil van wordt en daarom kun je eindeloos fietsen en wandelen. Hou je van vet feesten dan ben je daar ook in het juiste land.

Op welke manier wil je naar Oostenrijk?

Je kunt met het vliegtuig met daarbij een hotel maar dat is een dure manier. Een prima alternatief is de bus. Je bent dan voor relatief weinig geld op je bestemming. Een nadeel is dat je niet al te veel bagage mee kunt nemen. Nog een nadeel is dat je lang in de bus moet zitten. Met de trein is ook een optie. Iets duurder dan de bus maar je bent er sneller. Je kunt ook wel meer bagage meenemen. Misschien is de auto het beste vervoermiddel, zeker als je met meerdere personen gaat. Je kunt dan om de beurt rijden en dan ben je snel op je bestemming. De wegen vanuit Nederland naar Oostenrijk zijn bijzonder goed. Wel grote kans op files zowel in de zomer als in de winter.

Waar kun je zoal heen in de zomer?

Midden in Tirol ligt het Zillertal. Hier kun je terecht om heerlijke wandelingen te maken. Wil je wat sneller alles bekijken, er zijn talrijke gemarkeerde fietswegen. Bijzonder is het plaatsje Aschau. Overdag kun je hier talrijke sporen beoefenen, in de avond en nacht zijn er vele mogelijkheden. Erg bekend zijn de Tiroolse avonden en dan weet je het wel hè…

In de regio Salzburg ligt de ultieme vakantiegebied Lungau. Hier ben je op de juiste plaats voor een actieve zomervakantie. In het vakantiegebied ligt de plaats Tweng. Je krijgt imponerende uitzichten aangeboden waar je echt stil van wordt. Een prachtig gebied ligt aan je voeten. Geniet hiervan want zoiets zul je niet elke dag tegenkomen. Je kunt ook koetstochten maken en dat is een belevenis op zich. In de restaurants kun je de echte streekgerechten eten en daarna kun je uitgaan in één van de vele kroegjes.

St Anton am Arlberg ligt op ruim 1300 meter hoog en telt nog geen 3000 inwoners. Maar dat getal wordt vele malen overschreden in de winter en in de zomer. Er zijn wandelroutes uitgezet die je meenemen naar de allermooiste plekjes en naar de allermooiste uitzichten. Het stadje staat bekend om zijn gezelligheid en de sfeer is optimaal. Je niet vermaken is je eigen schuld want ook in de avond en nacht is er genoeg te beleven. Een zomervakantie die je nooit meer zult vergeten!

Echt een gehuchtje maar wel schitterend hoor is Itter. Ligt op 700 meter. Het gehucht telt nog geen duizend inwoners en wat je daar aantreft is zo mooi dat het met een pen niet valt te beschrijven. De bijnaam luidt daarom niet voor niets `De kleine Tiroolse parel` en dat zegt genoeg. Je kunt hier vele zomersporten gaan doen maar vooral de rust is hier duidelijk aanwezig. Schitterend in één woord!

 

En waar moet je echt zijn in de winter?

In Lech. Fantastisch mooi in de zomer maar misschien wel nóg mooier in de winter. Sneeuwtoeristen komen uit alle windstreken en ook vele bekende mensen strijken hier neer. Voordat je hier naartoe gaat moet je thuis de portemonnee goed vullen!

Zürs is ook zo`n wintertopper. Het heeft zeker iets chique dus daarom moet je meer betalen. Wel een heel aantrekkelijk wintersportplaatsje.

Wat voor de zomer geldt, geldt zeker voor de winter. De naam is Sankt Anton. Hier moet je zijn als je op wilt vallen. Hier moet je zijn als je bekende sterren wilt zien. Deze plaats behoort zeker tot de top vijf van de wereld wat de wintersport betreft. Dus ook hier is een overvolle beurs geen overbodige luxe.

Nog zo`n waanzinnige wintersportplaats, Kitzbühel. Zelfs een klein kind in Nederland heeft er wel eens van gehoord en dat is niet voor niks! Altijd erg druk, je moet er van houden. Altijd goed voor vele feesten en hier komt echt de crème de la crème van de wereld. En dat alles met superprijzen dus je bent gewaarschuwd.

Voor een grootse après-ski moet je maar eens naar Westendorf gaan. Het plaatsje staat wijd en zijd bekend om twee begrippen namelijk wintersport en de onovertroffen gezellige wintersfeer.

Tenslotte

Er zijn zoveel mogelijkheden in Oostenrijk dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Een jongerenreis naar Oostenrijk kan daarom voor iedereen totaal verschillend uitpakken. Wèl is het zo dat in de zomer bijzonder hoge temperaturen voorkomen en dat het weer bijna altijd bijzonder fraai is. Voor de winter geldt het omgekeerde. Het kan keihard vriezen, zeker in de bergen natuurlijk en er valt ook bijna altijd sneeuw, soms wel veel sneeuw en soms wel te veel sneeuw. Ben je nog nooit in dit waanzinnig mooi land geweest, dan moet je er eigenlijk toch maar eens heen gaan. Oostenrijk zal je nooit teleurstellen en de kans is erg groot dat je er weer eens terugkeert. En waarom ook niet…