Vakantie Utrecht

Utrecht
Utrecht zegt hallo en heet u van harte welkom. In deze provincie kunt u met het hele gezin gaan genieten van de vakantie. Een divers aanbod zorgt ervoor dat elke dag anders gaat worden. In het linkermenu kunt u alles vinden wat er in Utrecht te beleven is. U bent echt niet de enige die voor een vakantie in Utrecht kiest. Kijk bij een van onze Topaanbieders voor die specifieke vakantie waar u naar opzoek bent.

Algemene informatie

De provincie Utrecht ligt het meest centraal in ons land. Het is de kleinste provincie en heeft ongeveer 1,25 miljoen inwoners. De hoofdstad is Utrecht en daar leven bijna 300.000 mensen. Daarmee is het de vierde stad van ons land wat inwoners betreft en de meeste inwoners van de provincie Utrecht. Deze provincie heeft grenzen met Zuid- Holland, Gelderland en Noord- Holland. Twee erg bekende watergebieden zijn de Vechtstreek en, hoe kan het ook anders, de Loosdrechtse Plassen. Utrecht is een provincie die alles in zich heeft en is zeker de moeite om te ontdekken. Veel plezier in je vakantie in Utrecht.

Advertenties van onze partners

Grote plaatsen

Natuurlijk is de stad Utrecht de grootste stad van de provincie. Daarna komt Amersfoort en Veenendaal. Amersfoort heeft er ruim 140.000 en Veenendaal ongeveer 62.000. Nieuwegein heeft er 62.000. Zeist heeft er ietsjes minder, ongeveer 60.000. Tenslotte heeft De Bilt er ongeveer 15.000. Het inwonersaantal blijft elke jaar stijgende in de provincie.