Vakantie Zuid-Holland

Vakantie Zuid-Holland

Zeeland heet alle vakantiegangers van harte welkom. Deze populaire provincie beschikt over een divers aanbod zodat jong en oud een onvergetelijke vakantie tegemoet kan gaan. Een omgeving waar veel water te zien draagt bij aan een ontspannen vakantie. Voor alle informatie over deze provincie kunt u in ons linkermenu terecht. Hier kunt u in alle rust lezen wat er allemaal te doen is in deze provincie. Al klaar om te boeken, kijk dan bij een van onze Topaanbieders voor het aanbod.

Algemene informatie

Deze provincie heeft de minste inwoners wat betreft de provincies van Nederland Er wonen ongeveer 385.000 Zeeuwen. Deze waterrijke provincie grenst aan Zuid- Holland en Noord- Brabant. Verder nog aan het Belgische Oost- en West Vlaanderen. De hoofdstad is Middelburg. Een derde gedeelte van het totale oppervlak is water. Verder is de provincie onder te verdelen in Walcheren, Noord- en Zuid- Beveland, Schouwen-Duiveland, Sint Philips land en tenslotte Tholen. De wateren die er allemaal bijhoren zijn Grevelingen, de Ooster- en Westerschelde en het Veerse Meer. Er wordt veel aan de landbouw gedaan maar ook de toeristenindustrie is een belangrijke bron van inkomsten geworden. Zeker is de zomermaanden komen er veel toeristen naar de stranden toe. Deze stranden zijn dan ook goudgeel, het zeewater hemelsblauw en er is genoeg vertier in de late en vroege uurtjes. Zeeland is dan ook een geweldige provincie om daar je vakantie te vieren.

Advertenties van onze partners

Grootste steden

De grootste stad én de hoofdstad van Zeeland is Middelburg. In deze schitterende stad wonen ruim 39.000 Zeeuwen. Op de tweede plaats komt Vlissingen en daar wonen ongeveer 33.000 mensen. Hierna komt de stad Goes met ongeveer 27.000 inwoners. De gemeente met de minste inwoners is Kapelle met iets meer dan 7.000 inwoners.