Vakantie Overijssel

Overijssel

Welkom in het Oostenvan ons land! De provincie Overijssel beschikt over de perfecte combinatie voor een complete vakantie. Een aantal leuke steden die worden omgeven door prachtige natuurgebieden. Meer informatie over Overijssel vindt u in het linkermenu. Heeft u ook al behoefte aan een vakantie in het mooie Overijssel, vast wel. Kijk voor het aanbod bij een van onze Topaanbieders.

Algemene informatie

De hoofdstad van deze best wel grote provincie is Zwolle. In het jaar 2000 telde de provincie nog 44 gemeenten maar na de herindeling zijn er nog 25 overgebleven. Overijssel ligt in het oosten van ons land en heeft vele grenzen. In het noorden aan Drenthe, in het zuiden en zuidwesten aan Gelderland. In het noordoosten en zuidoosten aan Duitsland. In het noordwesten aan Friesland en in het uiterste puntje aan Flevoland. De provincie bestaat uit drie landstreken namelijk Twente, Salland en de Kop van Overijssel. De grootste stad is Enschede. Totaal wonen er ongeveer 1,2 miljoen mensen. De belangrijkste rivier is de IJssel want er is daar veel scheepvaart.

Advertenties van onze partners

Grootste steden

Enschede heeft ongeveer 155.000 inwoners gevolgd door Zwolle met 117.000 mensen. Deventer telt ruim 97.000 inwoners, Hengelo zowat 83.000 en Almelo bijna 73.000 inwoners.