Goedkope vakantie Oostenrijk

Goedkope vakantie Oostenrijk

Oostenrijk is een land waar je elk seizoen naar toe kunt en waar je elk seizoen welkom bent. De meeste toeristen gaan midden in de zomer of midden in de winter. Maar ook in de lente is het land bijzonder aantrekkelijk want gaat de natuur ontwaken en dat kun je dan allemaal gaan bekijken. In de herfst gaat de natuur zich voorbereiden op de winter en je ziet dan prachtige natuur met de schitterende herfstkleuren. En je wilt dat alles meemaken met een zo`n goedkoop mogelijke reis. Dat kan want je kunt bijvoorbeeld een last minute reis boeken. Zeker in de lente en herfst is zo`n reis goed mogelijk.

Advertenties van onze partners

Voordelen van een last minute zijn ondermeer:

-De drukte moet nog komen dus je bent in de lente er mooi vooraan. In de herfst is de grote drukte voorbij en de temperatuur keert weer terug naar een normale waarde. -De prijs natuurlijk. Die ligt echt een flink stuk lager dan in de zomer- of winterperiode. -Zeker voor de wat oudere toeristen is het voor- of naseizoen meer genieten omdat de massa toeristen er nog niet zijn of alweer naar huis zijn.

Nadelen zijn er ook en dat zijn:

-Alle gelegenheden kunnen nog niet open zijn dus soms moet je zoeken naar een restaurant of iets dergelijks. -Als je echt van hoge temperaturen houdt dan zul je toch midden in de zomer moeten gaan. -Je moet erg snel kunnen vertrekken.

Hoe wil je naar Oostenrijk gaan?

Dat kan op verscheidene manieren. Je kunt met de bus gaan. Altijd erg gezellig, altijd lachen en altijd gelijkgestemden aan boord. Voordat je het weet ben je al in Oostenrijk. Een prima andere reis is met de trein. Ook niet echt prijzig en het gaat allemaal wat sneller. De beste manier om te gaan is met de auto. En hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Hoe meer zielen, hoe goedkoper. Je deelt de brandstofkosten en dan ben je wel héél goedkoop in Oostenrijk. Je hebt aanspraak en vaak kun je om de beurt rijden dus je bent er snel. Let er wel op dat er tolwegen kunnen zijn. Verder is de kans op file behoorlijk groot. Dat geldt voor zowel de zomer als voor de winter. In feite mag dat niks uitmaken want je hebt tenslotte vakantie en die file lost ook wel een keer op.

Waar wil je heen?

In de zomer is de camping de beste, de gezelligste én de goedkoopste manier om van het land te genieten. En campings zijn er genoeg; honderden dus uitzoeken maar! Op deze campings is alles aanwezig voor een weergaloos verblijf en de dorpjes zijn helemaal klaar om de toeristen te ontvangen. Je kunt in plaats van de camping een vakantiehuis huren. Prima hoor en wanneer je dan de kosten deelt, zit je voor weinig geld in een comfortabel onderkomen. In de winter is het een ander verhaal. Wintersport in Oostenrijk is in de regel best prijzig dus je moet het thuis allemaal even uitzoeken waar je het best naar toe kunt.

Belangrijke informatie tot slot

Wanneer je in het buitenland bent met de auto moet je daar ook de verkeersregels opvolgen. Bestudeer deze goed voordat je gaat. Ga je in de winter, lees dan eens alles goed na wat betreft winterbanden en sneeuwkettingen. Een boete moet vaak contant worden afgerekend en dat is een aanslag op je vakantiegeld, weg goedkope vakantie in Oostenrijk… Natuurlijk geen alcohol achter het stuur maar dat is logisch. Uiteraard is de auto verzekerd en heb je alle reisdocumenten in orde én bij je anders heb je er nog niks aan. De temperatuur kan hoog oplopen in de zomer dus smeer je op tijd in en ga regelmatig even in de schaduw. Natuurlijk zal er stevig gedronken worden en daar is niks mis mee. Bedenk wel dat je gast bent in Oostenrijk en gedraag je daar dan ook naar. Tenslotte aan iedereen die naar Oostenrijk gaat, een supergoedkope én bovenal een fijn verblijf toegewenst!