Wintersport Nederland

Wintersport Nederland

In Nederland is niet echt sprake van wintersport maar het is er wel degelijk. En het is allemaal te vinden in Zuid- Limburg. Er kan daar geskied worden zij het in beperkte mate. Waarom wel in Zuid-Limburg en verder niet in Nederland? Dat heeft met het klimaat te maken en met de hoogte.

Weer en klimaat

Het zuiden van Limburg is het noordelijke deel van de Ardennen. Omdat de temperatuur afneemt met de hoogte kan het in Zuid- Limburg in de heuvels en bergen in de winter stevig vriezen. Ook valt er in de winter veel neerslag en zal op de bergen blijven liggen als sneeuw. Tientallen centimeters zijn goed mogelijk. Gemiddeld telt het zuiden van Limburg dertig sneeuwdagen en dat is uitzonderlijk veel voor Nederlandse begrippen.

Bergen

De allerhoogste berg in ons land is de Vaalserberg en die is ruim 320 meter hoog. Een stuk minder hoog is de Vrouwenheide en die meet 215 meter. Daarna komt de Sint Pietersberg met 107 meter. Allen zijn te vinden in Limburg.

Wat kun je gaan doen in de winter?

Je kunt in de winter langlaufen. Niet alleen in Limburg maar ook wel in Gelderland. Tijdens het langlaufen kun je genieten van de allermooiste plaatjes en je waant je heel ergens anders. Schitterend hoor! Je kunt ook skiën. Zeker bij de Vaalserberg kun je best wel leuk afdalen. Wandelen door de sneeuw kun je in de winter wel op meer plaatsen en gebieden. Limburg geeft je toch ietsjes meer met zijn heuvels en bergen. Heerlijk om te doen en geweldig om dat eens mee te maken.

Jouw verblijf in de winter

Je hebt gekozen om Zuid- Limburg te ontdekken midden in de winter. Dat is een fijne keuze waar je beslist geen spijt van zult krijgen. Na een hele dag te hebben geskied, gelanglauft of te hebben gewandeld, wil je een fijn onderkomen hebben. Je kunt in de buurt van de Vaalserberg een vakantiehuis huren.

Vakantiehuizen

Een heel goed vakantiehuis vind je bijvoorbeeld op bungalowpark Schin op Geul. Dat ligt in het dorpje Walem. Je kunt daar terecht met zes personen en er zijn drie royale slaapkamers aanwezig. Je kijkt vanuit het huisje over het Geuldal en dat is erg mooi in de winter. Even heerlijk sportief ontspannen kan in één van de drie zwembaden. Een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen is er ook. Na een vermoeiende maar sportieve dag is het aangenaam verpozen in het restaurant. De ogen zullen je daarna bijna dichtvallen dus geniet maar van een verdiende nachtrust.

In Epen in Zuid- Limburg ligt een villa op 23 personen te wachten. Een geweldig mooi en supergroot vakantiehuis met 11 slaapkamers. Van hieruit zijn er talloze mogelijkheden. De naam van het geheel is Villa Aurora en heeft zelfs vier sterren! In de villa zijn alle voorzieningen aanwezig voor zoveel personen. Uiteraard ga je voor de wintersport maar er is nog veel meer. Een dagje Maastricht bijvoorbeeld en dat is echt wel een bijzondere stad! Je bent ook erg snel in België en Duitsland. Kortom, een geweldig vakantiehuis voor een geweldige wintersportvakantie.

In Bungalowpark `T Posterbos staat een gerieflijk vakantiehuisje voor je klaar. Het verblijf is gebaseerd op vier personen die daar alles dik voor mekaar zullen hebben. Het vakantiehuis is te vinden in het plaatsje Posterholt. Ligt in het midden van Limburg dus je kunt alle kanten op. Geen zin om te skiën, langlaufen of wandelen dan is een bezoek aan Roermond beslist de moeite waard. Erg leuke stad. Nijmegen, Eindhoven, Weert en Maastricht liggen allemaal binnen handbereik. Je zult je niet vervelen tijdens je wintersportvakantie in Nederland.