Zonvakantie Nederland

Zonvakantie Nederland

Nederland heeft een zeeklimaat. De winters zijn vrij zacht en de zomers redelijk warm. In beide seizoenen zijn uitschieters. Zo kan het in de winter soms wel 15 graden vriezen. In de zomer kan het kwik wel eens stijgen tot 30 graden of zelfs nog hoger. Juni, juli en augustus zijn de maanden om een zonvakantie door te brengen in Nederland. Nederland heeft een lange brede kuststrook en de stranden zijn van topkwaliteit. Aan de kust liggen vele badplaatsen, de een wat minder bekend, de ander super bekend. Bij de een vind je de rust, bij de ander de drukte. Bij de drukke badplaatsen zijn hotels, pensions en appartementen in overvloed. Daar is dan ook sprake van een fijn uitgaansleven waar jong en oud op af komt.

Advertenties van onze partners

Badplaatsen

Bergen aan Zee is een klein dorpje met nog geen 600 inwoners. Om de grote stroom badgasten welkom te heten zijn er behoorlijk grote hotels gebouwd. Ook zijn er appartementen en pensions. Aan zee wordt vooral de surfsport beoefend evenals het catamaranzeilen. Deze plaats in heden ten dagen écht uitgegroeid tot een heuse badplaats.

Callantsoog is al honderden jaren oud. De duinen die erbij horen is maar één duin breed. Omdat de zeespiegel stijgt zal één duinenrij niet voldoende blijken. Of er wordt versterkt vanaf het land of zeewaarts. Er zijn vele campings te vinden in dit plaatsje of net daarbuiten. Het strand is prima en wordt ook zo onderhouden.

Domburg is bijzonder populair onder de jeugd. Daarom zijn er veel campings te vinden en zij liggen allemaal aan zee of op erg korte afstand hiervan. Het strand bij deze badplaats is erg fraai te noemen. Het uitgaansleven na het zonnen is ook erg goed.

Egmond aan Zee ligt in de provincie Noord- Holland en valt onder de gemeente Bergen. Is van vroeger uit een vissersdorpje maar leeft nu grotendeels van het toerisme. Mooie hotels en appartementen zijn er genoeg, pensions in overvloed. Een levendig plaatsje met genoeg vertier in avond en nacht.

Hoek van Holland ligt in Zuid- Holland en aan de oever van de Nieuwe Waterweg. Het plaatsje met nog geen 10.000 inwoners wil een badplaats worden waar je alle seizoenen terecht kunt. Omdat te realiseren worden er vele hotels gebouwd. Natuurlijk komen er ook meer winkels en horecabedrijven. Echt een badplaats in opkomst!

Katwijk aan Zee is al ruim zeven eeuwen oud en groeide in die tijd uit tot een grote vissersplaats. Nu is het één van de bekendste badplaatsen in ons land geworden waar vele toeristen hun zonvakantie doorbrengen. Er zijn slaaponderkomens genoeg en vertier voor iedereen.

Kijkduin wordt ook wel goed bezocht maar het straalt toch een zekere rust uit. Heel erg mooi is de boulevard met zijn kroegjes en restaurantjes. De avond en nacht zullen je uitnodigen voor een heerlijke strandwandeling. Een fijne badplaats!

Noordwijk aan Zee heeft een fijn strand. Dat is bekend. Deze badplaats heeft ook een schitterend duin- en bosreservaat. Huur eens een fiets en geniet van de natuur én van de rust. De stad is bekend bij vele buitenlandse toeristen die hier elk jaar weer terugkomen. Daar is heel goed op ingespeeld. Er is een keur aan tophotels, appartementen en pensions. Loop eens over de mooie winkelpromenade of ga eens genieten van het rijke uitgaansleven. Een topper van een badplaats!

Renesse is buitengewoon populair bij de jongeren. Daarom liggen er veel campings die allemaal uitpuilen in de zomer. Het is een klein dorpje op Schouwen- Duiveland in de provincie Zeeland. Inmiddels zijn er ook familiecampings bijgekomen. Er is erg veel te doen in de avond en nacht.

Scheveningen is natuurlijk spraakmakend wat betreft zonvakantie. Is een absolute topper en erg bekend in het buitenland. Voor een dagje strand is ook deze badplaats nummer één. Buiten het erg drukke strand is er méér dan genoeg te beleven. Je kunt er heerlijk zeilen, surfen en sportvissen. In de avond wordt het moeilijk om een restaurant te kiezen want er zijn er zoveel…Dat geldt ook voor de kroegen en discotheken. Kortom, deze badplaats gaat niet slapen gedurende de zomermaanden. Ga er maar eens heen en stort je er helemaal in. Veel plezier!

Schoorl aan Zee ligt in de gemeente Bergen in Noord- Holland. Een rustige badplaats waar de natuur voorop staat. Uitgebreid wandelen en fietsen door de mooiste gebieden. Er zijn campings genoeg dus hou je van rust en natuur dan ben je daar op je plaats en van harte welkom!

Westkapelle ligt meteen aan zee. Achter de zee liggen mooie duinen. Aan het strand staan strandpaviljoens waar je heerlijk kunt genieten van de ondergaande zon. Daarna een lekker hapje en drankje en jouw zomerdag is weer helemaal geslaagd.

Zandvoort. Wie heeft dáár nog nooit van gehoord. Toch wel de allergrootste strandtopper van Nederland. En dat weten inmiddels vele vele toeristen. Zeker in de zomermaanden wordt deze plaats compleet overspoeld door duizenden en duizenden toeristen. Logisch want Zandvoort heeft veel te bieden buiten het bekende zon, zee en strandgedoe. Er is ook genoeg slaapgelegenheid want het barst daar van de hotels, campings, pensions, appartementen en `kamer te huur. Hier vind je alles in één en dat geeft je een geweldige super zonvakantie. Nog nooit geweest…toch maar eens heen gaan hoor!

Zoutelande is een gehuchtje met nog geen 1600 inwoners. Van vroeger uit werd er de landbouw bedreven en wat visserij. Dat is inmiddels wel veranderd want het dorpje heeft zich volledig ingesteld op het toerisme. Hier komen erg veel Duitse toeristen omdat er aan de ene kant het strand erg mooi is. Aan de andere kant is er rust overdag maar in de avond genoeg activiteiten. Op het strand vindt iedereen zijn eigen plekje. Het is er vol maar niet propvol. Een buitengewone gezellige badplaats met genoeg overnachtingsmogelijkheden.

Nawoord

Er zijn nog meer badplaatsen in Nederland die ook voortreffelijk zijn. Maar je kunt ook een hartstikke goeie zonvakantie hebben in de andere delen van het land. De Veluwe is een prachtig voorbeeld hiervan. Friesland met zijn vele meren en meertjes. Noord- Brabant met de Kempen en de Peel. De Achterhoek is ook geweldig om eens te bezoeken. Wil je een zonvakantie met veel natuur en rust dan is Drenthe een prima provincie. En wat te denken van Zuid- Limburg. Ga maar eens naar Valkenburg in de zomermaanden; kun je over de koppen lopen! In Nederland kun je een heerlijke, aangename, drukke, rustige en interessante zonvakantie doorbrengen.