Musea Noord-Holland

Musea Noord-Holland

Tijdens je vakantie in Noord-Holland is musea bezoeken een bijna verplicht onderdeel. En welk museum schiet je als eerste te binnen…natuurlijk! Het Rijksmuseum en dit museum is de belangrijkste en grootste van ons land. Je kunt in 200 zalen dwalen en je ziet dan alles over de kunst en geschiedenis van Nederland. En natuurlijk mag een bezoek aan de Nachtwacht van Rembrandt nooit ontbreken. En je zult er niet alleen voorstaan. Uit alle landen van de wereld komen mensen van dit meesterwerk genieten. En er is nog véél meer te genieten in dat museum. Wat te denken van het schilderij Huwelijksportret van Frans Hals en Het straatje van Johannes Vermeer en zo zijn er bijna ontelbare kunstwerken te bewonderen.

Advertenties van onze partners

Het Volendams Museum. Volendam is verreweg het bekendste dorpje aan de voormalige Zuiderzee. Hier tref je alles aan wat de geschiedenis van het dorp betreft. In het museum zie je ruim elf miljoen sigarenbandjes. Zij zijn verwerkt tot diverse kunstwerken. Hardstikke leuk hoor! Het adres is Zeestraat 41. Vraag van tevoren naar de openingstijden en de daarbij behorende prijzen. Museum Van Loon. De familie Van Loon komt uit het Brabantse plaatsje Loon op Zand. In de 17de eeuw ging de familie naar Amsterdam en werd later verheven in de adelstand. In het museum zijn een groot aantal familieportretten te zien maar ook bijvoorbeeld porselein en zilver. Achter het museum ligt een prachtige tuin en er is nog veel meer. Ga er maar eens heen en laat je compleet verrassen. Het adres is Keizersgracht 672 in Amsterdam.

Het Teylers Museum staat in Haarlem en is het oudste en eerste museum van ons land. Sedert 1784 is dit open geweest voor publiek. Waar kun je je allemaal aan kunt vergapen…aan schilderijen, munten, tekeningen, heel aparte instrumenten, mineralen, fossielen en zo kun je nog wel even verder gaan. Een echt leerzaam museum voor jong en oud! Het adres is Spaarne 16.

Museum Waterland staat voor je klaar in Purmerend aan de Kaasmarkt nummer 16. Gaat vooral over de beeldende kunst. Om de zes weken komt er een nieuwe tentoonstelling. Je kunt ook lid worden van dit museum. En natuurlijk zijn er veel meer en als je van musea houdt dan heb je beslist een interessante vakantie in Noord-Holland.